Azbest ve školkách

331
19.2.12 00:51

Azbest ve školkách....

Ahoj!Chtěla bych se zeptat Vás, co máte děcka ve školkách, jak moc Vás nervují aféry kolem nadměrného výstyku azbestových vláken v rekonstruovaných budovách škol a školek - teď je to hodně medializované - a případů je poměrně dost (Č.budějovice, Praha, S.Morava…). Na vině jsou nedodržené předpisy při likvidaci azbestu.Ten se hodně použival v budovách v 70.,80.letech a nebyly to jen boletické panely, ale i elektroinstalace,protipožární desky apod. Můj syn chodí do školky, která je po rekonstrukci, nebyla postavená z bol. panelů, tak nikdo žádné měření neřeší. Ale ve mě hlodá, co když tam ten azbest někde byl, oni to prostě odstranili a školka je zamořená. Vím že se to dost podceňuje - jelikož azbest není vidět ani cítit, odborná likvidace je drahá…Na moji snahu řešit situaci kontrolním měřením nereaguje ani ředitelka školky ani zřizovatel školky…Chtěla jsem se zeptat, jestli to také někdo řešíte, a jak úspěšně? Či Vás to nechává klidné? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
19.2.12 09:29

Těžko říct…Ale ty my jako malí jsme taky vyrostli v takových školkách…Dokud se nezačalo měřit, nikdo o ničem nevěděl…Možná sama jako stěžovatel nic nezmůžeš, chce to petici nebo více snahu rodičů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
19.2.12 10:21

Tak to by mne taky zajimalo. Nase skolka je takova „papundeklova“, buhvi, z ceho to bylo postaveny :think:
panndo, to ze my jsme v tom taky vyrostli… ve svym sirsim okoli jsem se prave dovedela o dalsim pripadu rakoviny, je toho nejak moc :( Vsem tem lidem je neco po 30tce :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
19.2.12 10:35

Od mala žiju v paneláku, kde jsou pod každýmu původními akumulačkami azbestové desky. Co vím, tak azbest škodí, když se s ním pracuje, takže třeba při odstraňování, proto když jseme likvidovali staré akumulačky a tedy i azbestové desky, byla jsem s malým venku, manžel to udělal sám. Vyvětralo se a popravdě mě to netrápí. Naše školka je z osmdesátých let, azbest tam he někde možná ještě taky, ale předpokládám, že do něj nikdo nerejpe, by ho vířil, takže jsem klidná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
19.2.12 10:48

Nejhorsi je ale prave to odstranovani…to se do vzduchu dostane toho sajrajtu nejvic. V tech skolach namerili nadlimit po rekonstrukci, zrejme v dobe, kdy uz se tam ucilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
19.2.12 11:28

Ahoj..jsem jedna maminek co má školáčka z azbestové školy…
Skoro všechny budovy jsou postavené z Boletických panelů které obsahuji azbest…Všechno je v pohodě než se do nich začne štourat,proto je třeba vybrat speciální firmu která má s tímto zkušenosti a né jako u nás kdy vybrali tu nejlevnější a pak to takhle dopadlo :zed: :zed: Přišlo se na to jen díky tomu že v jedné učebně nešli otvírat okna-dětem tam bylo špatně,proto rodiče poslali higienu-nebýt toho nevíme vůbec nic…Nyní probíhá snanace-je to docela drahá sranda(myslím si že se tam vypere veškerá špína)Děti přišli o výtvarky,tělocvik,obrázky..Co měli zaplacené kroužky tak nestíhají,protože je pozdě vozí autobus…
Nejhorší na tom je že je nacpali do škol po městě a díky tomu že naše škola je hojně navštěvována cikány taky s našema dětma jednaj jak kdyby jsme byli zloději,zavšivenci a podobně…Děti nesmějí chodit do bufetů,mají jedno společné WC..Můj syn jezdí do školy kde se učí v malé družince,veškeré sešity musejí nosit v tašce,i přezuvky,nesmí tam nic nechávat..tašku máme těžkou T.V. nemají protože se nevejdou do tělocvičny tak chodí na procházky :zed:Tak nám P.U.prozradila za družinkou měli ještě menší místnůsku s kobercem tak tu nám zastavvili skříní aby tam děti nemohli,v té třídičce jsou stoly nic víc se tam nevejde!!!
Nu snad se tam již děti brzy vrátí…máme to slíbíno ke konci března… :nevim:
My máme problémy s poruchou soustředění a ještě k tomu tohle,kluk je podrážděnej a unavenej.I ostatní děti toho mají plné zoubky!! :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin