Babička a vnučka, když s přítelem nežiji

1147
10.3.13 09:00

babička a vnučka

Ahoj holky, má nárok tchýně na vnouče? S přítelem nežiji, bydlíme každý v jiném městě, dceři jsou 4 měsíce..Má nárok si jí odvážet a brát na víkendy? Jeho matka občas pije a nejsem si jistá, zda pokud by mě dali k soudu, maj šanci uspět..Nevim zda je to ku prospěchu dítětě…díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11370
10.3.13 09:07

Dítě je malé a pokud lemtá, tak bych jí tchýni fakt nepučila… miminko tě ještě potřebuje a na nějaký návštěvy u babičky má čas (já teda svýho 4 měsíčního syna mámě půjčuji, ale vím, jak to u ní chodí a co budou dělat, je u nás pečená vařená a o malého se hezky stará a jedno za měsíc si ho vezme na noc, abych se vyspala a hlavně bydlí 10 min autem do nás, takže ho může kdykoli přivíst) a ne že jí šoupneš k bábě, co je ráda, že je ráda. A na dítě fakt nárok nemá, ty jsi matka a zákonný zástupce. Komu jí půjčíš, je jen na tvém rozhodnutí. Ovšem tvůj ex jí tam může brát v době, kdy bude mít stanovené, že malá bude u něho a to stanoví soud, kdy si bude malou brát. My jsme k otci jezdili 1 za 14 dní od pátku do něděle.

Příspěvek upraven 10.03.13 v 09:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
10.3.13 09:11

Občas pije, jenže nevíme jestli si lupne jednou týdně flašku vodky nebo si ráno dá panáka na tlak. Někteří považují i toho panáka jako nehorázný chlastátí.
Nárok by snad na něj měla z morálního hlediska, přece jenom je to její babička a nemůže za to co udělal její syn.Ale když by to nějak holčičku ohrožovalo, nedávat. Soudně bych to začala řešit jen kdyby se mi ožralá motala okolo baráku a dožadovala se holky. Když si chlastá doma a má jen kecy, tak bych to přes soud neřešila. Jinak si logicky myslím že by si soud vyhrála.

• Citovat
  • Upravit
1147
10.3.13 09:11

@mejdylko já si říkám, že i on dřív jak na roce si jí nebude brát na dýl, nepostará se o ní a nepřeju si aby jí měla tchýně, která chlastá…Navíc spolu nemáme dobré vztahy už když jsem byla těhule a nemluvě o vztazích s ex…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
10.3.13 09:13

@ohýnek nezjistím to, bydlím od nich s dcerou 120km

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
10.3.13 09:16

@Luciii25 hele jestli holčičku chceš nekomu půjčit, je jen na tobě… ty jsi matka. Takže pokud by se mi něco nezdálo, tak bych nepůjčila a nazdar. Sice je to babička… No a co! Můj otec je taky malýho dědeček a nestýkáme se snim, protože je to… A z morálního hlediska, že nebude mít dědečka, je mi to úplně jedno :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12927

Ze zákona nárok má, ale nemyslím si, že tak malé dítě by jí někdo svěřil na celý víkend.
Pokud více pije a jsou na to svědci, pak k tomu soud asi přihlédne.
Ale ze zákona nárok má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek

@Luciii25 tak to bych se kor vyprdla na nějaký soudy (když teda za vámi necestuje).Bylo by to jen o nervy a peníze.

• Citovat
  • Upravit
20557
10.3.13 09:17

Možná má právo na dítě, ale já bych jí ho nedala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
10.3.13 09:17

@mejdylko a může to dát k soudu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
10.3.13 09:18

@ohýnek jednou za měsíc přijede ex

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
10.3.13 09:18

@Sany80s svědci nejsou…a podle mě když je tak malá tak nevim, kde by sní jako byla??u nás před barákem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
10.3.13 09:20

@Luciii25 a ona jezdí nacuclá s ním?

• Citovat
  • Upravit
1147
10.3.13 09:21

@ohýnek ne ještě nepřijela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
10.3.13 09:21

@Luciii25 tak jak tedy víš že pije a chce holku?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová