Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Kdo mi poradí. Objednala jsem si tyto lahvičky s těmito savičkama… Nejde mi vůbec do hlavy, jak se mění ten průtok?
To jenom tím, jak se to dá miminku do pusy, tak mu to teče pokaždé jinak? Nějak se mi tomu nechce věřit
jinak vím, že je až od 3 měsíců, ještě je nebudeme používat ![]()
na savičce jsou napsaný římský číslice I, II, III a když to dáš mimču do pusy tak to číslo které je nahoře směrem k nosu je pro průtok rozhodující. a fakt to funguje ![]()
Ahoj-za mě tedy nebrat-koupila jsem a byla jsem zklamaná. Mléko tím nejde vůbec pít-to se Matyáš dusil po každém hltu a bylo jedno,na jakou stranu jsem to natočila.Perfektní je na kaši-to funguje.Ale s mlékem se mi dusil.
No rada nad zlato
, už jsem koupila
. No když to nepůjde, budu mít tedy dudle na kaši
No jsem na to zvědavá, ale pokud to fakt funguje..
Taky ji máme a malý z ní pije až teď v 15 měsících. Dřív to nechtěl vzít do pusy.
Malý pil z lahvičky téměř od narození. Měli jsme savičky Avent postupně od jedničky po čtyřku. Asi v osmi měsících jsme mu pořídili savičku s variabilním průtokem. Na obvodu lahvičky jsou čísla I, II, III. Dírka má tvar čárky. Podle toho které číslo se natočí pod nosánek se reguluje průtok, III je největší. My používali hned tu trojku, aby se malý tolik nedřel při sání a v pohodě to v těch osmi měsících zvládal. Zkoušeli jsme mu to otáčet i na I a II, aby jsme si vyzkoušeli, jestli to funguje a funguje to.
monika32 píše:
No rada nad zlato, už jsem koupila
![]()
. No když to nepůjde, budu mít tedy dudle na kaši
No jsem na to zvědavá, ale pokud to fakt funguje..
Funguje to opravdu přes ty čárky (nebo římské číslice jak tu někdo píše) a my ji dávali už od toho třetího měsíce na I. Museli jsme zahušťovat nutritonem a z jiného dudlu to vůbec neteklo.
Když nevyužiješ teď tak později určitě.
jeden chlapeček co jsem ho hlídala tak z toho pil od 3 měsíců a neměl s tím problém! jinak ho maminka kojila. takže je to asi dítě od dítěte
koupila sem jí malému ve třech měsících a za mě s ní zrovna spokojená nejsem, na mlíčko je nevhodná i když jí otočíš na nejmenší průtok, tak se mimčo dáví,ten otvor je velký sám o sobě oproti klasickým dírkám v savičkách, zkoušeli sme s ní dávat kaši, ta jde s ní krmit v pohodě,ale já upřednostnuju už krmení lžičkou ![]()
Používáme je dodnes, akorát malý mě z toho začal pít až tak od 5 měsícu, ptz ve třech se dusil i na průtoku I
Jinak tyhle savičky jsou skvělý, u nás spokojenost ![]()
Já je koupila a spokojenost veliká, malá má 4 měsíce, používám ale jen na mlíko zahuštěné kaší…
Ahoj holky, male bude 9 měsíců, po trojce dudliku jsem zasla do prodejny dětského zboží a paní mi vřele doporučila variabilní dudlík, začala jsem ho používat cca v 6 mesici věku moji holcicky. Nechápala jsem moc ty variace a tak jsem volila střední zlatou když mi paní řekla ze z toho mužů, čaj, mléko i kaši. Z III male teklo mléko po puse tak jsem dala na II to už bylo lepší a mala se naučila teď ten dudlík používám druhy měsíc a přečetla jsem si náhodou někde ze to je výslovně na huste jídla atd, zkusila jsem ten dudlík sama a na dvojku bych se sama uhltala 🙄 😕nemohla jsem male nějak uškodit? Nebo tak jak z vývojového hlediska, kvůli něčemu ze chudák jsem do ni mléko lila jako z lahve 😕. Dudlík jsem vyhodila, koupim trojku nebo 4, ale jestli není pozdě o tom teď přemýšlet, trochu mne mrzi ze jsem selhala v tomhle. Chudák mala musela tomprizpusobit když měla žízeň a potřebu mléka musela si poradit
@Bambulka1983 ja ho koupila taky… A mala se tim malem uhltala, ona byla spokojena.. Jen jak do sebe mliko rychle naházela, tak ho taky rychle vyhazela.. Takze je ji 7 měsíců, a na mliko ji davam savicku ll, a tu variabilni ma na kasi.
Ublizit jsi ji tim nemohla, max, ze by hltala jako ta moje..
![]()
Moje fakt hazela hrozny ohazovacky, to byl des. Takze ma dvojku, a nevadi ji to.. Aspon si to mlicko vic zaslouzi, nez si ho vysosa
![]()
Díky za odpověď, Kristynce to ze začátku teklo kolem pusinky ale podle mne se přizpůsobila asi tahala méně silně, nebo nevím, nějak si to regulovala, protože teď se z toho nejedla normálně a někdy to stáhla rychleji někdy méně. Já mam ze všeho stresy a možná jsem trapná, sebou se horší veci
a tak abych se uklidnila tak si říkám když jsme byli děti my, byla jedna savicka, jeste jsme si to zubama rozkousali a přežili jsme… ach jo myslela jsem ze když jsem byla ve 25 histericka u prvního dítěte ze u druhého to bude lepší, a teď ve 37 jsem jeste horší
![]()
@Bambulka1983 My jsme meli jako maly jednu savicku, do ktery nam rodiče podle sveho uvážení pridelavali dirky..
Ale jo dnes, je na to pohodlnejsi doba
Ja tenkrát volala detsky doktorce, ze mi mala hrozne zvraci po jidle.. No, a ona me privedla na myslenku, jestli nema velkou dirku v savicce.. Bingo.
Vymenila jsem zpatky, a vyleceno
Me by to nenapadlo.. Mam první, takze jsem ze vseho taky nejdriv vykulena
A treba na vodu, caj atd. pije ze savicky 1, protoze se mi tim dáví..😃