Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky
mám problém s plochými bradavkami.V těhotenství jsem nosila formovače od Medely,ale nic moc mi to nepomohlo.Hned po sundání supr,ale do 10 minut zase nic.Po porodu jsem si je nasazovala před kojením,ale když jsem se sehla tak mi z toho valilo mléko
takže nic moc.Zkoušela jsem i kloboučky,ale bohužel syn je nechtěl ani za nic.Takže naše kojení fakt nic moc.Teď se začínáme snažit o druhé mimi a já bych chtěla kojit déle a tak jsem si koupila od aventu Niplette 2ks.Máte s nimi někdo zkušenosti?Pomohou?A kdy se mají nosit?
Jestli mohu poradit, tak Niplette systém Vám krásně nahradí 20ml stříkačka, které se u konusu uřízne ostrým nožem. Píst na:,–(íte na uříznutou stranu stříkačky(a to z toho důvodu, aby jste se neporanila, protože je to ostré) a budete bradavky cvičit.Formovače by jste měla též nosit a to už od 6 měsíce těhotenství. Niplette systém 2 ks stojí 1773 Kč a stříkačka asi 3 kč
Hodně štěstí
Jana
Já už si je právě koupila
,vyzkouším i ty stříkačky,díky za tip ![]()
Ahoj,
mám stejný problém a staršího syna jsem kojila jen asi 14 dnů, zkoušela jsem přes klobouček, který byl na něj ale asi moc velký, chytil vždycky jen špičku a sál špatně, měla jsem bradavky samou krev až to skončilo třemi záněty a s atb i konec mléka. obrečela jsem to a za každou cenu se tomu u druhého dítěte chtěla vyhnout. Taky jsem nosila formovače od medely, zkusila jsem v porodnici i ten klobouček, ale dopadalo to stejně jako prve.
Od kamarádky tady z emimča jsem věděla, že při trošce snahy by se mohlo zadařit kojit s plochýma bradavkami bez kloboučku, tak jsem to prostě zkoušela a malá se chytla.
Byly sice i situace, kdy jsem jí přikládala i 3/4 hodiny, než se jí povedlo přisát, brečely jsme u toho obě, ona hlady, já zoufalstvím, ale vyplatilo se mi vydržet, do půl roku byla jen kojená, dnes je jí rok a večer a v noci kojím stále.
Držím palce, aby se to u vás taky povedlo, na Niplette jsem četla samou chválu, teda krom ceny,a dost o nich taky uvažovala. nakonec kvůli rizikovému těhotenství a informaci, že by mi dráždění bradavek mohlo vyvolat předčasné kontrakce radši nic neriskovala, no nevím, i ty formovače jsem nosila radši až asi od konce 8 měsíce. Pak vždycky před kojením, nebo jsem musela trochu pomoct odsávačkou, aby se mělo mimčo vůbec k čemu přisát.
ifča
Dobrý den, prosím o přesný popis, jak jste si doma vyrobila z inj. stříkačky systém NIPLETTE na vpáčené bradavky, chápu, že odříznu stříkačku,ale co na ni nasadím?Děkuju za rady Týnka
@Nikyy18 Pomohly vám niplette? Kolik hodin denne jste je nosila?