Dva žadatelé, jeden majitel

Anonymní
3.9.12 14:08

dva žadatelé, jeden majitel

Ahojky holky,
chtěla bych se zeptat, je možné aby byli dva žadatelé(to jde) ale jen jeden znich majitelem?
abych to ujasnila:
Já jsem si s manželem měla brát hypotéku, ale jsem bohužel ve zkušebce takže „jakoby nezaměstnaná“ a tak se do toho s námi vložila švagrová, ale my chceme aby byla jen spolužadatel o hypotéku, ale aby nebyla majitelem, takse chci zeptat jestli to jde :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
498
3.9.12 14:12

To myslím že nejde. Ale mohla by být ručitelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.12 14:14

@Fise ručitelem bude nemovitost to nepotřebujeme.. v jedné bance to jde a v duhé ne, tak se právě chci zeptat na zkušenosti, protože nechápu proč by museli být oba majitelé když podepíší že jsiu žadatelé, ale jen jeden majitel.. :zed:

• Citovat
  • Upravit
101759
3.9.12 14:19

Nejspíš protože hypotéka je produkt té banky a tudíž si ona určuje svá pravidla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
3.9.12 14:53

A myslíš majitel té nemovitosti na kterou si berete hypo? Ano může to tak být. Ted si bereme překlenovací hypo, a manžel je jediný majitel baráku, ale při rozhodování o výši hypo a splátky, se bere v podtaz i můj příjem (RP) a jsem napsaná ve smlouvě jako 2.žadatel. Dokonce jsem musela podepsat čestné prohlášení, že si nezměním výši RP, během následujících 5let. Jinak nikdy bych nešla do hypo se švagrovou, rupne jí v bedně a jsi nahraná. Radši bych počkala až nebudeš ve zkušebce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
3.9.12 14:57

Já jsem majitelka bytu a spolužadatelé jsme já a můj manžel, tehdy ještě přítel. Jde to, máme to u České spořitelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
3.9.12 14:59
@hefilka píše:
A myslíš majitel té nemovitosti na kterou si berete hypo? Ano může to tak být. Ted si bereme překlenovací hypo, a manžel je jediný majitel baráku, ale při rozhodování o výši hypo a splátky, se bere v podtaz i můj příjem (RP) a jsem napsaná ve smlouvě jako 2.žadatel. Dokonce jsem musela podepsat čestné prohlášení, že si nezměním výši RP, během následujících 5let. Jinak nikdy bych nešla do hypo se švagrovou, rupne jí v bedně a jsi nahraná. Radši bych počkala až nebudeš ve zkušebce.

taky si myslím, měla bych strach ať je sebelepší… :think:…rači bych chvilku počkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
3.9.12 15:22

Já teda přemýším, jak by mohlo švagrové rupnout v bedně, když bude pouze spolužadatel o úvěr a ne vlastník nemovitosti a nic mě nenapadá :think:
když si to rozmyslí a nebude chtít být dále spolužadatelem, nic s tím neudělá, leda by ten dluh zaplatila, banka ji nevyváže jen tak bez pořádného dalšího zajištění :think: jediné, co by snad mohla chtít, tak tvrdit, že dluh částečně platila taky, to by ale musela prokázat… :think:
spíš bych byla opatrná být švagrovou, ta sází svůj krk a riskuje, že vy nebudete platit a ji zbude max. dluh :nevim: fakt nevím, teď mě nic víc nenapadá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.12 16:29

@hefilka nejde to jde o její mámu a její byt je to složitější :nevim: takže když jí rupne v bedně přijde její máma o byt :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.9.12 16:34
@Anonymní píše:
@hefilka nejde to jde o její mámu a její byt je to složitější :nevim: takže když jí rupne v bedně přijde její máma o byt :palec:

nějak jsem se do toho zamotala, zkrátka když švagrové rupně v bedně přijde o byt švagrové máma takže asi tak, máme to takto pojištěné ;)
@El-Brno taky si myslím že spíš ona na tom může být hůř když to podepíše než to že ona by vypekla snáma 8) ale nejsme svináci, je to jen na ty 3 měsíce než budu mít na neurčito :lol:
holky díky za odpovědi :pankac:

