Problémy se sestrou – co byste dělali na mém místě?

89
24.7.16 17:42

Problémy se ségrou??

Ahoj, potřebuju radu :-( už dlouhodobě pociťuju problémy se ségrou. Je na mně hnusná a furt se akorát povyšuje a je arogantní. Tenhle víkend jsme měli rodinou oslavu a tam to bylo už extrémní, že si toho všímali i ostatní. Cokoliv jsem řekla kroutila očima, když jsem jí o něco poprosila například, jestli by mi donesla bundu tak jí po mně hodila přímo do obličeje a zařvala na mně, abych zvedla zadek a že jsem si pro ní měla dojít sama…nebo jsme řešili nějaké organizační věci s tátou ohledně oslavy a sestra na mě po každý do telefonu řvala, ať pro ní laskavě s přítelem přijedem a odvezem jí na oslavu, nebo ať jí laskavě zavolám. Ano ségře je 18 má o deset let staršího přítele, takže dost na sobě znát, že je hrozně dospělá. Ano chápu, na to že je mi 22 tak asi řeším blbost, ale vážně mě to trápí…nechci dopadnout jednou tak, že se ségrou dokonce života nepromluvím…S rodičema jsem to řešila, když byla na táboře, ty mi řekli, že jí promluví do duše a že to také pozorují, ale zatím nic i když příležitosti už byli, tak jí jen řekli nech toho. Rodiče jsou rozvedený takže to má také svůj podíl. Ano očekávám reakce ve stylu, že jsem asi moc citlivá nebo řeším blbost, ale popravdě vážně mně to trápí a potřebuju slyšet názor někoho kdo to taky zažívá a co s tím??? abych se aspoň přestala trápit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14642
24.7.16 17:46

A předtím jste měly jaké vztahy? To se chová takhle až teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
24.7.16 17:49

Dřív úplně v pohodě, klasika ségry co držely při sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
24.7.16 17:51

Já ti nevím. Nezávidí ti něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
24.7.16 17:51

Bez vzájemné komunikace to nevyřešíte. Dej si s ní schůzku někde osamotě,
v klidu to proberte někde u kafe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
24.7.16 17:54

Nevím co by mohla závidět :-( normálně chodím do práce apod. Dokonce jsem měla i problém s maturitou, a celkově oproti ní celej život já byla ta problémovější, od 16 ti jsem chodila v pátek pít, ale samozřejmě decentně a ve 20 jsem přestala chodit do hospod apod. Ona celej život premiantka ve škole. Chodí na lepší školu než jsem chodila já. Váží 50 kg i s postelí, je hezčí. Spíš bych měla bejt já ta co by měla závidět, ale nezávidím..Ráda bych měla normální sesterskej vztah kdy příjdu k mámě na návštěvu a budu se s ní moc normálně bavit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
24.7.16 17:55

Upřímně, to co popisuješ mi přijde jako celkem normální chování nevyzrálé 18ky :think: Tedy bych ji o věci typu podání bundy nežádala a pokud by po mě něco chtěla, tak bych ji jasně oznámila, že buď slušně požádá nebo mě to to nezajímá. Až dostane rozum, tak se to zklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
24.7.16 17:55
@nostress píše:
Bez vzájemné komunikace to nevyřešíte. Dej si s ní schůzku někde osamotě,
v klidu to proberte někde u kafe.

Hele to jsem zkoušela několikrát, když jdu k mámě na kafe tak se prostě bavit nechce, pokaždý nemám čas, jdi do háje, nemám na tebe náladu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
24.7.16 18:05
@Anibuod píše:
Nevím co by mohla závidět :-( normálně chodím do práce apod. Dokonce jsem měla i problém s maturitou, a celkově oproti ní celej život já byla ta problémovější, od 16 ti jsem chodila v pátek pít, ale samozřejmě decentně a ve 20 jsem přestala chodit do hospod apod. Ona celej život premiantka ve škole. Chodí na lepší školu než jsem chodila já. Váží 50 kg i s postelí, je hezčí. Spíš bych měla bejt já ta co by měla závidět, ale nezávidím..Ráda bych měla normální sesterskej vztah kdy příjdu k mámě na návštěvu a budu se s ní moc normálně bavit…
Šiš, to mi přišlo jak z jedné knížky, kde jí mám založenou… ta mladší, hezčí a vzdělanější a protěžovanější závidí té starší, buclatější, obyčejné, ale pracovité, sympatické, přátelské, prootže ta se musí se životem rvát podstatně více a lépe to zvládá. ta mladší prosě ví, že je… protěžovaná kvůli své tvářičce, ne osobnosti. Taková růžová knihovna, ale jak koukám, asi úplně nereálná taky ne. Jak to skončilo? No dobře, happy endem, tedy pro tu starší. ta mladší seznala, že je mladá, hloupá a blbá a přestěhovala se kamsi. Takže takhleto asi u vás neskončí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
24.7.16 18:24
@Anibuod píše:
Ahoj, potřebuju radu :-( už dlouhodobě pociťuju problémy se ségrou. Je na mně hnusná a furt se akorát povyšuje a je arogantní. Tenhle víkend jsme měli rodinou oslavu a tam to bylo už extrémní, že si toho všímali i ostatní. Cokoliv jsem řekla kroutila očima, když jsem jí o něco poprosila například, jestli by mi donesla bundu tak jí po mně hodila přímo do obličeje a zařvala na mně, abych zvedla zadek a že jsem si pro ní měla dojít sama…nebo jsme řešili nějaké organizační věci s tátou ohledně oslavy a sestra na mě po každý do telefonu řvala, ať pro ní laskavě s přítelem přijedem a odvezem jí na oslavu, nebo ať jí laskavě zavolám. Ano ségře je 18 má o deset let staršího přítele, takže dost na sobě znát, že je hrozně dospělá. Ano chápu, na to že je mi 22 tak asi řeším blbost, ale vážně mě to trápí…nechci dopadnout jednou tak, že se ségrou dokonce života nepromluvím…S rodičema jsem to řešila, když byla na táboře, ty mi řekli, že jí promluví do duše a že to také pozorují, ale zatím nic i když příležitosti už byli, tak jí jen řekli nech toho. Rodiče jsou rozvedený takže to má také svůj podíl. Ano očekávám reakce ve stylu, že jsem asi moc citlivá nebo řeším blbost, ale popravdě vážně mně to trápí a potřebuju slyšet názor někoho kdo to taky zažívá a co s tím??? abych se aspoň přestala trápit…

Kdy tohle zacalo? Kdy se zacala k tobe chovat takhle hnusne?? nema to treba souvislost s tim jejim pritelem? muze byt treba proste jen nestastna, neco ji treba trapi a vyliva si zlost na tobe.. kdy s tim pritelem zacala chodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
24.7.16 18:30

@AmGa

Hele s přítelem v září bude dva roky…když jsem bydlela ještě doma, tak jsme třeba šli ven na cígo, když za ní přijel pokecali jsme a pohoda. Teď, je to rok co jsem se odstěhovala k přítelovi, a jejího přítele jsem skoro rok neviděla, když se na něj zeptám tak jen hmm dobrý, ale to mi řekne na všechno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
24.7.16 18:31
@Anibuod píše:
@AmGaHele s přítelem v září bude dva roky…když jsem bydlela ještě doma, tak jsme třeba šli ven na cígo, když za ní přijel pokecali jsme a pohoda. Teď, je to rok co jsem se odstěhovala k přítelovi, a jejího přítele jsem skoro rok neviděla, když se na něj zeptám tak jen hmm dobrý, ale to mi řekne na všechno…

a jak dlouho se teda k tobe takhle chova??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
24.7.16 18:33

Myslím, že by to klidně mohla být puberta. Třeba má sestra problém sama se sebou a neumí se s tím poprat, tak si to vylívá na nejsnadnějším cíli, tedy bohužel na tobě. Docela bych si myslela, že to s časem přejde, nebo se alespoň zmírní :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.7.16 18:34

@Anibuod Připadá mi, že ona cítí, že se snažíš, tak si užívá, že tě může stírat. :think:

Vztahy mohou fungovat je, pokud chtějí obě strany. Pokud nemá zájem, nic neuděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.7.16 19:10

.

Příspěvek upraven 16.02.17 v 13:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie