Autosedačky- koho kam posadit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7228
12.2.20 13:17
@Jitul.kaaa9 píše:
mimohodem tady srovnáváš dvě úplně rozdílné věci - normální chování (jasně, že budou chodit ven), ale minimalizace rizika (jakože že si třeba na čtyřproudovce vyberu jít podchodem o kousek dál, než jí přecházet mezi autama) - stejně tak prostě nadřadím bezpečí pro svoje děti před tím, že si bude kamarádka chvíli mačkat zadel mezi vajíčkama :nevim:

každý vyhodnocuje riziko jinak, já bych dítě co jede popředu nevezla na přední sedačce, bud bych tam dala vajíčko s vypnutým airbagem, nebo tlustou kámošku :-)

dítě bych dala doprostřed a zadělala pásem…

zrovna tak bych přešla přes přechod, než se trmácela někam půl kilometru, kde je to o chlup bezpečnější…prostě pracuju s únosnou mírou rizika a to dítě mezi 2 sedačkami přidělané pásem prostě pro mě je…a když do tebe narazí na dálnici v plné rychlosti nákladák, tak už je pak jedno, jestli sedačku máš nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
12.2.20 13:26

Já teda nevím, ale jestli má vaše fábie stejné rozměry, jako naše z r.2001, tak mi to přijde trochu jako sci-fi nebo hazard s bezpečností. Když jsme dávali vajíčko za spolujezdce, přední sedačka musela být posunutá dost dopředu. Za mě, jako řidiče, se vajíčko taky vejde, ale za partnera ne a třeba ani za moji mamku ne, sedím dost vpředu. 2 vajíčka nebo vajíčko a sedačka = tak 30cm uprostřed (jestli vůbec). To je na dospělácký zadek žalostně málo a já bych teda dítě nechtěla ohrozit tím, že by bylo bez sedačky. Já nehraji na policajty a případnou pokutu, ale na bezpečnost, dětí obzvlášť. Pokud kamarádka nechce jet v kufru nebo nemá k dispozici prostornější auto, tak bych ji s omluvou odmítla odvézt, nebo „jen pár km“ udělala tak, že bych nejdřív odvezla jen ji, jestli by třeba sousedka chvíli pohlídala aspoň jedno dítě a potom bych se vrátila a odvezla dítě. To by ale musela být jó dobrá kamarádka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
12.2.20 14:31

Myslím, že máš jednu jedinou možnost, jak je převézt. Kamarádka na místě spolujezdce a tříleté dítě mezi vajíčky. Pokutu nedostaneš, pokud se nevejdou 3 autosedačky, třetí dítě může být převáženo i bez ní. Jen se modli, ať nebouráte. A autosedačku vezmi do kufru, pokud pojedete zpátky bez kamarádky, budeš ji potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1694
12.2.20 14:37

@Jitul.kaaa9
Mela jsem dve fabie, na jedne vypnout sel a na druhe ne. Tak prosim netvrďte, že to lze u všech, když to nevíte stoprocentně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1694
12.2.20 14:39

Jinak pokud se kamarádka nevejde mezi sedačky vzadu(což se 100 kg nejspíš opravdu nevejde) nikam bych nejela. Zdraví dětí bych neriskovala. I na krátké vzdálenosti se může cokoliv stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
12.2.20 14:43

@Tonick19 vím to stoprocentně, měli jsme všechny tři řady Fabie. Zřejmě jste ho vypnout neuměli :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1694
12.2.20 14:50

@Jitul.kaaa9
Na jedné jsme ho uměli vypnout a na druhé ne? Nezlobte se na mě, ale jste opravdu mimo. Tohle je příplatková verze, ne standart všech. Přečtěte si o tom prosím něco, dřív než začnete šířit nepravdivé informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
12.2.20 17:38
@Jitul.kaaa9 píše:
@Tonick19 vím to stoprocentně, měli jsme všechny tři řady Fabie. Zřejmě jste ho vypnout neuměli :roll:

Tak já teda paní podpořím, proto na té naší se také vypnout airbag vlastnorucne nedal. Také jsem to řešila kvůli jedné potenciální cestě. V návodu u auta stalo, že vypínání airbagu se řeší v servisu. Byla to Škodovka vyrobena v roce 2000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
12.2.20 17:38

Vidím jen dvě možnosti. Buď se kamarádce omluv, že to prostě nejde, nechceš nikoho ohrozit. Ať si sežene jiný odvoz.
A nebo dej tvoje dítě hlídat spolehlivé sousedce a pak se vejdete.
Neriskovala bych zdravi a životy. Náhoda je blbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.20 16:25

Já nakupuju autosedačky zásadně přes feedo.cz, mají velký a super výběr! ROvnou přikládám odkaz, přes který i zdarma pomůžete! :) https://www.feedo.cz/autosedacky/
Kdyby vás zajímaly i jiné e-shopy, tak stačí najet na www.podporit.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario