Neustálé srovnávání

1226
26.7.16 11:53

Neustálé srovnávání

Dobrý den, holky, obracím se na Vás s žádostí o radu, jak se mám ke své situaci postavit. Musím říct, že jsem už v koncích. Ale popořádku - vše začalo už během těhotenství, které jsem měla bezproblémové a pracovala jsem až do 6 týdnů před plánovaným porodem. Malý se narodil přirozeně den před řádným termínem. Už oznámením o těhotenství jsme si s přítelem naběhli, protože svatbu jsme plánovali později a mimi přišlo dříve. A tehdy to začalo. Jeho sestřenice otěhotněla po IVF a čekala dvojčata, těhotenství měla rizikové, my za ní chodili, aby se necítila v Praze tak sama. Porodila na konec o cca 7 týdnů dříve dvojčata - dva kluky. Když jsme přijeli na první návštěvu po 6nedělí, tak mi bylo neustále předhazováno, jak to ona zvládá výborně, že její muž ani nemusí přebalovat (můj přítel se rád angažuje), že kojí bezproblémově (já jsem kojila s potížemi cca 4 měsíce), že vše zvládá sama. A to trvá dodnes. Ať řeknu cokoliv, neustále se vše točí jen kolem ní. Nemyslete si, že jí závidím, to ani omylem. Jen by mě potěšilo, kdyby někdo toho našeho prcka pochválil :nevim: je to velký šikula, v 7 měsících sedí, v 8 měsících se staví, nyní už zkouší chodit sám. Vše je od nás druhořadé :nevim: Hrozně moc mě to mrzí, že jak se snažím sebevíc, vše je v niveč - od způsobu jeho výživy, po způsob výchovy. Zkoušela jsem to řešit mezi 4 očima, ale nemá to smysl. Výsledkem je, že když k nim máme jet, už pár dnů předtím mám zažívací potíže a stejně pak spěcháme domů…Přítel mi řekl, že oni to prostě vidí tak, že my máme dítě přirozeně, kdežto jim přispívala celá rodina na IVF, tak to nyní vidí jinak. Stejně mě to pořád trápí… :? Nějaké rady, jak to mám řešit? S přítelem se za měsíc bereme a už vidím, jak na svatbě se vše bude točit jen kolem nich a my zase druhé housle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
j-p
11770
26.7.16 11:57

@ASAndrea tak se nestykejte a mas klid!!U nas je to same!!Vseci delaj vse nejlip jenom ja sem ta spatna :D!!Prestali jsme se stykat a je klid!!Nam taky zavidi dite, ktere oni nemaji!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
26.7.16 12:00

Tak je na svatbu nezvěte. Nenechala bych si kazit svůj den, atp si kazpdý myslí co chce. Pokud mají tendence vychvalovat jen svoje děti a jen oni dělají vše nejlíp těžko s nimi můžeš soupeřit. prostě bych omezila styky nebo tam vůbec nejezdila. Co pozvat rodiče k vám, bez sestřenky. Ano je dobrá, zvládá dvojčata, kojí…ale to přece neznamená, že matka jednoho dítěte je méněcenná…zkusila bych ještě jednou vysvětlit a když nepochopí prostě bych se s nimi daůl nestýkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
redbulka
26.7.16 12:01

@ASAndrea takové lidi vynech ze svého života, proč se prosit o jejich pozornst, pochvaly, josu to sebestřední hlupáci. A na svatbu bych je nezvala, klidně at se urazí, nemluví s vámi - bude tě to snad hodně mrzet? Nebo o co tim přijdeš že se s takoviu protivnou babou nebudeš scházet?
Ono spoustu věcí dojde bohužel člověku až s věkem, ale i když je někdo tzv. příbuzný, tak tim spíš nedopustím, aby mi dělal ze života peklíčko.

A čím víc budeš svá a čím méně budeš za někým dolézat a prosit se ho o jeho pozornost, tím víc budeš žádoucí, tak to bohužel funguje.

• Citovat
  • Upravit
9918
26.7.16 12:01

@ASAndrea doporucuji zapracovat na svem sebevedomi. Sebevedomeho cloveka se totiz reci o tom, jak nekdo neco jineho zvlada nedotknou. Sebevedomi clovek se naopak k chvale prida taky a nema problem s usmevem rict, u nas to mame zarizeno jinak nebo ja to tak nezvladam. Pracuj vic na tom, aby jsi se ty sama neporovnavala s ostatnimi a aby jsi byla spokojena sama se sebou.
Hele neni co komu zavidet. Projit si IVF neni nic pekneho a to jak z psych. tak i ze zdravotniho hlediska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
26.7.16 12:05

@Jana525

Já jsem byla vždy hrdá sebevědomá holčina, vedla jsem ze svého postu plno lidí, ale po porodu se to hodně změnilo. Prošla jsem si depresí, následnou laktační psychozou a už to jelo…A sebevědomí na bodu nula mám pořád :zed: Asi někdy potřebuju slyšet nějaké vlídné slovo :think: Přítel je zlatíčko a snaží se, ale to prostě není ono…Ono tomu přídává i moje máma, která mi vyčítá kde co - že nedávám dudlík, že ho uspávám v nosítku, že atd…

Na svatbu je nechci zvát, ale přítel mě už předběhl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
26.7.16 12:05

@ASAndrea mas moc sikovneho chlapecka a ted k veci, moc se vazes na to, co od nich uslysis, opravdu ti tak moc zalezi na tom, co oni rikaj? Proc? Vzdyt mas silovneho chlapecka, tak proc si jimi nechavas kazit dny, ktere s mimcem prozijes jen jednou. Vim, ze je to tezke ale hod to za hlavu a razne se postav k tomu srovnavani, nechces aby furt porovnavali, je to dite tvoje a pritele, takze vyvhovu at nechaji vam. Co presne si jim mezi 4 ocima rekla? Musis byt nad veci, verit sobe a svemu miminku! :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
26.7.16 12:06

@j-p

:potlesk: Plánuju to po svatbě omezit - jezdíme tam každý měsíc a to je prostě hodně i z toho hlediska, že si pak svého prcka doma musím zase „převychovat“, protože mu dovolí všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
26.7.16 12:08

@Ketty655

Své skoro tchýni jsem řekla, že ano - oni měli dítě dřív - ale zase porodila přece o 7 týdnů dříve, dále, že ano zvládá to výborně - ale vždyt má svou babičku za zády, my jsme 250 km od nich. Na to se trošku zamyslela, ale další návštěvu už zase melou to své… Nedá mi to, abych to neporovnávala a pak si tuplem připadám jako špatná matka a trápí mě to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
26.7.16 12:11

@redbulka

A čím víc budeš svá a čím méně budeš za někým dolézat a prosit se ho o jeho pozornost, tím víc budeš žádoucí, tak to bohužel funguje.

// Hezky napsáno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
redbulka
26.7.16 12:13

@ASAndrea
„Na svatbu je nechci zvát, ale přítel mě už předběhl…“ - tak to je hodně divné, nemyslíš? Pokud už ted máte takové závažné nedostatky v komunikaci a každý si dělá c chce, tak až takové zlatíčko ten tvůj přítel nebude a máš nejvyšší čas ho taktéž postavit do latě.

A tobě bych doporučila návštěvu nějakého psychloga, co tě dá zas do cajku, to přeci neni normální, aby z tebe nyní byla doslova taková troska, i kvůli tomu dítěti ze sebou musíš něco dělat a člověka s nízkým sebevědomím si bohužel neváží ani ti nejbližší

• Citovat
  • Upravit
53190
26.7.16 12:13

Tohle je smutné, bohužel to znám také ze svého okolí.. Myslím, že naopak její sebevědomí je mizerné, proto má potřebu se vychvalovat a tvé dítě tím defacto shazovat. Nesoupeř s ní, nemá to význam. Akorát ti bude hůř. Máš krásné, zdravé a moc šikovné dítě, milujícího skoromanžela, co víc si přát? Omez styky, pokud by se ptali, proč, s klidem jim to vysvětli (ale ne tak, aby to vyznělo, že se cítíš jako chudinka, jejíž dítě nikdo nepochválí!) a netrap se tím. Ta svatba je horší, pokud už je přítel pozval. Ale úplně bych je vytěsnila. Nemusíš se tam s nimi krom gratulace víceméně vůbec bavit. Navíc s těmi dvojčaty tam asi dlouho nepobydou.. Prostě užij si svůj den, nenech si to zkazit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
26.7.16 12:15

@redbulka

Jeho strýc nedávno něco slavil a přítel tam jel sám. Nechtěla jsem. Pozval toho strejdu a protože tam byli i ostatní, tak, aby jim to prý nebylo blbé, tak je pozval taky :zed:

Také jsem o tom uvažovala, mám známou, která mi poradila si vést deník, ten ji jednou za měsíc posílám a ona mi radí co a jak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
26.7.16 12:16

@ASAndrea vim o cem mluvis :hug: Ja teda mela paniku a trauma z porodu a manzel mi velice pomohl. A tchnyne mi od narozeni rika, jak sem spatna matka!!!Rekla sem ji do oci, ze mne to nebavi a ze mne nema rada a kroti se.Drz se a nedej se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
26.7.16 12:16

@unuděná

Díky za povzbuzení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...