Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A nespoléhej na rodiče, ségře řekni, že pokud se hodlá chovat jak primitivní hovado, tak ať s Tebou nepočítá a je to. Stejně na tom nic nevymyslíš a nevyřešíš. Jestli má problém sama se sebou, tak si to musí vyřešit sama. Když uvidí, že si to nenecháš líbit, tak ubere plyn, neboj. ![]()
Ve stejném věku ale naopak - já mladší mi tohle začala dělat sestřenice, po skoro dvou letech(!až) jsem zjistila, že žárlí, protože o mně její přítel něco plácnul
rozložila bezdůvodnou žárlivostí celou rodinu (měla jsem tehdy přítele už tři roky a byla jsem v tomto věku spíš taková tichá šedá myška, fakt jsem jí ho nebalila) a nevídáme se dodnes, kdy já jsem vdaná a ona už má rodinu, zůstalo to tak především z mojí strany, protože nejsem schopná odpustit, co kvůli tomu v naší rodině nadrobila.
Asi bych se zamyslela nad tím, jestli ti něco nezávidí nebo nežárlí, z jakéhokoli důvodu. Kdyby to byla puberta, tak se tak nechová jen k tobě ![]()
SKlasická puberta, nic víc v tom není. A myslím si, že je to i případ zakladatelčiny sestry, žádná závist nebo něco podobného. Děvče je mladé neuklidněné, nic víc.