Neustálé srovnávání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1226
26.7.16 12:15

@redbulka

Jeho strýc nedávno něco slavil a přítel tam jel sám. Nechtěla jsem. Pozval toho strejdu a protože tam byli i ostatní, tak, aby jim to prý nebylo blbé, tak je pozval taky :zed:

Také jsem o tom uvažovala, mám známou, která mi poradila si vést deník, ten ji jednou za měsíc posílám a ona mi radí co a jak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
26.7.16 12:16

@ASAndrea vim o cem mluvis :hug: Ja teda mela paniku a trauma z porodu a manzel mi velice pomohl. A tchnyne mi od narozeni rika, jak sem spatna matka!!!Rekla sem ji do oci, ze mne to nebavi a ze mne nema rada a kroti se.Drz se a nedej se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
26.7.16 12:16

@unuděná

Díky za povzbuzení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
redbulka
26.7.16 12:17
@ASAndrea píše:
@Ketty655Své skoro tchýni jsem řekla, že ano - oni měli dítě dřív - ale zase porodila přece o 7 týdnů dříve, dále, že ano zvládá to výborně - ale vždyt má svou babičku za zády, my jsme 250 km od nich. Na to se trošku zamyslela, ale další návštěvu už zase melou to své… Nedá mi to, abych to neporovnávala a pak si tuplem připadám jako špatná matka a trápí mě to…

naopak jen chytré a prozíravé ženské nechají zapojit tatínka hned do péče o dítko i domácnost, přesně tak, jak to děláš ty! To bez všech pochybností; je to přeci zrovna tak jejich dítě jako tvoje, to samo o domácnosti; tohle totiž spoustě ženskkejm vůůbec nedochází, ony časem neví, co by dělaly doma dřív, jsoou pak nabroušené, naštvané na celý svět no a to se přestává zase líbit jejich manžílkovi atak roč si nenajít usmívající se kpretinku, která je nebude takto furt prudit - no a problém je na světě.

Takže bych se s tchýn nebavila vůbec o tom, které dítko se narodilo dřív aproč, ale vysvětlia bycch jí, že dotyčná to dělá absolutně blbě a že na to dojede, že vy jste oba dva rodiče a oba dva se starátee a tak to má být, tečka. Hlavně ASERTIVNĚ!!

• Citovat
  • Upravit
dd2
91
26.7.16 12:23

Já bych omezila tyhle styky na minimum, max. oslava jednou do roka nebo třeba Vánoce. A asi zapracovat na svém sebevědomí taky a uvědomila bych si jednu věc. Ty tohle nemáš zapotřebí dělat, protože děláš všechno dobře a nepotřebuješ nad tím přemýšlet nebo to porovnávat spíš to beru jako že mají takový strach z Tebe nebo ti závidí a myslí si, že to máš snažší. Ale časem to vážně vychladne. Děti teda ještě nemám, ale máma si od příbuzných taky vyslechla blbý kecy, jak je špatná, nás jako děti srovnávaly mezi sebou kdo je lepší a kdo je horší, byla jsem ta horší :D Styky se omezily na 1-2 krát do roka a všichni se zklidnili. A časem se to srovnalo, všichni nějak zestárli a vychladli, teď se celé příbuzenstvo sejde jednou do roka 25. prosince nebo když jsou něčí kulatiny, a tyhle návštěvy jsou už docela prča a bývá to sranda, jenom to všem trvalo 20 let :D Jinak já na Silvestra poznala přítele. Moje kamarádka chodí s jeho bráchou o rok dýl než my, poznali se Silvestr rok předtím. Jednou jsme udělali akci v únoru a akorát mě to štvalo, do mě pořád ryl, že jsem malá, pořád se tam předváděli a hubičkovali, kámoška vedle něj neřekla nic chytrého taky, akorát že nechápe, jak může být romantik, že on přece měl akorát rád výlety a že je divnej že chodí pěšky do práce :lol: :lol: No koza, tak jsem si řekla, že už nic takovýho nechci dělat, pokud to nebude třeba oslava narozenin nebo svátky. Tak si děláme většinu věcí sami a mám pocit, že oba krásníme a tak vzkvétáme :-) Takže takhle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
26.7.16 12:31

Srovnává sestřenka nebo tchýně… Asi bych je poslal tam co slunce nesvítí. Dospělé ženské a kompenzují si svoje mindráky na schazování malého dítěte. Kašli na ně. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
26.7.16 12:41

@yweta

Tchýně a přítelova babička - jako nejdřív jsem to brala jedním uchem tam a druhým ven, ale časem to začalo být otravné a teď do došlo zase do dalšího stadia - že tam už ani moc nechci jezdit. Oni jsou jinak fajn, hodně nám toho kupují, malého pohlídají, ale že by v tom byl krapet nadšení, to ne. Onehdá, když mi malého hlídala, tak mi pak řekla, že to mám na nohy hore, to kdybych měla ještě jednoho takového…- jak je to s ním jednoduché. Bodejť by ne, když hlídala jen 2h, než jsme přišli z večeře… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.16 12:50

Beztak je to úplně jinak a jen se „uklidňuje“ - manžel na ni kašle, pomáhat nechce, ona je úplně zoufalá(2decka přece neni jen tak)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.7.16 12:52

@ASAndrea Mě ze začátku měli taky lidé tendenci radit (jakožto mladé mamince). Velmi rychle jsem si všechny srovnala řečmi „já to dělám takhle a vyhovuje nám to“ nebo „je to individuální, já jsem v pohodě takto“ nebo „tohle už je přežitý názor“ (v případě babiček). Holt člověk si musí udržet zdravé maminkovské sebevědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
26.7.16 13:04

Az by rekla ze dvojcata umi to a to, rekla hych ze syn uz umi treba udelat salto, jezdit na kolobezce, umi velkou nasobilku, umi psat atd. Proste na kazdou vec uplne nesmyslnou odpoved :D pokud komentujou brzke ukonceni kojeni, rict ze mu davas kakao, pokud komentujou prikrmy tak rekni ze mel happymeal a tak. Uvidis ty reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
26.7.16 13:57

Tak pokud jsem dobře pochopila, neradí, nesrovnává sestřenice manžela, ale okolí, rodina. Takže rady tam nejezdit, nestýkat se, nezvat je zbytečná. Problém je v tchýni a spol. Nejseš zbytečně přecitlivělá? Jasně, že dvojky dají víc zabrat, ale mám pocit, že tady není problém ty děti a srovnávání, ale asi v tom, že rodina vidí sestřenici se dvěma dětma šikovnější než ty s jedním. Je to spíš útok na tebe, že jsi trdýlko, které nestihne ani to jedno dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.7.16 14:26

@Ondrášovka.N Sakriš tohle je dobré!! :lol: :palec: Úplně to vidím: „ty mu dáváš kupované skleničky? To Andulka vaří pro dvojčátka pěkně domácí“ „ale kdeže maminko, já mu dávám lunchmeat z konzervy a tři knedlíky k tomu“ :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
26.7.16 14:30

@unuděná nejlepsi je, jak to pak v nekterych jedincich hloda, jestli to bylo mysleno vazne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
26.7.16 16:10

@jenika1

myslím, že jsi to přesně vystihla. Tak je to míněno.

No holky, díky za rady, zařídím se podle toho :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6006
28.7.16 08:34

@ASAndrea Já si myslím, že je nejvíc rozhodíš, když budeš reagovat úplně v klidu a s úsměvem. Pokut chtějí rýpat, tak tohle je vytočí naprosto spolehlivě - vyzkoušeno ;). Nic jim nevyvracej, neobhajuj se, potvrď jim, jak je sestřenice šikovná. Při nevyžádaných radách poděkuj za radu, usměj se a dělej si to dál po svém. A vykašli se na tyhle žabomyší války a užívej si zdravého šikovného chlapečka ;).

Příspěvek upraven 28.07.16 v 20:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová