Babičky dnešní doby - jaké jsou?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.10.17 22:59
@Pajka89 píše:
Moje mama je babicka na baterky :? Obcas zavola, jak se vnucka ma, obcas ji neco koupi a tim to konci. Nevida ji skoro vubec. Jeste chodi do prace a ve volnem case lita porad nekde se svym pritelem, ktery ma pred nami vzdycky prednost a na vnucku ji jaksi v nabitem programu nezbyva cas. Obcas je mi to hrozne lito :( Tchyne je lepsi babicka, ta by se pro vnucku rozkrajela, rozmazluje ji az prilis.

Mame to jako pres kopirak, jen rozmazlovaci je moje mamca a na baterky tchyne..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.10.17 23:24

S tchyni se nestykame.

Moje maminka i babicka funguji na 200% :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.10.17 23:25

Jedna babička je daleko a k druhé bych dítě na hlídání nedala. Mám ji ráda, vážím si jí, ale mám rozum. Nikdy neuklízela a teď ve stáří je to už úplný masakr. Já bych jí klidně chodila uklízet, je to moje máma, ale nenechá si na nic sáhnout. Potraviny v akcích kupuje do zásoby, zlevněné potraviny bere útokem a pak jí to doma stárne a vadne. V jejím věku už asi změnu čekat nemohu. Smířili jsme se s tím, že si děti musíme pohlídat sami.

• Citovat
  • Upravit
5425
23.10.17 23:39

U nás funguje pouze jedna babička, již v důchodu, ale je to aktivní babička duší i tělem, sportovně založená, vzdělávající se. Vnoučata má ráda, zájem má, umí to s nimi. Oproti mě je trochu víc generál a děti to cítí, i tak k ní jezdí rádi. Času moc ale nemá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
23.10.17 23:39

Moje mamka i tchyne jsou milionove babicky, obe maji narocnou praci, kazda dve deti. Hlidaji (s moji mamou i muj tata, milionovej deda) kazda tak jednou tydne, umoznujou nam s manzelem venovat se novymu narocnymu konicku, malou milujou a ona je. Umi se o ni starat, nejdou proti nasim pokynum, maji s ni svatou trpelivost. Jsem za to nesmirne vdecna, s jejich pracovnim zaprahem je to fakt obdivuhodny :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
24.10.17 00:02

U nás je to složitější, protože druhou babičku má každý syn svou. Babička mladšího je rozmazlovací, nedělá mezi klukama rozdíly, vezme si je (když zdraví dovolí) klidně oba dva. Otec syna bydlí u ní, takže vnuka vídá několikrát týdně. Je už v důchodu. Dva synové, tři vnuci, můj je nejmladší. Babička staršího je pracující, vnuka si bere jednou měsíčně na víkend, jednou do roka si bere i mladšího (ten od maminky moc nechce :roll: ). Dva synové, jeden vnuk.
A pak je tu moje rodina. Mamka je pracující, ale dobrovolně si bere jen staršího syna. Mladšího pohlídá, pokud musím do práce a nemůže si ho vzít jeh otec. Jedno dítě, dva vnuci. Moje babička je v důchodu, o kluky moc zájem nemá, staršího si vezme v létě na pár dní prázdnin, když je tam moje sestřenka. Když jsem já byla malá, trávila jsem u babičky každé Velikonoce a týden v létě na chatě, ale vídala jsem se s ní prakticky denně. Dvě dcery, dvě vnučky (25 a 9 let), dva vnuci.
Bydlíme všichni v jednom městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8460
24.10.17 00:07

Syn ma take obe babicky skvele, zatim tedy hlidaji jen kdyz prijedeme my k nim, ale synovi je teprve 20 mesicu a byl na mne donedavna hodne zavisly, tak myslim, ze i ty delsi navstevy casem prijdou. Rada bych si dala nekdy treba cely den volna a jen tak si odpocivala ;-)

Obe babicky jeste pracuji, takze je vidame cca 1× max. 2× do mesice. Pro obe je to zatim jedine vnouce.

Kazdopadne kdyz uz u nich jsme, venuji se synovi dost, rozmazluji, ale v ramci mezi (napr. respektuji me prani, ze nema syn dostavat bonbony atd.) a hodne se venuji i dedeckove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
24.10.17 00:25

Syn má babičku, mou nevlastní mamku, je jí 36, je to ta nejlepší babička pod sluncem. :) pak mou vlastní matku (41), matka mizerná, jako babička fajn, a potom má „starou babi“(65), tedy mojí babičku. Ta ho má moc ráda, když je potřeba, tak i pohlídá, koupí sladké.. ale to až teď. Synovi jsou skoro dva roky a na ruku si ho vzala poprvé teprve letos v létě.. u nás ale spíš je top děda, můj táta ;) ze strany přítele jsou bohužel oba rodiče po smrti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
24.10.17 01:03

Clovek si tu prijde skoro jako exot, kdyz ma takovy ten zcela normalni model - tedy oboje prarodice v duchodu v normalnim poctu (nikde nikdo nerozvedeny s novymi partnery), kteri se zcela bezne staraji o vnoucata ve frekvenci rekneme parkrat do tydne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.17 05:54
@wendy píše:
Clovek si tu prijde skoro jako exot, kdyz ma takovy ten zcela normalni model - tedy oboje prarodice v duchodu v normalnim poctu (nikde nikdo nerozvedeny s novymi partnery), kteri se zcela bezne staraji o vnoucata ve frekvenci rekneme parkrat do tydne…

Tiše závidím. Já jsem ta anonymní, co má jednu babičku daleko a druhá shromažďuje binec a hory zlevněného jídla. Takže nám nepohlídá nikdo, máme smůlu, jsem nonstop v provozu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.10.17 06:49

My si taky na babicky nemuzem stezovat:-) ani na dedecky ;) Nasi maji vnoucata jen ode me, segra deti nema a asi ani mit nebude (nechce) tak si hlavne starsiho (4r.) uzivaji co to jde, oba jeste pracujou a deda byva casto pryc pov sluzebkach, ale babi si ho klidne vezme na noc i tak, nebo ho berou na vylety, byl s nima uz 2× na tyden dva na dovolene (v CR), od 2 let u nich prespaval a cca od 3 spal i u tchanovcu, ti maji jeste 2.vnuka od svagrove, starsiho nez nas malej ale kluci si spolu vyhrajou, takze je vetsinou maji oba zaroven, hlavne v lete a taky s nima neco obcas podniknou nebo si proste kluci hrajou na zahrade. Hodne mi hlavne obe babicky pomohly kdyz jsem loni nastoupila po materske do prace, s vyzvedavanim ze skolky (u nasich to teda bylo za cenu spousty reci jak je mi prace prednejsi apod., ale to je nastesti preslo kdyz se dozvedeli ze cekame 2. - moc dlouho jsem se tam neohrala:-)), i s porodem jsem se ted v zari trefila do vikendu, kdy byl malej na hlidani, coz bylo fajn, opet jsem totiz zacala rodit v noci:-) Samozrejme obcas maji spoustu chytrych rad, jak to delali oni „a taky jsme to prezili“ :mrgreen:, z cehoz vzdy rostu, hlavne kdyz se narodil prvni, to jsem z nich mela az depku, ale ted uz taky min, ted jsou hlavne poprdeny z malinky vnucky, a zase se nevidime tak casto, tak je to v pohode. Nasi nam i nabizeli, ze vezmou malyho po nasi svatbe k nim (meli jsme ji daleko od domova a oni museli jeste vecer domu), ale chtel zustat s nama a 2.den ze pojedem na vylet, mel tam dalsi deti. To jen jako priklad, a to maji jeste doma moji babicku, ktera uz spatne chodi…ale malyho vidi rada, drzi ji to psychicky precejen nad vodou a mamka je taky radsi kdyz tam s ni nemusi byt sama, coz je nekdy asi narocny. Radsi tez anonym, kvuli rodinnym informacim.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
24.10.17 06:54

Máme skvělé babičky a prababičku :srdce: Všechny kluka milují a pomáhají. Jedna babička pracuje, ale i tak si na kluka udělá čas a přijede za námi do zahraničí, brala ho na různé dovolené výlety. Prababička se kvůli nám naučila zacházet s počítačem :-)
Ale zároveň mají své zájmy, kterým se mají možnost věnovat.

• Citovat
  • Upravit
10425
24.10.17 07:39

Babicka z me strany je uzasna. Je mlada pomerne, 50let. Zdravotni sestra, vystudovana detska, ted dela na jinem oddeleni uz 20 let..odchovala 3 dcery. Vnucku miluje, vidi se v ni, pravidelne hlida, sije na ni, dela vsechny ty babickovske veci. Jen teda nijak extra nerozmazluje, spis vychovava, ale to vubec nevadi. Jinak samozrejme pracuje. Babicka od manzela je v predcasnen duchodu, aby mohla hlidat vnouccata od svagrove. Takze vlastne profesionalni babicka na 3/4 uvazku. Nam hlida vyjimecne, neb je 200km daleko. Ale kdyz jsme na navsteve, tak babickuje, male se venuje, neustale ji kupuje nejake obleceni atd. Odchovala taktez 3 deti a nase mlade je jeji uz 4 vnouce. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.17 08:17

Moji rodiče oba v důchodu, vychovali tři děti, bydlíme ve stejném městě (panelák). Vnoučkem žijí, a to doslova. Nevím, co bych si bez nich počala. Milují ho, starají se, hlídají, vyzvedávají ze školky, děda s ním leze po čtyřech a staví bunkry a babička zašívá roztržené kalhoty a dělá palačinky k večeři.

Tchánovci - babička v důchodu, děda bude příští měsíc. Bydlí kousek za městem (dům se zahradou). Vychovali čtyři děti. Vnoučka milují, starají se co to jde. Děda ho vozí na traktůrku po louce, hraje si u nich s koťaty, skáče na trampošce a hraje si s ostatními vnoučaty. Babička pohodová, pohlídá kdykoli potřebujeme.

Jsem velmi šťastná matka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
24.10.17 08:24

@Regina Hero ty jsi teda nějaká mladá babička??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová