Babička hulí jako fabrika

Anonymní
28.5.23 12:03

Babička hulí jako fabrika

Přeji hezký den, u nás doma, ať oba nekuřáci, je stále dokola omíláno téma kouření. Maminka manžela je kuřák. Hodně silný kuřák, manžel hádá, že dá těch 60 cigaret denně. Teď si nechává vozit kartóny z Polska. Naše věc to není, ať si dělá co chce, ale s manželem mají stejnou obvodní lékařku a místo manželova problému doktorka řeší kouření babičky. Celou zimu měla neustálé zápaly plic a antibiotika už nezabírají. Zuby má všechny pryč, čich i chuť už nemá. K nám na návštěvu chodit nechce. K nim zase nechceme my, všude zakouřeno. Synovi nabízela cigarety, ať „vypálí bacila“, synovi jsou čtyři roky. Hlídání nepřipadá v úvahu, pokud nemá cigaretu, je na všechny agresivní. Teď má ošklivý útvar na obličeji, asi nádor, doktor ji doporučil ubrat s kouřením a my jí máme hlídat. Jak to máme provést? Navíc se k tomu postavila tak, že je to naše zodpovědnost, aby ona kouřila méně a určuje si nesmyslné podmínky. Chjo, co dělat mi asi neporadíte. Alespoň jsem se mohla z našeho trápení vypsat. Děkuji za přečtení

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14936
28.5.23 12:06

Babička je nejspíše svéprávna (i když po nabízení cigaret dítěti by se o tom dalo polemizovat), tak ať si třeba vykouří díru do hlavy :nevim:. To je jako by doktorka chtěla, ať hlídáte alkoholika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
28.5.23 12:15

Tak to je tedy síla. Babičku bohužel neuhlídáte, je svéprávná. Jedině bydlet s ní, být s ní 24/7 a hlídat ji aby nekouřila :D ale sama pochopíš že to fakt není reálné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35763
28.5.23 12:16
@Anonymní píše:
Přeji hezký den, u nás doma, ať oba nekuřáci, je stále dokola omíláno téma kouření. Maminka manžela je kuřák. Hodně silný kuřák, manžel hádá, že dá těch 60 cigaret denně. Teď si nechává vozit kartóny z Polska. Naše věc to není, ať si dělá co chce, ale s manželem mají stejnou obvodní lékařku a místo manželova problému doktorka řeší kouření babičky. Celou zimu měla neustálé zápaly plic a antibiotika už nezabírají. Zuby má všechny pryč, čich i chuť už nemá. K nám na návštěvu chodit nechce. K nim zase nechceme my, všude zakouřeno. Synovi nabízela cigarety, ať „vypálí bacila“, synovi jsou čtyři roky. Hlídání nepřipadá v úvahu, pokud nemá cigaretu, je na všechny agresivní. Teď má ošklivý útvar na obličeji, asi nádor, doktor ji doporučil ubrat s kouřením a my jí máme hlídat. Jak to máme provést? Navíc se k tomu postavila tak, že je to naše zodpovědnost, aby ona kouřila méně a určuje si nesmyslné podmínky. Chjo, co dělat mi asi neporadíte. Alespoň jsem se mohla z našeho trápení vypsat. Děkuji za přečtení

Doktorce ať řekne, že si nepřejete aby vám sdělovala jakýkoliv informace o jiném pacientovi, jinak ji nahlasite na lékařskou komoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.23 12:16

Bože, tak si kouří. Maximálně ji můžete pořídit ty módní elektronický. s nějakým ovocem. Taky si občas dám. To může mít v papule jak chce. :nevim: nejspíš to neocení ale možná budete mít pocit, že jste udělali ximum :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5593
28.5.23 12:17

Doktorka je s prominutím trošku praštěná ne :think:?
S tchyní bych si na téma kouření x zdraví poněkud důrazněji promluvila a tím bych to považovala za pro sebe uzavřenou záležitost :kytka: Příležitostně bych si případně promluvila s doktorkou, vysvětlila jí, že není v naší moci tchyni ukočírovat a ať nás tedy příště podobným způsobem neúkoluje. Podle její reakce bych event. zvažovala změnu doktorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42420
28.5.23 12:24

Taky jsem kouřila, jednu dobu hodně. Ale 60 kousků není v lidských silách. Jedině bafat jednu za druhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.23 12:24
@Kfětoslava píše:
Babička je nejspíše svéprávna (i když po nabízení cigaret dítěti by se o tom dalo polemizovat), tak ať si třeba vykouří díru do hlavy :nevim:. To je jako by doktorka chtěla, ať hlídáte alkoholika

Doktorce v kouření lže, jako všem okolo sebe, ale sousedé i příbuzní už jí prokoukli. Děti mohou zvedat telefon jen v naší přítomnosti. Jinak starší poslouchala, že je babička nemocná, protože k nim nejezdíme a pokud se nepřestěhujeme k nim, tak umře. :zed: Čekáme na výsledky a pak s ní bude muset manžel jezdit do Prahy. Je to asi hodina cesty a ona už se teď dohaduje, že v autě si zapálí, nebo nikam nepojede. :zed:

• Citovat
  • Upravit
30408
28.5.23 12:26
@Anonymní píše:
Doktorce v kouření lže, jako všem okolo sebe, ale sousedé i příbuzní už jí prokoukli. Děti mohou zvedat telefon jen v naší přítomnosti. Jinak starší poslouchala, že je babička nemocná, protože k nim nejezdíme a pokud se nepřestěhujeme k nim, tak umře. :zed: Čekáme na výsledky a pak s ní bude muset manžel jezdit do Prahy. Je to asi hodina cesty a ona už se teď dohaduje, že v autě si zapálí, nebo nikam nepojede. :zed:

To je zase žalování - nic ve zlém, ale babička si dovolí jen to, co jí dovolíte vy. Nehlídejte ji, nedovolte jí v autě hulit a nenechte se vydírat. Ono už to dlouho trvat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42420
28.5.23 12:27

Doktorka se nechová profesionálně. A nevím, hlídat zavisláka je pod mou úroveň. Vím, co je to hlídat chlapa, aby nechlastal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15943
28.5.23 12:30

Když nebude chtít sama, nikdo to nezmění. :( Už hlavně v jejím zájmu o své zdraví, by se měla alespoň pokusit snížit počet cigaret. Ale ten ona zřejmě bohužel nemá. Zato oplývá hodně zvláštním smyslem pro humor, když nabízí 4- letému vnoučkovi cigaretku. :think:
No, co k tomu ještě dodat…
Přeji pevné nervy. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.23 12:34
@Betty MacDonald píše:
Taky jsem kouřila, jednu dobu hodně. Ale 60 kousků není v lidských silách. Jedině bafat jednu za druhou.

Bohužel to možné je. Manžel k ní pár dní chodil a vysypával popelníky. Jednou může říct, že měla návštěvu, ale celý týden asi ne.

• Citovat
  • Upravit
42420
28.5.23 12:37
@Anonymní píše:
Bohužel to možné je. Manžel k ní pár dní chodil a vysypával popelníky. Jednou může říct, že měla návštěvu, ale celý týden asi ne.

Tak to je teda mazec 8o já jsem nejvíc vyhulila asi 30, to bylo kácení máje asi ad oběda do rána a proklinala jsem se ještě týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.23 12:46
@hanka.br. píše:
To je zase žalování - nic ve zlém, ale babička si dovolí jen to, co jí dovolíte vy. Nehlídejte ji, nedovolte jí v autě hulit a nenechte se vydírat. Ono už to dlouho trvat nebude.

Ať si babička dělá co chce. Na obličeji měla rok ošklivý fialový flek, posílala jsem ji ke kožnímu, že ji objednám. Neměla jsem se do ní s***, že je dospělá a teď vyšiluje, že umře na rakovinu. Jak se nemáme nechat vydírat, bez kouření v autě se léčit nebude. Nechci, aby si to jednou manžel vyčítal. Babičce je 70+.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.23 12:50
@Betty MacDonald píše:
Tak to je teda mazec 8o já jsem nejvíc vyhulila asi 30, to bylo kácení máje asi ad oběda do rána a proklinala jsem se ještě týden.

Já jen vím, jak začne být nervózní, když je u nás a nemá cigaretu. Začne klepat nohama, kousat si nehty, odhání děti a pak jen dokola mluví o tom, že musí kouřit, kouřit, kouřit. Kdo nezažil…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová