Tchýně - proč jsou takové?

2390
3.3.13 10:05

Tchýně- proč jsou takové

Moje tchýně je děsná. Horší je, že sní musím bydlet. Každý den vyčítá, povídá si o vás s každým… Proč jsou tchýně takové? Nemají nás rády, nedokáží ocenit naší snahu. Občas se mi k tomu hodí přísloví " Stará kráva myslí, že nikdy nebyla tele"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
3.3.13 10:09
@kissi píše:
Moje tchýně je děsná. Horší je, že sní musím bydlet. Každý den vyčítá, povídá si o vás s každým… Proč jsou tchýně takové? Nemají nás rády, nedokáží ocenit naší snahu. Občas se mi k tomu hodí přísloví " Stará kráva myslí, že nikdy nebyla tele"

Já mám štěstí, že moje tchýně je čupr ženská, která mi v životě nic nevyčetla, nepletla se mi do výchový děti, do vaření. Rozhodně patří mezi mých top 5 kámošek :mrgreen: Doufám, že jednom budu taky taková tchýně, ale taky záleží na tom, co si přitáhnou domů synáčci :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: A proč jsou některé takové? těžko říct, mají nějak zakodované, že to co dělají ony je prostě nejlepší, chtějí nejlepší pro své mamaservis syny a jejich péči prostě nikdo nepřekoná :nevim: :nevim:

Příspěvek upraven 03.03.13 v 10:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
3.3.13 10:10

Což tak víc tolerance na obou stranách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
3.3.13 10:12

Mas mladi,,mas jeho syna, mas jeho deti, mas to, co ona uz mit nebude…vetsinou je to zarlivost. Nikdo o jeji nazory nestoji, ty mas vlastni, podle kterych funguje tvoje rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192

Já teda mám naštěstí tchýni celkem fajn, ale na druhou stranu s ní nebydlím, ale když tam sme víc jak dva dny, tak ji mám plné zuby i když je fajn :) Asi to mají prostě v povaze nebo co. :)
Ale je to i s rodiči. Moji rodiče jsou fajn, ale představa, že bych s nima ještě bydlela mě strašně děsí. Ale přítel je tam moc rád. Taky mám někdy pocit že ho naši mají raději než mě :D no jo neodmlouvá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755

A co na to manžel, že tě to trápí? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
3.3.13 10:13

Ber to tak, že taky budeš jednou tchyně, a co ty víš, třeba budeš ještě horší než je tvá tchyně. Já si se svou tchyni rozumím dobře, řekla bych, že líp než se svojí mamkou. Pokud sdílíte společnou domácnost, je třeba stanovit si určitá pravidla, protože dva kohouti na jednom dvorku - to nedělá dobrotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
3.3.13 10:14

Klid..musis si rict ze je to *** :mrgreen: a ze je spousta takovych :lol:
nemis si to brat k telu, obrn se proti ni…kdyz me neco rekne tchyne co se mi nelibi neodpovidam a kdyz ma pro me nejaky stupidni nahvr jako nema uz Viki hlad? nakrm ji! neni ji zima? oblec ji! mela by sis ji prebalit.. tak proste reknu jen jasne NE..dal neslysim, na hloupe kecy nereaguji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101700
3.3.13 10:16
@kissi píše:
Moje tchýně je děsná. Horší je, že sní musím bydlet. Každý den vyčítá, povídá si o vás s každým… Proč jsou tchýně takové? Nemají nás rády, nedokáží ocenit naší snahu. Občas se mi k tomu hodí přísloví " Stará kráva myslí, že nikdy nebyla tele"

MUSÍŠ s ní bydlet? Nemusíš, pouze jste se pro to z nějakého důvodu rozhodli… takže pokud ti tak vadí, tak se odstěhujte a máš to vyřešené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
3.3.13 10:18

Holky ale jsou tchýně a tchýně!!
Jsou takové, které vás nesnáší od začátku a dávají vám to náležitě sežrat, i kdyby jste byla dokonalá!! Prostě jste jim ukradla syna""

Pak jsou takové starostlivé, co to myslí sice dobře, ale neuvědomují si, že vám to třeba vadí. Tady je nutné si opravdu stanovit pravidla, ale musí za vámi stát manžel, pokud nebude, nemáte šanci cokoliv měnit!!!

