Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat na Váš názor na autosedačky Ferari. Já osobně bych si jí nikdy nekoupila jenže můj tchán byl aktivní a koupil jí našemu synovi který má 6 měsíců. Dědeček je tak trochu blázen do formulí takže proto tato značka. Je to váhová kategorie 9-36kg, mě osobně přijde strašně veliká, když sem koukala na testy, zhrozila jsem se. Chtěla jsem autosedačku značky Cybex nebo něco podobného. Nejhorší je že teď jsem doma za hysterku která si jen vymýšlí a td.
Nevím jak jim mám vysvětlit že se bojím vozit ho v takové sedačce, neustále slyším jak za nás nic takového nebylo a kdesi cosi.
Sem z toho celkem zoufalá. Bojím se oprávněně? Nebo sem vážně hysterka? Jaké máte zkušenosti? a co váhové kategorie? nebylo by lepší koupit menší? Prosím o rady ![]()
Za prve patri tam az sedici dite. 2, když sundáš potah tak i dedecek uzna ze to není bezpecne.
A bojis se opravnene. Letela by oknem…
@Síma 22 tak ukažte tchánovi výsledky crashtestů, třeba to pochopí
a jinak dítě které má 6 měsíců nemůže jít do sedačky 9-36kg, na to je moc malé, to musí být ve vajíčku, nebo protisměrné 0-18
NIKDY V ŽIVOTĚ! Nekvalitní autosedačka, ochrana žádná. Tchán koupil Fisfer price, jsem myslela že mu to otluču do hlavy, hlavně že říkal jak koupil Romer ![]()
Co se týče sedačky, tak na to jsem jako pes.Do toho mse investovat prostě musí, především je bezpečnost. Já jako samoživitelka kupovala Britax evolva 1 2 3.
Přez to nekjede vlak.
Právě že na tomhle šetřit teda nehodlám, sem toho otrávená, budu jim to muset nějak vysvětlit, je to moje dítě. Přítel si bohužel myslí to samé ![]()
Jasně že je ještě ve vajíčku. Máme právě cybex a sem s ní spokojená.
@JaneDoe píše:
Jedna z nejhorších sedaček, nebrat
Tak zas bych netvrdila, že je to jedna z nejhorších… byla v testech a dostala 3*, což sice není žádná hitparáda, ale na druhou stranu ani žádný propadák. Což tedy nic nemění na tom, že pro 6 měsíční dítě je to naprostý úlet.
@Síma 22 píše:
Právě že na tomhle šetřit teda nehodlám, sem toho otrávená, budu jim to muset nějak vysvětlit, je to moje dítě. Přítel si bohužel myslí to samé
A proč je potřeba vysvětlovat? Prostě zatím voz ve vajíčku a pak kup nějakou, jakou chceš, ne?
@j.a.n.i1 píše:
A proč je potřeba vysvětlovat? Prostě zatím voz ve vajíčku a pak kup nějakou, jakou chceš, ne?
Já bych měla potřebu vysvětlovat asi z toho důvodu, že to není levná věc, a třeba by měl tchán šanci jí ještě vrátit, nechat proplatit nebo v té ceně koupit něco jiného. Takže vysvětlit bych se snažila, ale při takovém přístupu, jaký zakladatelka u tchána a manžela naznačuje, to bude chtít asi tvrdší a nekompromisní přístup
.
Asi budu muset trochu přitvrdit.
ta autosedačka stála nová 1300,– Už ta cena svědčí o tom že je to šlupka. Prostě si po vajíčku koupím jinou asi 0-18kg, ty se dají ještě vozit proti směru jízdy ![]()
@Síma 22 Já bych se zatím úplně neplašila, to že to je prodáváno pod značkou Ferrari, nemusí nutně znamenat, že je to šmejd
Takže spíš se koukni, co je to přesně za typ a tak.
@Síma 22 je blbý, že se neporadili. Ale minimálně pro začátek bych jim vysvětlila, že pro nesedící dítě nevhodná, pak bych si koupila svojí.. není echt šílená, ale není to ani nic extra. Takže možná pro klid duše bych ji občas použila - na cestě k nim nebo tak, doma používala svoji. Jaký názor má chlap? to jsem nepochopila.