Autosedačky- koho kam posadit

Anonymní
12.2.20 11:52

Autosedačky- koho kam posadit

Ahoj, odpoledne odvážím kamarádku do města. Jenže nevím, jak posadit děti. Mám fabii, takže tři sedačky do auta nedam. Hlídání nemám, takže děti musí jet s námi. Kamarádka má svou dceru ve vajíčku. Já mám měsíčního syna taky ve vajíčku a ještě tříletou dceru v autosedačce. Na sedadle spolujezdce nejdou vypnout airbagy. Takže buď bude na předním sedadle má dcera v sedačce a kamarádka mezi dvěmi vajíčky- není zrovna hubeňour, takže pochybuju, že se vejde :oops: nebo kamarádka na sedadle spolujezdce a má dcera vzadu, mezi vajíčky- ale bez autosedačky. Nejedeme daleko, jen z vesnice do města a zase zpátky, cca 10 minut jízdy. Nevím, jak děti posadit, taky bych nerada dostala pokutu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
12.2.20 11:57

Dítě uprostřed bez autosedačky? Tak to opravdu neee. Tvoje dítě na přední sedačku a kamarádka si holt trochu uskřípne pozadí…

• Citovat
  • Upravit
1884
12.2.20 12:02

Dite uprostřed muze sedet bez sedacky. Ale nevim, zda to nemusi byt treba dite starsi 6let, nebo tak.
Ja to hledala, kdyz jsme cekali 3 dite a nevedeli jsme jak se poskladame. Takze z hlediska policije je to OK. Ale ja bych ji dala dopredu a kamosku mezi vajíčka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
12.2.20 12:02

Co bych riskla je vajce na spolujezdci. A ten airbag víš stopro?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
12.2.20 12:04

Jo a sedačku posunout co nejvíc dozadu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
12.2.20 12:05
:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.20 12:06

@Bubla Bůčková vím…
Zkusíme aby se kamarádka vešla, má ale přes 100kg, takže pochybuju..

• Citovat
  • Upravit
6654
12.2.20 12:08

Mne teda ve fabii z roku 2005 airbag vypnout sel, fakt tobe nejde? A jinak bych kamosku posadila dozadu, dite bych bez sedacky jet nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
12.2.20 12:09

Blbý no. Já nechápu, že vás to napadlo (nemyslím zle). Já taky brala dvě děti do zoo a půjčila si ještě od švagrové dokonce kartičku, ale prostě bysme se nevešli :oops: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
12.2.20 12:11

Tak ale 100 kilova zadnice a vejce je stejný ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.2.20 12:13
@Anonymní píše:
@Bubla Bůčková vím…

Tak ať dojede autobusem :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.2.20 12:13

@Ernais taky mám myslím z roku 2005- můžu se zeptat kde se u vás airbag vypíná? Protože já to nikde nenašla, tak bych se zkusila podívat znova. I tak ale nevím, jestli by se kamarádka vešla mezi vajíčko a sedačku 9-18kg

• Citovat
  • Upravit
31287
12.2.20 12:16

Ta tříletá je v posměrné nebo protisměrné sedačce?
Pokud v posměrné, tak tříletá dopředu (sedačku posunout dozadu co to jde), a dvě vajíčka a kámošku dozadu.
Jinak to neposkládáte, ani co se týče bezpečnosti, ani co se týče policajtů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
12.2.20 12:18

No jelikož se nehoda může stát na jakékoliv trase, tak bych rozhodně nespoléhala na to, že jedete jen pár km :roll: u fabie (u všech) přední airbag vypnout jde. Poskládala bych to takto - starší dcera v sedačce na sedadle spolujezdce, kamarádka vzadu uprostřed mezi vajíčky. Jestli se nevejde, tak holt bude muset jet taxíkem nebo busem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
12.2.20 12:18
@Anonymní píše:
@Bubla Bůčková vím…

v nouzové situaci se vejde, neboj.
Vajíčka co to jde do stran. Jako bude tam napasovaná, ale přežije.
Nebo ať řídí ona, pokud si hubenější ;) a vlez si mezi děti ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí