Až moc spokojené (líné) dítě ;)

2144
17.6.15 20:48

Až moc spokojené (líné) dítě ;)

Ahoj holky, název berte trochu s rezervou, samozřejmě jsem ráda, že mám spokojené dítě (to jsou slova doktorky, podle mě jen líná :mrgreen: )
Mám 10ti měsíční cácorku, která se akorát dokáže otočit ze zad na bříško a umí sedět. Toť vše :D S tím otáčením je to navíc tak, že dobrovolně se neotočí v podstatě nikdy, na bříšku se jí nelíbí. Když jí chytnu za nožičky a chci jí otočit, kouká na mě tím svým pohledem „Ty si vážně myslíš, že se otočím?“ a dál si leží jak pytel, ehm, slámy :lol: Ke konci s sebou teda trošku cukne a dootočí se sama. Otočit se ale umí, „cvičila“ jsem s ní, aby nemusela na rehabilitace. Tím pádem ani neleze, veškerá snaha z její strany je nulová. Snažím se jí motivovat, pomáhá mi i starší dcerka, ale mladší je zašprajcovaná a prostě se nehne. Jemná motorika je v pořádku, ručičky má šikovný.

Další věc je, že je stále plně kojená. Teď teda poslední dva týdny mi vyloženě zhltne pár lžiček (3 až 5) a pak najednou utrum, sevře rtíky a konec. Doteď nevím, proč :think:

S flaškou je to tak, že jí to necpu, dám jí flašku s čajíkem do ručiček třeba při přebalování, ona si s ní hraje, dá si jí do pusinky a občas jí něco vyteče. Teď dva dny zase utrum, vidí flašku a má hysterickej záchvat :nevim:

Já vím, není to žádná katastrofa, jen nechci aby nám zase hrozila rehabilitace ;) Kdyby jste mi dokázaly poradit něco, co třeba zabíralo na vaše děti, nebo měli jakékoli nápady, jak jí motivovat, budu ráda. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2271
17.6.15 20:54

Já poradím jen, vůbec ji neposazuj, jinak nebude mít žádnou motivaci k tomu, snažit se sama. Jinak myslím, že rehabilitace by vám určitě pomohla, poradí vám, jak ji motivovat a co s ní dělat, jak s ní cvičit nebo si hrát, aby se trošku víc rozhýbala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
17.6.15 20:57

@Adelka951 Já se té rehabilitaci snažím vyhnout, prý u toho miminka hodně brečí a není to příjemný. Když budeme muset, tak samozřejmě půjdu, ale kdyby se mi podařilo zjistit něco, co zmůžu sama, budu radši :)
Edit: Ale s tím neposazováním to zkusím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
17.6.15 21:01

Na rehabilitaci jsou i jiné metody než Vojtova. Např. Cvičení podle Bobatha je formou hry a děti to mají naopak rády a baví je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
17.6.15 21:11

@Adelka951 To já třeba vůbec neznám :think: No možná nad tím pouvažuju, pokud se něco nezmění, tak nás stejně po roční prohlídce doktorka někam pošle. A to jsem si myslela, že je starší dcera líná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
17.6.15 21:17

Nase je take lina, sedet neumi (coz mi nevadi), ale na brichu je porad, lezt se snazi, no spis se plazi za pouziti nohou. Ale perovat na kolenou zacina az ted. Ji tedy hodne a vsechno, co nabidnu, nebo co ukradne starsimu, kojim stale dost a dlouho budu. Kluk byl oproti ni rychlejsi, ale delal vse nespravne, treba se dlouho plazil jen rkama a nohy za sebou tahnul jak ranenej vojak. Ale rychleji peroval, letadylkoval, stavel se do pozice kliku.. Pak se zacal stavet a padal a padal a padal. Sedel jiste uz asi v 8 meicich, micka ma 10 pryc a nesedi ;)

Nech to na ni, motivuj ji hrackama, dej je do realneho dosahu vyzadujici pohyb..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33229
17.6.15 21:28

