Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Jitul.kaaa9 píše:
mimohodem tady srovnáváš dvě úplně rozdílné věci - normální chování (jasně, že budou chodit ven), ale minimalizace rizika (jakože že si třeba na čtyřproudovce vyberu jít podchodem o kousek dál, než jí přecházet mezi autama) - stejně tak prostě nadřadím bezpečí pro svoje děti před tím, že si bude kamarádka chvíli mačkat zadel mezi vajíčkama
každý vyhodnocuje riziko jinak, já bych dítě co jede popředu nevezla na přední sedačce, bud bych tam dala vajíčko s vypnutým airbagem, nebo tlustou kámošku ![]()
dítě bych dala doprostřed a zadělala pásem…
zrovna tak bych přešla přes přechod, než se trmácela někam půl kilometru, kde je to o chlup bezpečnější…prostě pracuju s únosnou mírou rizika a to dítě mezi 2 sedačkami přidělané pásem prostě pro mě je…a když do tebe narazí na dálnici v plné rychlosti nákladák, tak už je pak jedno, jestli sedačku máš nebo ne…
Já teda nevím, ale jestli má vaše fábie stejné rozměry, jako naše z r.2001, tak mi to přijde trochu jako sci-fi nebo hazard s bezpečností. Když jsme dávali vajíčko za spolujezdce, přední sedačka musela být posunutá dost dopředu. Za mě, jako řidiče, se vajíčko taky vejde, ale za partnera ne a třeba ani za moji mamku ne, sedím dost vpředu. 2 vajíčka nebo vajíčko a sedačka = tak 30cm uprostřed (jestli vůbec). To je na dospělácký zadek žalostně málo a já bych teda dítě nechtěla ohrozit tím, že by bylo bez sedačky. Já nehraji na policajty a případnou pokutu, ale na bezpečnost, dětí obzvlášť. Pokud kamarádka nechce jet v kufru nebo nemá k dispozici prostornější auto, tak bych ji s omluvou odmítla odvézt, nebo „jen pár km“ udělala tak, že bych nejdřív odvezla jen ji, jestli by třeba sousedka chvíli pohlídala aspoň jedno dítě a potom bych se vrátila a odvezla dítě. To by ale musela být jó dobrá kamarádka.
Myslím, že máš jednu jedinou možnost, jak je převézt. Kamarádka na místě spolujezdce a tříleté dítě mezi vajíčky. Pokutu nedostaneš, pokud se nevejdou 3 autosedačky, třetí dítě může být převáženo i bez ní. Jen se modli, ať nebouráte. A autosedačku vezmi do kufru, pokud pojedete zpátky bez kamarádky, budeš ji potřebovat.
@Jitul.kaaa9
Mela jsem dve fabie, na jedne vypnout sel a na druhe ne. Tak prosim netvrďte, že to lze u všech, když to nevíte stoprocentně.
Jinak pokud se kamarádka nevejde mezi sedačky vzadu(což se 100 kg nejspíš opravdu nevejde) nikam bych nejela. Zdraví dětí bych neriskovala. I na krátké vzdálenosti se může cokoliv stát.
@Tonick19 vím to stoprocentně, měli jsme všechny tři řady Fabie. Zřejmě jste ho vypnout neuměli ![]()
@Jitul.kaaa9
Na jedné jsme ho uměli vypnout a na druhé ne? Nezlobte se na mě, ale jste opravdu mimo. Tohle je příplatková verze, ne standart všech. Přečtěte si o tom prosím něco, dřív než začnete šířit nepravdivé informace.
@Jitul.kaaa9 píše:
@Tonick19 vím to stoprocentně, měli jsme všechny tři řady Fabie. Zřejmě jste ho vypnout neuměli
Tak já teda paní podpořím, proto na té naší se také vypnout airbag vlastnorucne nedal. Také jsem to řešila kvůli jedné potenciální cestě. V návodu u auta stalo, že vypínání airbagu se řeší v servisu. Byla to Škodovka vyrobena v roce 2000.
Vidím jen dvě možnosti. Buď se kamarádce omluv, že to prostě nejde, nechceš nikoho ohrozit. Ať si sežene jiný odvoz.
A nebo dej tvoje dítě hlídat spolehlivé sousedce a pak se vejdete.
Neriskovala bych zdravi a životy. Náhoda je blbec…
Já nakupuju autosedačky zásadně přes feedo.cz, mají velký a super výběr! ROvnou přikládám odkaz, přes který i zdarma pomůžete!
https://www.feedo.cz/autosedacky/
Kdyby vás zajímaly i jiné e-shopy, tak stačí najet na www.podporit.cz