Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Začli jsme tento týden příkrmy(ukončený 4.měsíc). Dcera je od narození na UM. O příkrmech jsem si zjistila všechno, tak si myslím, že vím jak na to. Na jedný diskuzi tady jsem se ale dočetla, že s prvním příkrmem se má přejít na Nutrilon 2 ??? Na krabici píšou od ukonč 6.měsíce. Další mojí otázkou je odkdy dávat večer kaši? Dávám normálně UM a dcera spí skoro celou noc. Předem děkuji za reakce.
Jestli ti malá spí celou noc, tak bych kaši nedávala, přijde mi to zbytečné, jen jí to bude zatěžovat žaludek.
Co se týče přecházení mléka, tak s tím bych taky nespěchala, pokud jí mléko stačí a nebrečí ti po hodině hlady, tak nevidím důvod, já na dvojku přecházela až v 7. měsících a dokonce mi to doporučila sama doktorka.
Přesně, přechod na druhý mlíko pozvolna. Přecházela jsem, až malá jakž takž jedla příkrmy.
Ahoj, ja som pisala priamo na Nutrilonovu stranku do poradne a odpisali mi, ze staci, ked prejdem na pokracovacie mlieko 2 az po tom ukoncenom 6 mesiaci…
Já jsem taky začala dávat 2 až chvíli před 7 měsícem. A jestli ti hezky spí, taky bych kaši zatím nedávala. Jinak Nutrilon kaše jsou od ukončeného 4 měsíce.
Malýmu je 5m, jsme téměř od narození na UM, od 4m dávám příkrmy… stále máme Nutrilon 1, na 2 přejdu až v jeho 6m ![]()
Kaši jsem zkoušela, ale nechutná mu.. takže zatím dávám jen oběd. Od zítra odpo svačinku ![]()
My jsme od 1m na UM + kojení a od 4m jenom UM. Teď bude malýmu 6m a já začla příkrmy před 2 dny. Doktorka mi řekla, že Nutrilon 1 můžu až do 7m a kaše ať nedávám, pokud mu to stačí. Jen si pořád nevím rady s čajem. Vlastně mu ho vůbec nedávám. Ale teď s těmi příkrmy bych asi měla, ne? Jinak se ještě zeptám, dám příkrm a pak malýmu ještě mlíčko na dojezení a postupně přidávat příkrmu a ubírat mlíčko? A kolik tak toho příkrmu vaše mimča spořádají? Nevím, jestli když si dá 100g, jestli ještě dám mlíko nebo by mu to mělo stačit? On si pak dal ještě 100 ml. A když nedám mlíčko, mám dát hned po jídle ten čaj? Nebo jak. Omlouvám se, že jsem se tak vetřela do diskuse s možná trapnýma otázkama, ale něšjak tápu ![]()
Já jsem dávala mlíčko asi jen první 3 dny, pak už jen příkrm. Mně Adámek v 7 měsících sní cca 120g zeleninky, pak se napije čaje. Ovoce dá tak 190g. Ale každé dítě je jiné, znám holku, jejíž dítě sní 300g zeleninky. Pokud ti potom neublinkává…
A čajík teď už dávám průběžně po celý den.
LL píše:
My jsme od 1m na UM + kojení a od 4m jenom UM. Teď bude malýmu 6m a já začla příkrmy před 2 dny. Doktorka mi řekla, že Nutrilon 1 můžu až do 7m a kaše ať nedávám, pokud mu to stačí. Jen si pořád nevím rady s čajem. Vlastně mu ho vůbec nedávám. Ale teď s těmi příkrmy bych asi měla, ne? Jinak se ještě zeptám, dám příkrm a pak malýmu ještě mlíčko na dojezení a postupně přidávat příkrmu a ubírat mlíčko? A kolik tak toho příkrmu vaše mimča spořádají? Nevím, jestli když si dá 100g, jestli ještě dám mlíko nebo by mu to mělo stačit? On si pak dal ještě 100 ml. A když nedám mlíčko, mám dát hned po jídle ten čaj? Nebo jak. Omlouvám se, že jsem se tak vetřela do diskuse s možná trapnýma otázkama, ale něšjak tápu