@celipipka54 Viděl ji nějaký fyzioterapeut? Může mít nějaký problém (slabé svaly), který ty jako laik neodhalis ani nenapravis. Rehabilitace neni jen vojtovka, mnohdy stačí jen správná manipulace a třeba cvičení na balónu. A je lepší začít dřív než později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
17.6.15 21:29

Ahojky. Můj synovec je přesně takový jako tvá dcerka. Kam ho sestra dala tam byl. Od devíti měsíců spal v normální posteli protože neměl snahu se něják převalit. Ted je mu 10 let a je úplně normální jen prostě hodně pohodlnej a línej :) Si děláme doma srandu. Ještě že se dobře učí protože rukama by se neuživil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
17.6.15 21:30

@Svandu Nechci aby to vyznělo, že jsem ctižádostivá matka, jen bych se ráda vyhnula té rehabilitaci :) K ničemu jí nenutím, už jen z toho důvodu, abych jí to neznechutila. Ale tím, že se jí na bříšku hodně nelíbí, tak ani nepéruje, neleze. Ale hlavně mě zaráží, že se nesnaží. Mě osobně by to ani tak nevadilo, ale fakt si myslím, že nám to u roční prohlídky už neprojde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33229
17.6.15 21:35

@celipipka54 Víš do kdy se mým dětem nelíbilo na břiše? Přesně do té doby, než jsem s nima začala „cvicit“, protože oba při paseni zapojovali spatne svaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
17.6.15 21:42

@Svistice Fyzioterapeut jí neviděl, ale na poslední prohlídce se doktorce nějak nezdálo, co jsem jí říkala že umí, zkoušela s ní otáčet a ještě nějaký cviky a řekla, že svaly má v pořádku, že je takhle prostě spokojená. A já naší doktorce věřím, to bys malou musela vidět, jak na všechno peče. Ten její pohled, když jí chytnu za ty nožičky a chci jí otočit, to je nepopsatelný. Ona to umí, umí to i sama, ale kouká na mě jak nějakej puberťák, skoro až pohrdavě mi příjde :D A leží si tam jak pytel, s prominutím, ho*en a až když už vidí, že jí stejně otočím, tak sebou teda mrskne a dokončí to sama. :nevim:
Ale určitě se pořádné prohlídce nebráním, uvidíme v tom roce co bude umět a co nám řekne doktorka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
17.6.15 21:43
@Svistice píše:
@celipipka54 Víš do kdy se mým dětem nelíbilo na břiše? Přesně do té doby, než jsem s nima začala „cvicit“, protože oba při paseni zapojovali spatne svaly.

Fakt jo? 8o A to cvičení tě naučili na rehabilitaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
17.6.15 21:46

@Rony.23 Snad to bude i náš případ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
17.6.15 21:48

@celipipka54 vše už tu zaznělo a dr je celkem flegmatik, že už vás neodeslala na rehabilitaci už někde po 6.měs :nevim: tady je zajímavý článek http://www.poliklinikaprosek.cz/…do-1-roku-61

ona asi nebude „líná“, spíš svaly nefungují, jak mají a proto není klasický motorický vývoj a že jsi to „cvičila“, aby nemusela na rehabilitaci?! sorry, ale tohle jsi evidentně ikdyž v dobré víře absolutně zanedbala :nevim: a jeslti jsem pochopila dobře a ty chceš ještě čekat celé 2!! měsíce do preventivky, tak už nevím, co na to říct… Osobně bych sebrala mimčo a zašla za dr hned zítra. Malá je motoricky i s přihlédnutím na individuální vývoj a tempo těžce za normou. Je čas vzít rozum do hrsti a vystrčit hlavu z písku! Asi se už „zázrak“ sám od sebe nestane :nevim: řeš to hned! už včera bylo pozdě! :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33229
17.6.15 21:50
@celipipka54 píše:
Fakt jo? 8o A to cvičení tě naučili na rehabilitaci?

Jo, holku teď každé prebalen i dam na stůl, pretocim na jednu stranu, dám ruce do správné polohy, chvíli si pokecáme, vrátím zpátky na záda a to samé na druhou stranu. Plus pase na balkoně. Toť celé „cviceni“. Jen to chce mít ten správný grif, jak přetáčet, v jaké poloze zaseknout a jak ji nastelovat do stabilní polohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí