Tchýně - proč jsou takové?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
P28
3.3.13 10:28

Ale to já nepopírám, jenom bych řekla, že stejný počet bude nesnesitelných snach a to paušalizování, že tchýně jsou děsné, zatímco my snachy jsme vzor ctnosti, se mi prostě nelíbí.

• Citovat
  • Upravit
1755
3.3.13 10:28

Já nevim, ale asi každá čerstvá máma dá spíš na radu své mamky než tchyně, mě to přijde normální :nevim: Pak se cítí třeba tchýně uražená, ale proč? Když porodím dítě, chci radu, ale od někoho blízkého, to by měli tchýně si také uvědomit…U mamky ti to divné nepřijde…u tchýně, že moc radí…nebo se cítí ohrožená jako druhá babička.
Megera snacha je v tom případě, jako tchýně když se nesnáší, tak to může být i naopak, jasně…
Já se vždy snažila vycházet, ale prostě to nešlo…Když se odpoledne doma zamkneš s manželem, miminko spí a ona buší na dveře dokud neodemkneš, manžel řekne : souložíme a ona ještě řekne to zase šuká..e :think: tak je divná :zed: :zed: :zed: jak jinak by jsme ty vnoučata asi pořídili :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
3.3.13 10:33

Nelly, ale ona se cítí ukřivděná podle mě právem. Je úplně stejně babička, jako tvoje mamka. Myslím, že pokud je to jenom o té větší blízkosti mamky, tak by bylo slušné tchýni vždycky vyslechnout a pak jí vysvětlit, jak to uděláš, protože to vidíš tak a tak. Jasně, že to nejde vždycky, ale pokud se chová vlastně stejně jako tvoje máma, tak ten problém je jen u tebe a jen v tom, že se třeba neshodnete.

Ale fascinuje mě, jak vlastní matky mají vždycky cenné rady a tchýně zase vždycky kecaj nesmysly.

• Citovat
  • Upravit
12743
3.3.13 10:34
@P28 píše: Řekla bych, že často proto, že se snachy taky tváří, že sežraly všechnu moudrost a že tchyně nemůže nic vědět o výchově dětí. A možná taky proto, že jim snachy tak rády dávají najevo, že jsou tchyně navíc, zbytečné a obtěžující.Neříkám, že jsou všechny tchýně nedoceněné poklady, ale ruku na srdce, my snachy jsme taky občas pěkný megery…

ti půjčím mojí tchyni a uvidíš zač je toho loket. a to jsem ještě hodně slušná že jsem jí neposlala tam kam slunce nesvítí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
3.3.13 10:35

Opakuju, Paolo, já nepopírám, že jsou tchýně a tchýně. Ale jsi si tak jistá, že ty jsi dokonalá snacha?

• Citovat
  • Upravit
5misa6
3.3.13 10:36

A proč jsou snachy takové? Proč pořád pomlouvají tchýně?

• Citovat
  • Upravit
medvidek
3.3.13 10:40
@P28 píše:
Nelly, ale ona se cítí ukřivděná podle mě právem. Je úplně stejně babička, jako tvoje mamka. Myslím, že pokud je to jenom o té větší blízkosti mamky, tak by bylo slušné tchýni vždycky vyslechnout a pak jí vysvětlit, jak to uděláš, protože to vidíš tak a tak. Jasně, že to nejde vždycky, ale pokud se chová vlastně stejně jako tvoje máma, tak ten problém je jen u tebe a jen v tom, že se třeba neshodnete.Ale fascinuje mě, jak vlastní matky mají vždycky cenné rady a tchýně zase vždycky kecaj nesmysly.

Nene všechny ne. Já si chodila pro rady k mužově mamce víc jak ke svojí. Teď už chodím jenom k mužově mamce(má je po smrti).

Příspěvek upraven 03.03.13 v 10:40

• Citovat
  • Upravit
2390
3.3.13 10:40

@Makinaa007 Víš co já se sní nehádám, ustupuju jí ve všem, nikdy jsem neřekla slůvko, chodim kolem ní po špičkách. Dělam co jí zrovna popadne ale já nikdy nebudu dobrá víš. Oni jsou majitelé družstva a já jen chudá holka z vesnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
3.3.13 10:41
@P28 píše:
Nelly, ale ona se cítí ukřivděná podle mě právem. Je úplně stejně babička, jako tvoje mamka. Myslím, že pokud je to jenom o té větší blízkosti mamky, tak by bylo slušné tchýni vždycky vyslechnout a pak jí vysvětlit, jak to uděláš, protože to vidíš tak a tak. Jasně, že to nejde vždycky, ale pokud se chová vlastně stejně jako tvoje máma, tak ten problém je jen u tebe a jen v tom, že se třeba neshodnete.Ale fascinuje mě, jak vlastní matky mají vždycky cenné rady a tchýně zase vždycky kecaj nesmysly.

s tim trosku nesouhlasim, je rada a rada ( i kdyz jsou uplne stejne) tchyne nemuze najednou ocekat, ze narozenim ditete se vas vztah zlepsi..a tak jeji rady vnimas bohuzel jako spise nerady :D je to prave chyba te tchyne, ze si to neuvedomuje a chce byt najednou tvoje velka kamaradka, takhle to proste nefunguje, ten vztah si musis nejak vybudovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
3.3.13 10:41
@P28 píše:
Opakuju, Paolo, já nepopírám, že jsou tchýně a tchýně. Ale jsi si tak jistá, že ty jsi dokonalá snacha?

myslím že jo. její vlastní syn jí chtěl poslat do prkýnka už dávno. a já za ním furt chodím a opakuju, že je to maminka a že má jen jednu.
dokonce jsme tchyni pozvali na vánoce. nepřišla. v lednu měl syn oslavu prvních narozenin. pozvali jsme jí a nepřišla, protože je moc otrávená z práce… (dělá ve vrátnici na 0,2 úvazku jinak je v invalidním) jedinému vnoučkovi ani nezavolá k svátku… to jak se chová ke mě bych i přežila. chápu proč mě nemá ráda. manžel jí dělal dojnou krávu a když jsme založili rodinu tak přestal solit, ale to jak se chová k manželovi a vnukovi mě fakt vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
3.3.13 10:45

Já teda taky patřím k těm, co jsou mají super tchyni (normálně na ni toto pojmenování ani nepoužívám)… tak neporadím. Ani na vsi není nikdo, kdo by byl s tchýní vyloženě na nože…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
3.3.13 10:48

Tak já ti řeknu, že mám příšernou tchýni a ona by zaručeně řekla, že jsem příšerná snacha :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
3.3.13 10:48

Alsem, ale třeba chce být jenom babička. Jasně bere to přes tebe, ale primárně jí půjde o vnouče. Ale máte pravdu, nechodím ve vašich botách. Ale věřte mi, že máme v manželově rodině jednu opravdu hroznou snachu (z ničeho nic přestala půjčovat vnoučata, kt. tchýně do té doby běžně hlídala a vnoučata ji milujou; postoj, že všichni jsou debilové… Tchýně z toho byla naprosto nešťastná a nevěděla, co dělat. Naštěstí jsou vnoučata už dospělá a cestu k babičce s dědou si našla nezávisle na matince). A nepochybuju o tom, že dotyčná na tchýni také nenechá nit suchou. Prostě to nejsou vždycky jenom tchýně.

• Citovat
  • Upravit
P28
3.3.13 10:52

Paolo, tak tady to fakt asi nejde, tchýně je dost nedospělá ženská, to se omlouvám. Tvůj přístup se mi líbí (jak krotíš manžela).

• Citovat
  • Upravit
P28
3.3.13 10:54

Ale zvláštní je, že kdybychom založily diskuzi „manželé - proč jsou takoví“ nebo matky, sestry, švagrové - proč jsou takové?, tak se zhádáme, jestli jsou nebo nejsou chlapi/matky/sestry… strašní/é. Ale u těch tchýní je to téměř unisono.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová