Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
DObrý den, potřebovala bych poradit ohledně isofix systému. My máme Octavii II rv 2005 a druhé auto Octavie I tour rv 2008. CHceme malé koupit autosedačku se systémem isofix - kategorie 0-18kg (jelikož v 5m má 75cm a 8,5kg…takže nesedí a z vajíčka vyrostla).
Máme vybrané 2 autosedačky a to cybex sirona a potom romer.
Otázka tedy zní - lze sedačka cybex sirona /isofix/ připojit do obou aut?
Lze sedačka romer připojit /isofix/ do obou aut?
existuje sedačka 0-18kg -/značka cybex, romer, maxi cosi/ která lze připojit isofixem a nebo pásy?
Už jsme se do toho trochu zamotali
. Děkuji za rady. ![]()
Máme Sironu a jde v pohodě v Octavii připevnit a to máme starší model. Sirona je fajn, že jde do protisměru na pásy a po směru na pultík. My jsme s ní spokojení. Kupovali jsme ji, když měla malá 6m a skoro 10kg a má ji ještě teď ve 22m
Cybex bez problémů, s Romerem jsem se nadřela, než jsem ho doákzala upevnit (stejně jako MC).
Do protisměru na pásy? to nejde ne? myslíte jako pásy v sedačce - ne autopásy..:)
a jakou máte octavii? nám právě přijde divný že výrobce udává že pro octavii II rv 2005 lze a pro Octavii I tour 2008 nejde..:)
http://cybex-online.com/…/sirona.html#… zadáš typ a dozvíš se. Máme Sirona a jsem max. spokojená. Hlavně možnost otočení sedačky do dveří při kurtování je super ![]()
To vim a zkoušela jsem - tam práve Octavie I tour uvedená není…pouze Octavie II…
zajímá mě hlavně to - zda cybex lze do Octavie I - zda to někdo tak má a je to v poho (isofix tam je) - ta se nám líbí nejvíc…
a pak mě zajímá zda romer jde do octavie I a II - tam jsem seznam aut nenašla…)
@zufiček Tak se asi budeš muset podívat přímo do auta
Když víš, jak to vypadá je to pohoda…
@zufiček jo jasně, na pásy v sedačce
jen že tam to malý mimi nemá ten pultík.
Zeptám se manžela, jaký rok to je škoda Octavia II combi 2007
@zufiček obě vaše octavie mají isofix a do obou jdou jmenované sedačky, seznam na Römer Dualfix je zde: http://www.britax.cz/…acky/dualfix
obě ty sedačky jsou pouze na isofix, sedačka 0-18 kg, která by šla v protisměru na isofix a zároveň na pásy snad ani není, už by to bylo moc složité a drahé
Děkuju, jinak
u cybex nemá výrobce Octavii I napsanou - že tam lze - tak se ptám zda to někdo tak má..:) a jde mu tam.:)není isofix jako isofix prý..;)
@zufiček víte co, ono totiž Octavia I generace se vyráběla do roku 2004, firma Cybex začala sedačky vyrábět v roce 2006 a první isofixovou v roce 2009, takže v době kdy potřebovala zjistit kompatibilitu ke svým sedačkám již se škoda Octavia I generace nevyráběla,( a Sirona navíc je vyráběná až od roku 2013) tak si ji nemohla od výrobce na zkoušky zapůjčit, proto ji nejspíše nemá v seznamu, ale má tam OII i III, a ty isofixy jsou tam stejné
Vím že diskuse je staršího data, ale Octavie I stále hojně jezdí, tak pokud by to někoho stále zajímalo, Octavie I můžou ale nemusí ISO fix mít. Byl za příplatek, a je tedy potřeba ověřit to v konkrétním autě. Údajně ho mívaly poměrně hojně, ale zrovna ta vaše ho mít nemusí. Není většinou viditelný na první pohled, musí se odkrýt. Octavie II a další už ho mají ve standardu ![]()