Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ne, nejsi precitlivela.Ale asi bych se pokusila sehnat jiny gumovky ![]()
@jita22 píše:
Ne, nejsi precitlivela.Ale asi bych se pokusila sehnat jiny gumovky
Souhlasim. Nevim proc mu davate/kupujete uzky boty. Nemuselo se to vubec stat. A ano je to jejich vina
@Šarlota4 - protoze jine nema. Doma v gumovkach skoro vubec nechodi. Na podzim jsem mela v planu mu koupit nejake se sirokou spickou. Zakladatelka
Ono je to těžký. Každá strana to vidí jinak… časem na to zapomenete a malýho jim buď půjčíš, ale dáš vhodnou obuv (nebo cokoliv jiného) nebo jim ho nepůjčíš.. ![]()
Vina je na obou stranách - nemělas mu dávat úzké gumáky. A oni ho v nich neměli nechat běhat dlouho. Takže jste si kvit. A když ho tlačí botky, nech ho běhat boso.
Ovšem základ je, že měl ty gumáky malé. Proč to odkládáš, když téo víš? Kdybys je koupila, problém by nebyl.
Tak prvoplánově bych prckovi koupila nové gumovky. Ano měli mu to babička s dědou vyčistit takže částečně to jejich chyba je ale z větší části je to chyba Tvoje, protože dát děcku boty který ho tlačí (čímž mu ničí nožičku) přece normální není…
Gumovky mel na sobe asi 2× za cely zivot, spatne se mu v nich chodi takze mu je doma nedavam. V desti ven nechodime a kdyz je mokro, tak mu davam boty do mokra ktere vydrzi dlouho suche, ty jsem jim sebou taky poslala. A mele mu nebyly, v predu ma jeste 0,5cm vuli. Vsechny gumovky na ktere jsem v obchodech koukala maji uzky predek.
@lucije28 - ja jsem nerekla ani slovo o tom ze jim ho nepujcim nebo ze je vinim za to, ze ma puchyre. Ze si ho uz brat nebude rekla babicka. A vinim je z toho, ze mu to nechali zhnisat.
No podle reakce babičky bych řekla, že nejste v podobné situaci poprvé. Těžko říct, jestli jsi přecitlivělá z jedné příhody. Ale pokud jde jen o tuhle situaci tak chápu, že si naštvaná. Když jim řekneš, aby ho v botech nenechali dlouho a oni na na to kašlou tak je tp špatně. Ale být na tvém místě tak jsem naštvaná hlavně na sebe, že nemám pro dítě boty, které mu sedí…
@Suzana28 - v takove situaci jsme poprve. Vlastne jsme se jednou uz trosku chytli, kdyz mi syna babicka zacala posazovat nasilim na nocnik. Podle me mel na nocnik jeste chvili cas. Ono se babicce taky nesmi nic rict, vychovala 3 deti a co se toho tyka, tak ma patent na rozum. A ted do me. Zakl ![]()
@Anonymní píše:
Gumovky mel na sobe asi 2× za cely zivot, spatne se mu v nich chodi takze mu je doma nedavam. V desti ven nechodime a kdyz je mokro, tak mu davam boty do mokra ktere vydrzi dlouho suche, ty jsem jim sebou taky poslala. A mele mu nebyly, v predu ma jeste 0,5cm vuli. Vsechny gumovky na ktere jsem v obchodech koukala maji uzky predek.@lucije28 - ja jsem nerekla ani slovo o tom ze jim ho nepujcim nebo ze je vinim za to, ze ma puchyre. Ze si ho uz brat nebude rekla babicka. A vinim je z toho, ze mu to nechali zhnisat.
Já jsem napsala, že už jim ho nepůjčíš - myšleno do budoucna ![]()
Podle reakce babičky bych řekla, že z jejich pohledu to asi nebylo „a v klidu jsem jim vysvětlila, že…“ ![]()
Myslím, že ho neměli nechávat běhat v těch gumácích. Až hlavy vychladnou, bude líp.
Tak já bych byla taky naštvaná, zvlášť když jste jim řekla, že gumovky jsou jen na chvíli, že ho tlačí. A pak když mu to ani neošetří. Ikdyž starší generace v tomhle bohužel přemýšlí jinak. Třeba se to babičce rozleží, ale sama asi na komunikaci s nimi chvíli netlačte. Zase jste dobrá, že tchýni s patentem na rozum, co si dělá vše po svým, máte odvahu dítě na delší dobu půjčit, já jsem v tomhle asi moc náhlá ![]()
Gumovky - zkuste kouknout na Barefoot botky, ty jsou dostatečně široké, ikdyž dražší.
@Hanka_S_V píše:
Tak já bych byla taky naštvaná, zvlášť když jste jim řekla, že gumovky jsou jen na chvíli, že ho tlačí. A pak když mu to ani neošetří. Ikdyž starší generace v tomhle bohužel přemýšlí jinak. Třeba se to babičce rozleží, ale sama asi na komunikaci s nimi chvíli netlačte. Zase jste dobrá, že tchýni s patentem na rozum, co si dělá vše po svým, máte odvahu dítě na delší dobu půjčit, já jsem v tomhle asi moc náhlá
Gumovky - zkuste kouknout na Barefoot botky, ty jsou dostatečně široké, ikdyž dražší.
Není to její tchyně, je to přítelkyně jejího otce. ![]()
Ahoj maminky, potrebovala bych znat vase nazory, jestli jsem opravdu tak precitlivela matka jak mi bylo receno. Nas dvoulety syn byl od soboty do vcerejska na chate s babickou a dedou. (muj tata a jeho pritelkyne, pomaha mi s nim od jeho narozeni). Vcera jsme si syna privezli domu, bylo nam receno ze ma od nedele na malickach odreniny. Ma siroke nohy a v nedeli orselo, tak byl cely den v gumakach, i prez me upozorneni ze mu holinky davam treba jen na hodinu ze jsou mu uzke tak mu je nechali cely den. Vcera jsem neverila vlastnim ocim. Odreniny ma opravdu hluboke, do krve. Jeden malicek ma zhnisany, fialový a hodne bolavy. No museli jsme na vycistine a vypusteni hnisu na chiru a dostal atb mast. Pak tata volal jak dopadlo dnesni ockovani, ktere jsme kvuli malicku museli odlozit. Tak jsem jim to vse popsala a v klidu, i kdyz se mi chtelo kricet, jsem jim rekla ze si myslim ze to nemuseli nechat zajit takto daleko. Nekricela jsem, nevycitala. Koupal se totiz s otevrenymi puchýři v rybniku a behal bos po trave. Ani mu to nicim neodezinfikovali. Pry je jim to strasne lito. Pred chvili jsem jim volala abych se omluvila ze jsem nechtela aby to vyznelo ze za to muzou oni. Zvedla to taty pritelkyne a zacala na me kricet a byt dost hnusna ze si chce uzit dovolenou a ne poslouchat moje kec. y a ze uz si syna brat nebude, protoze se boji ze ji budu obvinovat ze je to jeji vina, kdyz se mu zase neco stane. A ze podle ni je zhnisany malicek uplne normalni a mela to jako mala kazdou chvili. A nastavana mi polozila telefon.
Ja si uprimne myslim ze je to jejich vina (to jsem nahlas nerekla), zhnisane to mit pri spravnem osetreni nemusel. Ted nemuze do bazenku a v botach ho nozicka boli. Pripadam si hrozne. Tak nevim, jsem opravdu na sveho syna precitlivela? Dekuji za nazory. A prosim anonymně protoze sem chodi pribuzni a nechci aby to vedeli