Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
My máme na malého vajíčko značky Kiddy - je taky těžký a velký, ale do jeho půl roku jsem ho vynesla po schodech úplně normálně, do obchodu/k doktorovi nebo někam dál jsem ho připnula na podvozek od kočáru nebo šupla do nosítka. Teď má malý přes 9 kilo a sedačku nechávám v autě, malýho mám na ruce/ v nosítku.
@NinaU. Tak já bydlím ve 3 patře bez výtahu a mam v pytli záda, takže nenosím ani nijak extra těžký nákupy, na to mám chlapa
když musím tak vynesu prakticky cokoliv, ale zas když se namáhat nemusím, tak si to odpustím ![]()
@NinaU. Tak já třeba s dítětem v autosedačce měla problém i když staršího syna (měl cca o 7kg víc než dcerka v autosedačce) jsem nosila na rukou úplně v pohodě. Ona ta autosedačka je dost neforemná a třeba pro mou výšku (a to nejsem úplně malá, mám 170) je i dost dlouhá, takže když jsem jí nešla v natažené ruce tak mě mlátila do kolen a když jsem jí nešla v pokrčené ruce tak zaprvé jsem jí musela držet oběma rukama a zadruhé jsem musela jít hodně zakloněná abych mohla hýbat kyčlemi.
Nejlíp uděláš, když miminko necháš ve vajíčku a zároven to máš i jako nosítko pro miminko. Nebudeš ho z toho muset pořád vytahovat a přendávat do kočárku. Alespon já to tak dělala. Ve vajíčku byla dcerka do svých 9 měsíců, pak jsme ji koupili klasickou sedačku na výhu 9-36kg.
@dracula-s necetla jsem celou diskuzi, ale mrkni se, jak spravne nosit autosedacku, aby sis nenicila zada. A hlasuji pro tezsi a kvalitnejsi ![]()
@luci.no On je na to nějaký návod? Tedy moje už chodí zcela samostatně, ale celkem by mě zajímalo, co se tam doporučuje.
@j.a.n.i1 uz si to presne nepamatuji, ale nekde jsem to kdysi nasla. Mam uz deti z vajicka odrostle. Zkusim to snad srozumitelne popsat. Stoupnes si vedle vajicka. Protahnes ruku pod madlem zezadu dopredu. Ruku ohnes a otocis dlan tak, abys vajicko chytila zespodu zhruba v miste, kde je madlo. Proste tak, abys dobre drzela rovnovaznou polohu. Teda doufam, ze to tak nejak bylo. Uz je to asi 2 roky… nosilo se mi tak lepe. Nejdriv jsem si myslela, ze si vykloubim ruku, ale po par pokusech to fakt slo uplne v pohode. I to vajicko mi prislo takove stabilnejsi a novorozenec se v nem tak neklepal.
@luci.no Když to tak čtu, tak mám pocit, že přesně takhle jsem ji intuitivně nosila.
Prave ted probiha zivy chat s odbornikem, do 21h, ptejte se zde…
https://www.emimino.cz/…acku-371476/
Když jsem vybírala autosedačku, jela jsem do obchodu a nechala si poradit. Pak jsem už jenom vybrala barvu
Já mám taky cybex a nosím, je důležitý aby byla sedačka bezpečná. Podívej se na internet, jestli najdeš nějakou bezpečnou a lehčí, na webu je toho spousta
Koupila jste některá vajíčko s isofixy? Existuje vůbec nějaké nebo se prodávají jen na pás? Raději bych něco s isofixy…
Váha sedačky mi nevadí, budu nechávat v autě ![]()
@MartinkaKusinka jasně, že existují, je jich spousta, podívej třeba tady :
@MartinkaKusinka Na vajíčko se dělá isofixová základna, kam vajíčko po příchodu cvakneš a po dojezdu zas vycvakneš a jdeš. Upřímně si nedovedu představit, jak u auta přehazuju novoše z něčeho do vajíčka a pak zas zpět, zejména u zimních dětí.
@j.a.n.i1 píše:
@MartinkaKusinka Na vajíčko se dělá isofixová základna, kam vajíčko po příchodu cvakneš a po dojezdu zas vycvakneš a jdeš. Upřímně si nedovedu představit, jak u auta přehazuju novoše z něčeho do vajíčka a pak zas zpět, zejména u zimních dětí.
ona na to paní asi přijde, až jí bude třeba miminko spinkat, tak zjistí že stejně bude nosit @MartinaKusinka dejte na radu a počítejte s tím, že stejně budete nosit, tak raději volte nějaké lehčí vajíčko s iso, opravdu jich je na trhu hodně