Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ohýnek tak asi sem s ex byla dva roky a několikrát sem byla svědkem jejich nálad…:) a ex tvrdí, že ji chce vidět…
@Luciii25 mě to příjde jako že moc plašíš a přehnaný. Ale když budeš mít klid a to je pro tebe s dítětem důležité
tak to k soudu dej. Ovšem za podání se platí minimálně tisícovka (asi to zvedali a to nevim na kolik), pokud soud vyhraješ můžeš po ní požadovat zaplacení nákladů. Nebo po soudu odpuštění.
@ohýnek neplaším, jen se informuji jak to doopravdy je a na co jako,,babička" má nárok
![]()
@Luciii25
Ano třeba ze začátku u vás. Za nějakou dobu by měla i šanci domoci se třeba celého odpoledne atd..
Al ekdyž jsem si přečetla tvoji situaci, tak si myslím, že ona to nikdy žádat nebude a rozhodně to nebude soudně. Myslím, že jsou to jen takové výkřiky do tmy.
Babička dítě vysoudí, pokud to dá k soudu. Prozatím jí dítě nedávej a uvidíš, jestli podá návrh o úpravu styku. Pokud to bába podá, uspěje, záleží v jakým rozsahu.
@Leni78 proč by měla jako uspět? záleží na spoustě okolností a jistýho fakt nemá nic ani ona
@Luciii25
Když to dá k soudu, tak nějaký styk s vnoučetem vysoudí, ale určitě nevysoudí styk na celý víkend s hodně malým dítětem. Takže já bych se zatím hodila do klidu, ono mezi „ex říká, že by jeho matka ráda vnouče viděla“ a „podala jsem si k soudu žádost o úpravu styku s vnoučetem“ je obrovská propast a přes tu zatím tchyně neskáče:)
-@Leni78 proč by měla jako uspět? záleží na spoustě okolností a jistýho fakt nemá nic ani ona_:l, l.půů. kop=
@Luciii25 píše:
Zákon o rodině se vztahuje i na matku samoživitelku?
Zákon o rodině platí pro všechny. Ale pojem samoživitelka je poněkud nejasný, tam se to odvíjí od toho, jestli tvoje dítě má, nebo nemá zapsaného otce v rodném listě. Pokud ano, má k dítěti práva i povinnosti, platí ti výživné na styk s dítětem má právo on i jeho rodina. Pokud dítě zapsaného otce v rodném listu nemá (což je podle mého výklad slova samoživitelka- že to dítě živíš sama) tak otcem de facto není a k dítěti nemá žádné povinnosti, ale ani práva. Pak by jeho rodiče nevysoudili nic.
Ano, pokud si soudně zažádá o styk s vnučkou, pravděpodobně uspěje.
V lednu měla soud má kamarádka - Miminko cca 5 měsíců.
Kamarádka už nekojila. Tak že jednou za 14 dní v sobotu od 12-18hod. ji může tchýně mít.
Až holka bude větší tak se to zas upravuje jinak(celé víkendy, prázdniny).