• Citovat
  • Upravit
711
3.9.12 17:37

Aha tak to jsem nepochopila. Myslela jsem si, že byt je manželův, ale jenom jeho plat nestačí na to aby se vzala hypo. Proto potřebujete tvůj příjem nebo švagrové, ale asi je to složitější.
@El-Brno Jiank mě napadly problémy jako, že se švagrová zadluží, exekutor zjistí, že je spolužadatelkou o hypo úvěr na ten a ten byt. No a přijde i do toho bytu i když není jeho majitelkou. Protože se automaticky přepokládá, že když je spolužadatel tak i spoluplatitel. Ale tohle už je asi extrémní případ, nevím jestli se to může stát.
Nebo manžel přijde o práci a nebude moci platit hypo, v tom případě nastupuje banka na spolužadatele a pokud by se švagrová šprajcla, že to platit nebude tak se přijde o byt.
Nevím asi jsou to opravdu extrémní případy, které nastat nemohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.12 18:18

Tak nastat rozhodně můžou, ale máme to pojištěné proti ztrátě zaměstnání, a ta exekuce, to je taky možné, ale snad se to za 3 měsíce (co budu ve zkušební době nestane) :)
jinak je to tak že my si s manželem kupujeme od manželové maminky barák, která se stěhuje do bytu za xxx Kč a my si na ten barák bereme hypo v částce toho bytu a ona si ho za ně koupí, ale manželův plat na to nestačí, tak potřebujeme i můj, ale já jsem ve zkuš. tak na 3 měsíce by mě „zaskočila“ švagrová, a pak by se to vrátilo mě, ale chceme aby byla jen spolužadatel, ale nebyla majitel domu..tak snad to půjde :think:

• Citovat
  • Upravit
5476
3.9.12 20:33

@hefilka hm, s tím exekutorem je to podle mě hodně podivné, on to nemá prakticky asi jak zjistit, leda by byl dluh právě na té hypotéce, šlo by se po spolužadatelce a to by znamenalo, že neplatí zakladatelka a tím pádem problém zakladatelky - mohla by si za to sama. stejně tak kdyby přišli o práci a hypo by neplatili, boužel je to zejména problém na straně zakladatelky a ne švagrové, takže by se šprajcla oprávněně :think: no a to by se snad nemohlo švagrové vyčítat, že by odmítala platit cizí dluhy - samozřejmě po právu musí, je spolužadatel jako každý jiný, ale podle mě to není šprajcnutí (tedy naschvál). prostě mě napadly pouze situace, kdy by si za problémy mohla zakladatelka a její muž a zatáhli do nich svoji švagrovou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
3.9.12 20:36
@Anonymní píše:
Tak nastat rozhodně můžou, ale máme to pojištěné proti ztrátě zaměstnání, a ta exekuce, to je taky možné, ale snad se to za 3 měsíce (co budu ve zkušební době nestane) :)
jinak je to tak že my si s manželem kupujeme od manželové maminky barák, která se stěhuje do bytu za xxx Kč a my si na ten barák bereme hypo v částce toho bytu a ona si ho za ně koupí, ale manželův plat na to nestačí, tak potřebujeme i můj, ale já jsem ve zkuš. tak na 3 měsíce by mě „zaskočila“ švagrová, a pak by se to vrátilo mě, ale chceme aby byla jen spolužadatel, ale nebyla majitel domu..tak snad to půjde :think:

hm, tak o této variantě, kdy by se měnil věřitel, jsem neslyšela, ale jistě to jde, když bude dobrá vůle banky, bude to ale teda horší vyjednávání s bankou… nejde to vyřešit třeba až po té tvojí zkušebce? potřebujete peníze na byt hned?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.12 08:36

@El-Brno ale my nechceme žádného věřitele, a že enbudeme mít na splácení to taky není pravda, za 3 měsíce nám peníze jistě nedojdou a pak už budu v hypotéce jen já a manžel nééé švagrová.. a jsme pojištění při ztrátě zaměstnání za nás bude rok platit pojištovna..
 díky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel