Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Píšu sem, záleží, jestli je zapsán v rodném listu dítěte jako otec, to že má dítě jiné příjmení je jedno, pokud je v rodném listu, má smůlu a alimenty platit musí, a soud mu je zpětně za 3 roky doměří. Šanci soudit se, že dítě není jeho už propásl a jediná možnost, jak se zbavit dítěte je, že ona si najde chlapa, který se bue chtíát nechat zapsat místo tvého do rodného listu. Pokud není v rodném listu, nemusí platit nic.
Ještě, pokud je půjčka na její jméno a on ji prokazatelně splácí, může u soudu říct, že je to dohoda, může to projít, pokud je půjčka na jeho jméno a on jí jen dal z ruky do ruky bez podpisu peníze, tak tady platí, že za blbost se holt platí.
Já nevím, ale pokud je manžel uveden v rodným listě, tak má asi bohužel smůlu, a bude muset platit ![]()
Je to podle rodného listu a počítám, že tam jako tatínek uvedený je. Jméno v tomto nehraje roli.
Tak ono nezáleží na příjmení, ale na tom, kdo je napsaný v rodném listě… Pokud je napsaný v rodném listě, tak nikoho nezajímá, jestli to je nebo není biologický otec a měl by platit alimenty.
No tak to ja nevim…V rodnym listu snad neni…
Musela bych se optat.Toto mi asi kdysi rikal, ale nemuzu si pamatovat vse…Oni se tenkrat dohodly ze nechce nic platit. A ted to vytahuje pia!!!Chlapa asi ma, nebo mela jich nekolik uz, ale ted jestli nekoho ma nevim…Ano za blbost se plati ale my mame kazdy pujcku na sebe manzel ma dve a ja jednu a kdyby jsme si jeste meli brat dalsi jsme v prd. ![]()
Pokud je v rodném listě tak platit musí…je to pak vlastně jeho dítě i když né biologicky…pokud tam není zapsán, tak nemusí samozřejmě platit nic
Počkej, pokud se dítě jmenovalo po něm, bude v rodném listu, zdá se mi nepravděpodobné, že by nebyli manželé, dítě se jmenovalo jinak než matka po chlapovi a dítě mělo v rodném listu otec neznámý, takže zijistit, jestli je v rodném listě, to je podstatná informace, není důležité, jak se dítě jmenuje, není důležité, jak se dohodli, dohody se můžou měnit ob den, důkežité je, jestli je v rodném listu, pokud ano, a ona si dupne, bude platit alimenty a to 3 roky zpětně.
No jsem zvedava, jde mi jako hlavne o ten princip, ze se ozyva az ted jako!!!Oc ji jde…To me hlava nebre.
Byvalky jsou svine.
Prominte ale jsem z toho v soku…nevim ceho je schopna.Ale ona nam taky neplati tu pujcku co by mela, davat cast manzel to plati sam.
Manzele nebyly jen spolu zili…manzel udelalchybu to vime oba dva, byl mlady, ona ho podvedla on ji miloval odpustil ji diteti dal prijimeni, nevim no…Zda je v rodnym listu..Myslim ze ho mozna zmenila kdyz chtela aby dite bylo po ni, tak napsala nevim do kolonky otec..Nevim nevim musim zjistit.Zda manzel si to bude pamatovat jestli se nechal napsat nebo ne.
@Anonymní píše:
No jsem zvedava, jde mi jako hlavne o ten princip, ze se ozyva az ted jako!!!Oc ji jde…To me hlava nebre.![]()
Byvalky jsou svine.
Prominte ale jsem z toho v soku…nevim ceho je schopna.Ale ona nam taky neplati tu pujcku co by mela, davat cast manzel to plati sam.
No, upřímně si neumím představit situaci, kdy dítě dostane jméno po někom cizím, kdo na matrice nepodepíše uznání otcovství. Spíš bych se vsadila, že jako otec v rodném listu figuruje, ať si to na matrice, kde se dítě narodilo, ověří.
A pokud je jako otec zapsán v RL, pak alimenty platit musí, ať je nebo není bio otcem. Nějaká dohoda mezi nimi dvěma, že nic nechce, nic nezmanená… takže pak bych se bála, že k soudu ho dáma opravdu dát může.
V první řadě si urychleně zjistěte to otcovství na matrice dítěte!
