Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Beti89 Mě tohle strašně trápí a nevím, kdo dělá chybu. Zda sobecká manželka nebo tchýně… Vždy jsem si myslela, že manželka by měla mít před mámou přenost, ale asi ne, když tchýně chce pořád a pořád pomáhat. Jenže ona je lenivá si na MHD dojít. Proč by ale měla, že? Když si může zavolat synovi… A ještě aby na MHD čekala!!!Vždyť co je lepší, 10 minut čekat na bus a dalších deset minut jet domů, nebo na bus nečekat??? To, že manžel pro ní musí jet a pak jede domů a sebere mu to půl hodiny, to je jedno, že?? Hlavně že si tchýně vozí pr.del a ona má pohodlí!!!
![]()
Klidně mě nazvěte sobcem, ALE VADÍ MI TO!!
no muj nazor je takovy kdyz je dite roste do nejakeho veku je mama na prvni miste ale kdyz pak vyroste a ozeni se a ma svoji rodinu mama by mela byt az po detech a zene ne??jinac jestli to dela casto me by to asi taky vadilo ![]()
@Anonymní píše:
@Beti89 Mě tohle strašně trápí a nevím, kdo dělá chybu. Zda sobecká manželka nebo tchýně…
Chybu dělá manželka - že to dostatečně jasně neprobere s manželem, protože on je ten, který musí své matce říct, že pro ni nejede, pokud jede, tak se nedivím, že tchýně volá.
@Beti89 píše:
no muj nazor je takovy kdyz je dite roste do nejakeho veku je mama na prvni miste ale kdyz pak vyroste a ozeni se a ma svoji rodinu mama by mela byt az po detech a zene ne??jinac jestli to dela casto me by to asi taky vadilo
Mám to stejně, ale manžel a tchýně asi ne… ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Chybu dělá manželka - že to dostatečně jasně neprobere s manželem, protože on je ten, který musí své matce říct, že pro ni nejede, pokud jede, tak se nedivím, že tchýně volá.
Dneska jsme to probrali a možná už to konečně pochopil. Ale podle mě to stejně bude dělat dál. A stejně - co má říct tchýni, že jí nemůže odvézt? Že chce se mnou a dcerou sedět u pohádky? To není dostačující důvod ani pro jednoho z nich. I já bych se cítila blbě, kdybych s takovým argumentem odmítla mámu.. ![]()
Tento týden jdu do poradny pro mezilidské vztahy a tento problém tam řeknu, protože mě to strašně štve a kdybychom se někdy měli rozvést, tak jen kvůli tchýni a jejím věčným odvážení, ježdění na nákupy, poštu…
Byla bych ráda, kdyby si na příští sezení poslala i jeho, třeba by si pořádně uvědomil, že nejsem sobecká, když nechci, aby půlku svého volného času trávil s tchýní. Třeba mi tam řeknou, že jsem špatná já.
Že na ní moc žárlím? Ale jak na ní nemám žárlit, když s ním je někdy i víc, než já.
@Anonymní píše:
Dneska jsme to probrali a možná už to konečně pochopil. Ale podle mě to stejně bude dělat dál. A stejně - co má říct tchýni, že jí nemůže odvézt? Že chce se mnou a dcerou sedět u pohádky? To není dostačující důvod ani pro jednoho z nich. I já bych se cítila blbě, kdybych s takovým argumentem odmítla mámu..
No, tak ale v tom případě by ti to nemělo vadit ani u tchýně
a nemyslím, že musí uvádět důvod, prostě hele mě se to nehodí, jeď MHD, přece seš tam za čtvrt hodiny, tečka.