Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Tak to je výborný… Zase se mi ozvali, a trvají na zaplacení těch peněz, před chvílí mi volali, a mam to celé zaplatit do 11.10. Jsem na palici… Co mam dělat?
![]()
Ahoj, já mám pojištěnou celou rodinu u Axy. Ale nevím co je to ETN services?
A ty nemáš potvrzeni o tom ze jsi jim to zaplatila už jednou?
Ahoj, měla jsem podobný problém u ETN, ale po poradě s právníky mi bylo doporučeno nic neplatit, smlouvu jsem standardně vypověděla, navíc ETN byla první kdo nedodržel podmínky smlouvy, takže nemají právo něco vymáhat. Tyto vymáhací agentury fungují jen na principu zastrašování. Jednou jste podlehla, tak to zkouší znovu. Nemají na to žádné právní opododstatnění. Až budou volat příště, řekněte, že žádný dluh vůči nim nemáte (neposlouchejte co tvrdí) a řekněte, že jste to předala právníkům a že nemáte problém to dokázat soudně. A uvidíte, že se již neozvou. Alespoň u mě to takto fungovalo. Volali neustále, jakmile jsem řekla, že se hodlám soudit už nikdo nevolal. Držím palce, ať to dobře dopadne.
Taky jsem pěkně naletěla, byl to podvod. Už jsem tam volala, psala a nechtějí vůbec vyhovět. Mám tam přes 40 000 Kč. Když jsem do toho takto vpadla, tak jsem dodržela dvouleté spoření a to 1500 Kč měsíčně, že po dvou letech můžu vše zrušit a peníze si vyzvednout. Nic není pravda, bylo mi nabídnuto 10 500 Kč - což je drzost, tak platím 300 Kč měsíčně, což je minimum a jejich podmínka a musím to platit ještě 23 let. Zkoušela jsem se dohodnout na kratší lhůtě - nelze!! Nalítlo tenkrát na to mnoho lidí, slibovali levný plyn, elektřinu, dovolené za minimum na základě množstevních slev apod. Nic není pravda!! Ráda bych se toho všeho zbavila a dala to i třeba k soudu. Když si na to vše vzpomenu, je mi z toho podvodu už špatně. Jste-li na tom tak jako já, ozvěte se. Jarmila
Ahoj,
pokud by se nás sešlo více, dala by se podat hromadná žaloba.
Napište mi prosím na mail Vaše zkušenosti s tímto podvodem, tj. jak to proběhlo, také si s tím nevím moc rady. Za mně to udělal můj bývalý, já nevěděla o co jde. Ty pohledávky řetězově postupují a přišla mi už žaloba na zaplacení od Wolong Enterprise LLC, se sídlem 1805 Carsonb Street, Suite 5, 1805, 89701 Carson City, Nevada, zastupuje je nějaký advokát Rolfes. Já se ale hodlám u soudu bránit a nic jim platit nebude.
Také mi dnes přišel elektronický platební rozkaz z Nevady od Rolfes. Máte nějakého právníka který to již řeší?
Dobrý den,
prosím, měl by někdo radu…jsme s manželem v podobné situaci. Máme každý dluh u Axi 12 tisíc, která byla součástí společnosti ETN, kde jsme nedodrželi podmínky dvou let spoření či pojištění a teď je pohledávka zastoupená společností Sampa Invest s. r. o.,
Prosím, pokud je někdo v podobné situaci, může se mi ozvat, nevím co s tím..
děkuji Eva
@Lustrant píše:
Ty pohledávky řetězově postupují a přišla mi už žaloba na zaplacení od Wolong Enterprise LLC, se sídlem 1805 Carsonb Street, Suite 5, 1805, 89701 Carson City, Nevada, zastupuje je nějaký advokát Rolfes.
Cože vám přišlo? Žaloba?
Žaloba přece chodí k soudu! Jak k vám mohla přijít žaloba, když nejste soud? ![]()
@Martina Pe píše:
Také mi dnes přišel elektronický platební rozkaz z Nevady od Rolfes. Máte nějakého právníka který to již řeší?
Ektronický platební rozkaz se řeší do 15 dnů od doručení, jinak se stává exekučním titulem. Řeší se buď podáním odporu (pokud je pohledávka neoprávněná, což nejspíš je), nebo zaplacením (pokud je oprávněná).
Na to, že je neoprávněná soudím, že žaloba byla podána ze zahraničí. Je to taková mafiánská praktika. Pokud oběť soud vyhraje, tak dost obtížně bude vymáhat své náklady (např. na právní zastoupení), které jí soud přizná, v USA, že…
Z diskusních příspěvků soudím, že oběti naletěly
Ale to jen fabuluju. Těžko vám něškdo poradí, když sami píšete v hádankách.
Iwetko,
zajímalo by mě, kdy jste se k žalobě přidala a zda společnost ININ už něco podnikla.
Díky
D.
Prosím poradíte???
Je mnoho lidí, co nalítlo na ETN services spojené s pojištěním od Axa.. I já, bohužel, když jsem ale ještě nevěděla, že to je podvod, nasypala jsem jim přez 10 000 a pak to zjistila, a přestala platit…myslela jsem, že tím naše dohoda-smlouva padá, a čekala na informace v televizi, jak se to pro,,naletěné,, bude vyvíjet, mno.. na televizi Prima byla nějaká reportáž, a dost lidí to dalo k policii jako trestní oznámeníti blbci se tím ale nechtěj zabejvat, pač nevědí jak na to
za dobu mého neplacení vyskočil,,dluh,, na 40 000 kč, které jsem pod hrozbami exekutorů uhradila za rok po měsíčních splátkách, a pak obdržela od té vymáhací agentury email, kde mi sdělují plnné uhrazení mého dluhu, to bylo v dubnu tento rok… Nyní asi před týdnem mi od jiné vymahací ag. dorazil,,krásný dopis,, a chtějí znova uhradit tento dluh… JSOU SNAD PITOMÍ? Když jsem řekla, že vše mam zaplacené, nezajímalo je, a stále mě atakují telefonáty a já jsem na palici, protože nevím co dál, a peníze na advokáta nemám
PORADÍ NĚKDO??? A NEMÁTE NĚKDO STEJNOU ZKUŠENOST??? Chceme s přítelem dítě, a tohle mé psychice nepřidává