Dekuji za rady …Ale kdyz na matrice zjistime ze je uveden jako otec co mame delat???Nemame X penez, netiskneme je…
Ja mam pujcku kterou si platim a manzel ma pujcky dve co si plati sam a jednu za ni, tak ja na ni muzu vybalit ze to ke kvit, kdyz ona neplati nic manzelovi mymu…
Je to na palici zase jen nervy nic vic ..Ja vim ze dohoda co si rekli nic neznamena, ale muze to byt tvrzeni proti tvrzeni preci a ja manzelovi verim ze rika pravdu …Kdsz se dva dohodnou a ona sama rekne ze nic nechce tak proc se po letech k tomu zase vraci a dela jen problemy, to e takova hyena, asi zavidi co mame my a ona ne, kdyz porad preletuje k jinymu, a my se nedavno vzali…
Ale jsou dospeli dohodli se na necem ona alimenty nechtela asi s tim ze on bude platit tu pujcku co plati…A ted po X letech bude delat spory ..jsme snad jen lidi.. Nevim zda v tom ona nejak figuruje bral si to asi sam na sebe a to je nic ze jo, je jeho proste pujcka, ale nevim presne jak to je ja se po tom nikdy nepidila…Kazdopadne dekuji vsem za rady!!!
@Anonymní píše:
Dekuji za rady …Ale kdyz na matrice zjistime ze je uveden jako otec co mame delat???Nemame X penez, netiskneme je…![]()
Ja mam pujcku kterou si platim a manzel ma pujcky dve co si plati sam a jednu za ni, tak ja na ni muzu vybalit ze to ke kvit, kdyz ona neplati nic manzelovi mymu…
Je to na palici zase jen nervy nic vic ..Ja vim ze dohoda co si rekli nic neznamena, ale muze to byt tvrzeni proti tvrzeni preci a ja manzelovi verim ze rika pravdu …Kdsz se dva dohodnou a ona sama rekne ze nic nechce tak proc se po letech k tomu zase vraci a dela jen problemy, to e takova hyena, asi zavidi co mame my a ona ne, kdyz porad preletuje k jinymu, a my se nedavno vzali…
tvrzení proti tvrzení, to nikoho zajímat nebude, zájem státu je, aby mělo dítě 2 rodiče, kteří budou výchovu platit..a otcovství se dá bohužel popřít jen do myslím že 3 let dítěte, dřív to bylo jen půl roku. později i kdyby testy DNA dokázaly, že není jeho, tak stejně musí platit
![]()
Ahojky holky radsu anonymne nezlobte se…Ale mam dotaz, mozna to bude zkomoleny ale snad pochopite…Je to uz davno tenkrat muj manzel byl s jednou holkou, ta ho podvedla, a mela dite..Muj ted uz manzel, byl s ni 7 let odpustil ji, a dite vychovvala chvili nez ho zase podvedla, a to dite melo i jeho prijimeni a byl i u porodu…Meli pujcku spolu na nabytek, tu ted plati manzel za ni da se rici…ANo pred rokem nebo kdy mu psala ze tomu diteti chce dat svoje prijimeni manzel samozrejmne souhlasil, aby se jmenovalo dite uz po matce a ne po nem kdyz to dite neni jeho …Tak vse probehlo ok na matrice a dite se jmenuje po matce.Vse uzavreno…Ted po roce po dvou se ozvala, ze nezvlada splacet pujcku nebo co meli jeste na uhli, a ze chce po mym manzelovi 40 000 (podotykam ze je nemame…)A kdyz ji je neda a nebo nebude splacet ze pujde k soudu skrze to ze neplati alimenty…Ale proc by je platil kdyz dite nema s nim nic spolecnyho neni jeho a ani prijimeni nema manzelovo!!!U soudu je za to asi velka pokuta a mozna vezeni..Manzel plati pujcku za ni tak at drzi hubu ne krava jedna?!!Ja mam takovy vztek…Vse bylo super ted, ale najednou tohle takovy pad na hubu, to se mi snad jen zda!!Manzel byl kdysi blbej ze dal diteti jeho prijimeni ale uz je to vyreseny dlouho a dite je po matce, na alimenty nema narok preci, nebo nerozumim tomu…My snad skoncime nekde na hnoji..Je mi z toho zle…Je to mlada holka okolo 24 let. A stridala chlapi mesic co mesic da se rici…
Ja nevim …Co delat, asi jsem se i potrebovaa vypsat.ted z toho nemam to ted komu rici…
Dekuji vsem kdo si toto precte a poradi co delat,..Ale nekomnetujte ti co chcete rypat a nebo odsuzovat, dekuji!!!