Babička tyran

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8437
1.8.16 13:53
@daniela31 píše:
Ještě pro upřesnění, dům vybudoval tatínek dědečka, dědeček podědil a babička se přivdala.

Takže jsem to uhádla. Ale to už je teda pekne starý a potřebuje údržbu. Tím spíš vás tam babička potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
1.8.16 14:20

Je starý a investice jsou nemalé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
1.8.16 16:08
@brisco píše:
Chápu správně, že tohle se vám v rodině stalo? 8o Já zda znám pripad. Kdy si na prodejní akci důchodci koupili hrnce a ve finále taky přišli o barák. Šílený, no. :zed:

Ano, stalo se to mému otci. Kupní smlouva mu byla podstrčena jako smlouva o pronájmu zahrady, takže teď je vlastníkem druhé polovinu mého „rodného domu“ jedna moc „šikovná a milá“ slečna. Šokoval mě rok jejího nárození, který jsem se dozvěděla od PČR, je ročník 1984. Počítala jsem s nějakou paní 40+. A přepis na katastru už proběhl. Soudit se nehodlám, mám vlastní rodinu a spoustu dalších starostí. Ta slečna byla dokonce tak šikovná, že si ho odvezla do sousedního města na poštu, kde nechala podpisy ověřit prostřednictvím checkpointu.

• Citovat
  • Upravit
8437
1.8.16 16:22
@LindenSkyHope píše:
Ano, stalo se to mému otci. Kupní smlouva mu byla podstrčena jako smlouva o pronájmu zahrady, takže teď je vlastníkem druhé polovinu mého „rodného domu“ jedna moc „šikovná a milá“ slečna. Šokoval mě rok jejího nárození, který jsem se dozvěděla od PČR, je ročník 1984. Počítala jsem s nějakou paní 40+. A přepis na katastru už proběhl. Soudit se nehodlám, mám vlastní rodinu a spoustu dalších starostí. Ta slečna byla dokonce tak šikovná, že si ho odvezla do sousedního města na poštu, kde nechala podpisy ověřit prostřednictvím checkpointu.

Tak to je hnus. A muze tam otec aspoň zůstat bydlet? Jeste že neslo o celý dům. My teda prarodičům pořádku opakujeme, at bez nás nic nepodepisují. Ale kdyby na věc přišlo, tak stejne nevíme, co udělají, ze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80102
2.8.16 11:05
@LadyBrigit píše:
No to je sila teda 8o ale prece musi mit nejaky duvod :think:

Nemusí, tak to prostě bývá. Kdo se stará, u koho ten člověk bydlí, je zlý. Jenom ti, co jezdí dvakrát za rok s pytlíčkem pomerančů nebo bonbonů, jsou zlatí a svatí a nejhodnější. Nevím proč, ale je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
2.8.16 11:26

@inkakřivák Protože když s někým bydlíš nebo ho vídáš častěji, vidíš i špatné stránky. Návštěva jednou za x měsíců je něco vzácného. Je to jako u dětí, které zbožňují otce, který pracuje do noci. A chtějí vše dělat jen s ním, když je doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.16 23:37
@LindenSkyHope píše:
No, nevím, jak je to možné. Asi se ve vašem případě jednalo o nějakou lukrativní nemovitost. Já chtěla prodávat už před několika lety a nabídka byla i tehdy mizerná. Mám kamaráda z dětství, který pracuje jako soudce, a od něho tytéž informace, že budu prodávat za pakatel.
Nemůžu tady rozepisovat podrobnosti, celá věc je ještě v řešení Jednám s právníkem atd.. Ačkoli PČR nedávno přišla s tím, že se o podvod nejedná. Jen tedy varování pro všechny, pokud máte starší rodiče v důchodovém věku, dejte si pozor na to, komu co podepisují. Mohlo by se celkem snadno stát, že sami sebe připraví o střechu nad hlavou.

My to teda za lukrativní nemovitost nepovažovali. A nejen my. Dá se říct, že všichni včetně realitního makléře to viděli na cenu zhruba poloviční a spíše neprodejné. Byl o to velký zájem.

• Citovat
  • Upravit
80102
3.8.16 09:39
@Dana066 píše:
@inkakřivák Protože když s někým bydlíš nebo ho vídáš častěji, vidíš i špatné stránky. Návštěva jednou za x měsíců je něco vzácného. Je to jako u dětí, které zbožňují otce, který pracuje do noci. A chtějí vše dělat jen s ním, když je doma.

Ba ne, nevím, čím to je, ale musí to být jinak. Protože jsem tohle znala. A vím, že když dojel kdokoliv z rodiny na návštěvu, byli dost v šoku z toho, jak se maminka ke mně chová. K nim byla jako milius, na mne jedovatá. Proč, to nevím, ale byla. A taky ne vždycky, to je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
4.8.16 14:45
@brisco píše:
Tak to je hnus. A muze tam otec aspoň zůstat bydlet? Jeste že neslo o celý dům. My teda prarodičům pořádku opakujeme, at bez nás nic nepodepisují. Ale kdyby na věc přišlo, tak stejne nevíme, co udělají, ze.

Věcné břemeno v katastru zapsáno není. V jeho verzi smlouvy je jakási věta o dožití, ale ta je z právního hlediska naprosto k ničemu. Zatím tam bydlí, ale jak jsem psala, celá událost je poměrně čerstvá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová