Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den , chtěla bych se zeptat jak to je. Asi před dvěma lety, jsem měla potrat
a protože mám krevní skupinu B neg. tak mi dr. měl píchnout injekci pro další těhu , ale tuto injekci mi nepíchl. jak to bude ted s dalším těhotenstvím?? Mohu normálně otěhotnět a bude vše v pořádku??
Emily, jak víš, že ti tu injekci nepíchl?
Taky jsem si myslela, že mi ji nepíchli, ale byla jsem tak rozrušená ze samotného zákroku a příprav, že jsem nevnímala ani, že mi měří tlak…
Ahoj, souhlasim, mohla jsi to prehlednout..musi se to davat co nejdriv po potratu, takze pokud jsi byla na interupci, nebo pokud ti delali revizi, nejspis jsi to dostala pritom.
ale jeste poznamka - pokud je dice taky Rh-, tak se ta injekce davat nemusi. nevim v kolikatem TT jsi potratila, ale treba si to nejak overili …fakt nevim.
pokud by ti skutecne nic nedali, potom bude dobre, kdybys to pri dalsim tehotenstvi hlasila, bude se muset sledovat vyvoj miminka.
Taky se mi to nějak nezdá. Byla jsem před 5,5 roky na revizi po ZT v 10tt a určitě mi tu injekci dávali do kapačky, to si pamatuju přesně. Ani se tenkrát nesháněli, jakou skupinu má manžel (má Rh+ a já Rh-) a automaticky mi jí dali. Někdy totiž manžel nemusí být automaticky otec, že? ![]()
Mimo to se při dalším těhu bere hned na začátku krev a zjišťují se protilátky, takže neboj, doktor si to určitě bude i tak hlídat.
A kdybys byla fakt tak nejistá, zkus se optat na oddělení, kde ti dělali zákrok a nebo to řekni svému dr., ať si vyžádá dokumentaci - ale to už se mi zdá trochu zbytečné.
Děkuju , snad to bude v pořádku , svému dr. o všem určitě řeknu. starch ale budu mít asi stále. ![]()
Strach mít určitě nemusíš. Pokud by se totiž měl vyskytnout problém, tak by k tomu došlo až ve chvíli, kdy se na tebe zárodek napojí přes placentu a to už dávno budeš vědět, že jsi těhu a pořešíte to s doktorem!
Emili, jak píše Bubina - injekce se dává až po několika týdnech, dříve ne. Musí být již propojen krevní oběh a to trvá. Já jsem A neg, takže situace stejná. Po potratu v 8tt (mimi ale bylo veliké na 5tt, špatně se vyvíjelo) mi injekci nedali. PO porodu v 16tt
mi ji dali. Ptala jsem se doktora po tom prvním potratu a ten říkal něco o 9.tt.
Ahojky holky,Já byla na revizi letos v lednu a jsem A- ..injekci mi dali hned po zákroku,jelikož prý nezjistí jakou skupinu mělo mimi,,byla jsem 12 týden
Je to už mé 5 těhu. První skončilo v 8tt injekci jsem dostala, pak byly dvě těhu se štastným koncem, další těhu skončilo ve 12tt a to jsem injekci nedostala ,dr. usoudil že už dětí mít zřejmě nechci a nyní nevím jak to tedy bude snad, to bude v pořádku ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.