Pak jsou tchýně kamarádky, tu mam naštěstí ted já :mrgreen: první případ jsem měla s exmanželem a bydlela jsem tam 4 roky a málem mě odvezli nohama napřed, dokud jsme nekoupili dům. Jenže 1000 m je stejně nic, takže denodenní návštěvy bez zavolání, vyčítání, to i vlezla za manželem na záchod, když trunil a vyčetla mu, že jsme nepřišli na její narozeniny, to je měla mít až druhý den. Naštvala jsem se a řekla jí, co ho otravuje na záchodě, že na ní nejsme zvědavý, at si řve doma""" Stejně jsem se rozvedla, kv jiným věcem, ale ted bydlí u ní kde my dřív a ve 33 letech jí poslouchá jako hodinky :nevim: nejhorší je, že tam musí jezdit naše děti a ona neumí než mě jen urážet před dětmi :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
3.3.13 10:19

Já mám tchyni taky krávu nebeskou tak jsme celá rodina zahájili ignoraci největší a je částečný klid. teď chodí po okolí a fňuká, že jí bráníme v kontaktu s vnukem :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
3.3.13 10:20
@Nelly 66 píše:
Holky ale jsou tchýně a tchýně!!
Jsou takové, které vás nesnáší od začátku a dávají vám to náležitě sežrat, i kdyby jste byla dokonalá!! Prostě jste jim ukradla syna""

Pak jsou takové starostlivé, co to myslí sice dobře, ale neuvědomují si, že vám to třeba vadí. Tady je nutné si opravdu stanovit pravidla, ale musí za vámi stát manžel, pokud nebude, nemáte šanci cokoliv měnit!!!

Pak jsou tchýně kamarádky, tu mam naštěstí ted já :mrgreen: první případ jsem měla s exmanželem a bydlela jsem tam 4 roky a málem mě odvezli nohama napřed, dokud jsme nekoupili dům. Jenže 1000 m je stejně nic, takže denodenní návštěvy bez zavolání, vyčítání, to i vlezla za manželem na záchod, když trunil a vyčetla mu, že jsme nepřišli na její narozeniny, to je měla mít až druhý den. Naštvala jsem se a řekla jí, co ho otravuje na záchodě, že na ní nejsme zvědavý, at si řve doma""" Stejně jsem se rozvedla, kv jiným věcem, ale ted bydlí u ní kde my dřív a ve 33 letech jí poslouchá jako hodinky :nevim: nejhorší je, že tam musí jezdit naše děti a ona neumí než mě jen urážet před dětmi :cert:

svata pravda :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
3.3.13 10:22

Řekla bych, že často proto, že se snachy taky tváří, že sežraly všechnu moudrost a že tchyně nemůže nic vědět o výchově dětí. A možná taky proto, že jim snachy tak rády dávají najevo, že jsou tchyně navíc, zbytečné a obtěžující.

Neříkám, že jsou všechny tchýně nedoceněné poklady, ale ruku na srdce, my snachy jsme taky občas pěkný megery…

• Citovat
  • Upravit
11522
3.3.13 10:25
@P28 píše: Řekla bych, že často proto, že se snachy taky tváří, že sežraly všechnu moudrost a že tchyně nemůže nic vědět o výchově dětí. A možná taky proto, že jim snachy tak rády dávají najevo, že jsou tchyně navíc, zbytečné a obtěžující.Neříkám, že jsou všechny tchýně nedoceněné poklady, ale ruku na srdce, my snachy jsme taky občas pěkný megery…

tyyjo asi ti tam poslu tchyni a velice rychle zmenis nazor :lol:
jsou tchyne kterym se nezavdecis proste nicim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101700
3.3.13 10:27

P28 Souhlasím, plus druhá věc je ta, že soužití více generací prostě problémy přináší a je celkem logické, že více třecích ploch je s tchýní, protože každá rodina má jiné zvyky.
Já mám třeba tchýni super, ale bydlet bych s ní nechtěla (a ona s námi taky ne) a stejně tak s mojema rodičema a oni s námi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová