Azitromycin dávkování u dítěte

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
388
8.2.23 08:28

Azitromycin dávkování u dítěte

Ahoj,
Včera dcera dostala od dr. Sumamed 250 cps 1×denně na tři dny, vrátila se jí ani ne po měsíci angína. Všude čtu, že by mělo být dávkování 10 mg/kg váhy dítěte. Dcera váží 40 kg, takže by podle mě měla mít 400 mg/ den. Není ta předepsaná gramáž poddávkovaná?
Kdyby někdo věděl, děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
8.2.23 08:50

Opravdu to řešíš na intenretu jen podle váhy a ne s ošetřujícím lékařem/kou?
A opravdu jsi ochotná dávkovat antibiotika podle toho co ti kdo napíše na emiminu?

Dítěti?

Protože internet je rozhodně chytřejší než pediatr/a, který navíc zná tvou dceru a má v ruce konkrétní výsledky vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
8.2.23 09:33

U dospělých s váhou nad 45kg se dávkuje 500mg/den po dobu 3 dnů.
Takže logicky mi vychází, že pro dítě s váhou pod 45kg je poloviční dávka (250 mg/den) v pořádku.
Každopádně pochybnosti ohledně dávkování řeš s ošetřujícím lékařem, případně v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
8.2.23 14:56

@Ou Četla jsem v příbalovém letáku toto dávkování, tak jsem si o chtěla ověřit.
Nic si sama neupravuji, naopak ráda ověřuji z více pramenů, protože je DÍTÉ pro mě to nejcennější. Z Vás cítím nadřazenost lékaře, bohužel tak častá, s tímto povoláním ne úplně kompatibilní vlastnost. Vůbec mě neznáte a tento " z patra" tón si nechte pro někoho, kdo si myslí, že lékař je polobůh. Já si to nemyslím. Znám velmi dobré, moudré a taky dost lidských mrzáků…, kteří by tuhle práci vůbec neměli dělat. Takže jestli vás můj dotaz irituje, prosím příště ignorovat. Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
8.2.23 15:00

Mimochodem…žádné vyšetření kromě pohledu do krku neproběhlo. Ani poslech, ani crp, odběr krve, stěr z krku ani streptest. Nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
8.2.23 15:12
@Whitedog píše:
U dospělých s váhou nad 45kg se dávkuje 500mg/den po dobu 3 dnů.
Takže logicky mi vychází, že pro dítě s váhou pod 45kg je poloviční dávka (250 mg/den) v pořádku.
Každopádně pochybnosti ohledně dávkování řeš s ošetřujícím lékařem, případně v lékárně.

Tak to mi teda moc logické nepřijde, pardon. Naopak jsem dlouho větší hloupost nečetla. Doufám, že nejste pediatr.
V odkazu výňatek z příbalového letáku.
A ráda, že to mám řešit s OL nebo lékárníkem? No comment. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4052
8.2.23 15:22
@BlueFox píše:
Mimochodem…žádné vyšetření kromě pohledu do krku neproběhlo. Ani poslech, ani crp, odběr krve, stěr z krku ani streptest. Nic.

Diagnóza a léčba té první angíny proběhla stejně? Jestli ano, tak bych měnila doktora. Většina angín je viroveho původu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
8.2.23 15:37

U první angíny dělala lékařka streptest, který byl pozitivní, crp odmítla udělat, protože je údajně zbytečné. Ano, občas cítím pochybnosti a to asi není dobře. Lékaři by měl člověk především důvěřovat, zvlášť pokud se jedná o lékaře dětského.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9720
8.2.23 19:33

Dávka je příliš nízká, to se ani nemusí léčit, k eradikaci bakterie nedojde (a to dokonce ani při použití 500mg formy).

Proč se léčí angína? Aby se zabránilo komplikacím, to s nízkodávkovaným azitromycinem nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
8.2.23 19:38

Bolest v krku, hnisavé čepy na mandlích, horečka včera, dnes už bez, dceři je lépe.
Myslela jsem si to, že je ta dávka nízká.
Už jsem docela z toho (ne)léčení u naší dětské lékařky poněkud rozmrzelá až nešťastná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
8.2.23 19:41

Zeptala bych se. Mě se stalo u mě, že mi doktorka napsala do zprávy jiné dávkování, než mi řekla ústně. Správně bylo to ústně. Ale recept teda napsala správně.

• Citovat
  • Upravit
388
8.2.23 20:11
@Andromeda81 píše:
Zeptala bych se. Mě se stalo u mě, že mi doktorka napsala do zprávy jiné dávkování, než mi řekla ústně. Správně bylo to ústně. Ale recept teda napsala správně.

Já jsem jí ještě dnes právě volala, abych se ujistila a řekla, že to stačí :?. Jako nemám vystudovanou medicínu, doktoři nemají rádi, když s nimi polemizuješ, ale jde o mé děti a chci, aby byly léčeny správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
8.2.23 20:45
@BlueFox píše:
Já jsem jí ještě dnes právě volala, abych se ujistila a řekla, že to stačí :?. Jako nemám vystudovanou medicínu, doktoři nemají rádi, když s nimi polemizuješ, ale jde o mé děti a chci, aby byly léčeny správně.

Doktory je třeba kontrolovat. Na mě teda většinou nepříjemné nejsou. Ale třeba když jsem byla těhotná a měla boreliózu, tak mi kozarka nechtěla napsat azytromicin (jsem alergická na Penicillin). V lekrakych studiích se puse, že v případě alergie na Penicillin je azithromycin lék první volby. Nicméně ona se zeptala nějakýho gyndare Vendy vodvedle a ten řek že je kontraindikovan. Místo toho mi řekla, že si mám vzít roušku a rukavice a jít na akutní i ekologii na bulovku. Poslechnout ji, tak jsem si mohla odtamtud něco milého odnést. No domluvila jsem se tam, že mám přijít na chronickou infektoligie, kde nákaza nehrozí a napsali mi, světě div se, azithromycin.

Manžel zas jednou špatně slisel. Stará usarka ho odeslala na ct a že snímků usoudila, že má možná nádor. Když pak šel k zsari do nemocnice, mrkli mu do ucha a zjistili, ze je to mazova zátka :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
388
8.2.23 21:40

@Andromeda81
Tak jako v každé profesi, jsou dobří lékaři a méně dobří…ale splést si ušní maz z nádorem zní teda až téměř neuvěřitelně 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9720
8.2.23 22:17
@BlueFox píše:
Bolest v krku, hnisavé čepy na mandlích, horečka včera, dnes už bez, dceři je lépe.
Myslela jsem si to, že je ta dávka nízká.
Už jsem docela z toho (ne)léčení u naší dětské lékařky poněkud rozmrzelá až nešťastná…

Po kolika tabletách nastalo zlepšení?

@BlueFox píše:
Tak jako v každé profesi, jsou dobří lékaři a méně dobří…ale splést si ušní maz z nádorem zní teda až téměř neuvěřitelně 8o :mrgreen:

CT popisuje radiolog, pokud se přepošle PACSem, tak se na něj může ORL podívat, ale maz na CT není vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí