B komplex v těhu; plísňové sýry

218
25.12.10 18:27

B komplex- prosím o radu

Těhulky,maminky, moc prosím o radu,nechci stresovat(ale asi to dělám:-),udělal se mi opar a už z toho jsme nervozní,měla bych být asi 6 týden a na radu lékárnice beru už asi měsíc B komplex,ale ten forte a dnes čtu příb.leták,že právě ten forte neni pro tehotne vhodne, kvuli velkemu podilu,ze spsie ten normalni,myslite, ze to muze nejak vadit? Jeste jedna otazecka, vyhybate se striktne plysn.syrum?(Nive,hermelinu? Ja si obcas dam, mam ted na ne velkou chut. Moc vam vsem dekuji za nazory a krasne svatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
25.12.10 18:56

Ahoj, s B-komplexem neporadím, ale co se týče sýrů, tak jsem si až do devátého týdne nedala jeden jediný. Pak jsem dostala tak strašný absťák, že jsem spořádala půlku hermelínu a další jsem měla zrovna před dvěma dny na chlebu k snídani. Takže ano, občas si dám: doposavad jeden a půl. Všude se píše, jak by se neměl, ale myslím, že když to člověk nepřehání a občas zhřeší, že se nic nestane. S takovým bych jedla jen suché rohlíky a zeleninu.

Příspěvek upraven 25.12.10 v 19:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.10 19:21

Jen k těm sýrům. Je úplně jedno, zda si dáte plísňový sýr párkrát nebo často, ale o to, že se nemá kvůli bakteriím. Takže nejde o množství ale o náhodu, zda bude náhodou přítomna zrovna v tom, který sníte. Když už plísňový, tak tepelně upravený.

• Citovat
  • Upravit
25324
25.12.10 19:22

Ahoj,když jsem byla těhotná,tak jsem se těm plísňovým sýrům vyhýbala.Byli jsme s manželem na krátko ve Francii,a já jsem si nemohla dát ani ty sýry,které mám tak ráda,ani víno…nestálo mi to za to.I když doktor mi říkal,že je to jen nafouknutá bublina :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
25.12.10 19:24

Já se v těhotenství nevyhýbala sýrům, hermelín jsem si sem tam dala a snad to žádné následky nezanechalo :mrgreen: (i když při prvním těhu si pamatuji aféru s listerií v těchto typech sýrů).
B-komplex jím na radu své dr. i teď - při kojení. Po prvním porodu jsem dokonce musela chodit na injekce B12 a jak už psala donaga, přebytky se vyloučí. Možná tento vitamín trošku pozměňuje chuť MM :nevim:

S opary v těhotenství zkušenost nemám, zato mám vyzkoušenou výbornou náplast přímo na opar. Rychleji se hojí a navíc není tolik infekční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101621
25.12.10 20:14

Já sýry jedla celé těhu, taky mi to přijde jako nafouknutá bublina - listerie se častěji najde ve spoustě jiných věcí.
B-komplex jsem neměla, ale je fakt, že předávkovat se s ním dost dobře nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
25.12.10 20:37

moc,moc děkuji, jsem klidnější,jste mvzy moje opora:.)Medik na opar vyzkousim, nerozjel se mi nastesti uplne, trpim na ne a pri prvnim tehu jsme je mela taky:-(,B komplex budu brat dal:-)jeste jednou dekuji a preji hodne stesticka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
27.12.10 03:11

v tomto aj minulom tehu som musela brat dost vitaminu B,
v minulom 2× denne B6 po 10mg
a v tomto rano B6 10mg a vecer 1× Bkomplex forte

drobci vporiadku, ale viem, ze sa hovori, ze sa to s B6 nema prehanat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí