Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@podhled491 a ty antibiotika už jsi začala brát, nebo ne? Jako on tvůj režim že vezmeš jednu nebo 2 tablety a pak vysadíš, protože je ti blbě, takhle prostě nic nevyléčíš. Za mě jsou ATB zbytečná, ber probiotika, můžeš zkusit cucat klotrimazol vaginální tablety k lokální léčbě případné candidy v krku. A přechodně omezit sacharidy, hlavně jednoduché sacharidy (tedy sladké věci). Jíst např. živé jogurty a podobně. Nejíst kořeněné, smažené, nepít alkohol (i když možná by tě panák slivovice vyléčil po psychické stránce lépe než všechna ATB) a nekouřit. Ale musíš to pár dní vydržet! Ne že za 2 dny pojedeš na další ORL nebo pohotovost. Žádný zázrační lék co pomůže za den nebo dva prostě neexistuje.
Jaké máš zuby? Nemáš v katastrofálním stavu zuby? To by mohlo taky přispívat infekci dutiny ústní a koutkům.
Jestli máš kyselo v puse, tak vůbec nejez sladké a nepij sladké limonády - bakterie v dutině ústní (ty tam přirozeně žijí, není je třeba léčit ATB) rozkládají cukry na kyseliny, tak proto to kyselo. Takže vynechat úplně všechno sladké a pro lepší pocit si kup žvýkačky, to kyselosti pomůže.
@zmrzlik nevidím žádnou řadu zatím jen vidím plevel v diskuzích a to že si ze mě děláte srandu nic víc…
@podhled491 píše:
Navíc mi ty atb dala na zante nosohltanu i nosní sprej mi dala prý se jí zdálo že huhnam je fakt že tahám zelený hleny z toho
zánět nosohltanu bývá ve většině případů virový. Zvláště s CRP kolem 30.
@Lucka1111 ano zuby mám úplně v háji total v srpnu mi je budou dělat ty atb už jsem si vzala co jsem. prijela domu, sladké jsem vysadila už před tím, ptala jsem se jestli mám jít znovu na gastro už chci mít opravdu klid od všeho je mi zle už 14 dni co to malej přinesl ze školy a s přítelem si to předáváme jako horký brambor jsme nepouzitelni
@podhled491 píše:
@zmrzlik nevidím žádnou řadu zatím jen vidím plevel v diskuzích a to že si ze mě děláte srandu nic víc…
Byla jsi v nemocnici, mas zpravu, tak ptoc se ptas na internetu na uzivani atb lidi co te nikdy nevideli? On ti to doktor nerekl, nemas nic ve zprave nebo co?
@podhled491 píše:
@Lucka1111 ano zuby mám úplně v háji total v srpnu mi je budou dělat ty atb už jsem si vzala co jsem. prijela domu, sladké jsem vysadila už před tím, ptala jsem se jestli mám jít znovu na gastro už chci mít opravdu klid od všeho je mi zle už 14 dni co to malej přinesl ze školy a s přítelem si to předáváme jako horký brambor jsme nepouzitelni
no tak už to tedy dober. Hlavně zase zítra nejezdi na další pohotovost nebo ORL s tím že to nezabírá. Dobrala jsi vůbec nějaká ta ATB? Nebo si vše vysadila předčasně protože ti po tom nebylo dobře?
@podhled491 a ještě k té případné gastroskopii. Úspěšnost léčby helicobactera by se měla ověřit, takže buď znova gastroskopie, nebo test ze stolice, nebo dechový test. Sice si nemyslím, že tvé potíže způsobil helicobacter, ale když už se to léčilo, tak by se to mělo zkontrolovat.
@podhled491 píše:
Tak co mám jako teď dělat to polykání fakt hrozně bolí, mám i koutky popraskané a kyselo v puse pálí mě i jazyk
Kup si to kloktadlo, nasaď vitamíny, hlavně vitamíny B, přestaň kouřit.
@Lucka1111 píše:
@podhled491 a ještě k té případné gastroskopii. Úspěšnost léčby helicobactera by se měla ověřit, takže buď znova gastroskopie, nebo test ze stolice, nebo dechový test. Sice si nemyslím, že tvé potíže způsobil helicobacter, ale když už se to léčilo, tak by se to mělo zkontrolovat.
Pokud se to dojedlo. ![]()
Smutny je, ze veskery vase rady teto osobe jsou uplne zbytecny. Ona ma svou pravdu, antibiotika zobe jak lentilky a jenom prudi.
@Lucka1111 mě řekli že de to nekontroluje že ta léčba je 100%
@podhled491 píše:
@Lucka1111 mě řekli že de to nekontroluje že ta léčba je 100%
Ale předpokládají, že léčba proběhla úspěšně - že jsi užívala léky dle rozpisu a dobrala jsi je všechny. Bylo to tak?
@Anonymní píše:
Ahoj jak fungují atb azytromycin na tři dny stačí tak malá dávka? Jen na tři dny nebo působí ještě nějakou dobu po?
fungují velice mizerně, nedosahují dobrých plazmatických hladin
jsou to takové — pseudoléky — vůbec je nepoužívám, není k čemu
sssem nepotěšila, co?
Napsala jsem ti výše. A proc sis ty probiotika nevzala ve špitálu v lékárně? Určitě ti dr doporučil je brát k ATB.