Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Náhoda je pseudonym, který používá Bůh, když se nechce podepsat.
Pokud chcete Pána Boha rozesmát, svěřte se mu se svými plány.
„Až ti bude v životě nejhůř, otoč se ke slunci a všechny stíny padnou za tebe.“
John Lennon
Ten se mi moc líbí, kdysi jsem ho měla i v podpisu.
Až bude štěstí klepat na dveře, já nebudu doma, budu na louce hledat čtyřlístek… ![]()
„Nepůjdeš-li si za tím, co chceš, nikdy to nebudeš mít. Nezeptáš-li se, odpovědí ti vždycky bude NE. Nevykročíš-li vpřed, zůstaneš stát pořád na tom samém místě.“
„Kdo by chtěl mít něco, co ještě nikdy neměl, bude muset udělat něco, co ještě nikdy nedělal.“
„Velké množství životních neúspěchů bylo zapříčiněno tím, že si lidé neuvědomili, jak blízko mají k úspěchu, když to vzdali.“
„Máš těžký den? Polož si ruku na srdce. Cítíš to? Tomu se říká smysl života. Jsi naživu z nějakého důvodu. Nevzdávej se.“
„Někteří lidé mají tisíce důvodů, proč nemohou něco udělat. Ale vše, co potřebujete, je mít jeden, proč můžete!“
„Občas je potřeba zatnout zuby a udělat to, co zrovna nechceš, abys mohl v budoucnu dělat to, po čem toužíš!“
„Když to nejméně čekáme, život nám postaví do cesty překážku, aby vyzkoušel naši odvahu a ochotu se změnit.“
„Šíp může být vystřelen pouze, když ho natáhneš dozadu. Takže když tě život stahuje dozadu a zažíváš obtíže, znamená to, že se tě chystá vystřelit vstříc něčemu báječnému.“
„To, že nepostupujete tak rychle, jak byste chtěli, neznamená, že nepostupujete vůbec. Pokračujte dál.“
„Ať už se vydáš jakýmkoliv směrem, vždy se najde někdo, kdo ti řekne, že jdeš špatně. Vždy se vynoří těžkosti, které tě budou svádět uvěřit, že tví kritici mají pravdu. Chce to odvahu naplánovat si akční kroky a následovat je až do konce.“
„Dívka, kterou jsi dnes nazval šlapkou, je pannou. Chlapci, kterému ses smál, když plakal, umírá máma. Dívka, které ses ve třídě smál, že je tlustá, přestala jíst. Chlap, kterého se štítíš kvůli jizvám, je hasič, který zachránil nejeden život. To usměvavé děvče proplakalo noci. Nesuď lidi, které neznáš.“
„Přestaň se těšit pouze na výsledek a začni milovat cestu, která k výsledku vede.“
„Nikdy nikomu neberme naději. Možná je to ta poslední, co má.“
„Pravý bojovník není ten, co pořád vyhrává, ale ten, co je tisíckrát dole a tisíckrát to nevzdává.“
„Když na někoho ukážu prstem, tři prsty ukazují zpátky na mě.“
„Když se dítě učí chodit a spadne 1000 krát, nikdy ani nepomyslí na to, že by to mohlo vzdát. Pamatujme na to, až budeme chtít zase u třetího pokusu něco skončit.“
„Právě tehdy, když to chceš zabalit, musíš zamakat ještě víc.“
Pokud stojíš před rozhodnutím a nevíš si rady, jednoduše si hoď mincí..
Ne proto, že by měla rozhodnout za Tebe, ale pro ten moment, kdy je ve vzduchu - a Ty najednou víš, v kterou možnost doufáš..
Vážím si přítele, který si na mě najde čas ve svém kalendáři, ale ze srdce ctím toho přítele, který se nemusí radit s kalendářem.
Kdybychom se mohli vidět tak, jak nás vidí druzí, určitě bychom se sobě museli představit.
Nesnaž se mě číst, nepřečteš mě. Nesnaž se mě změnit, nezměníš mě. Nauč mě Ti věřit. Přečteš si řádky v mém srdci a změníš mi svět!
Neříkejte, že nemáte dost času. Máte k dispozici úplně stejně hodin denně, kolik měl Michelangelo, Kryštof Kolumbus, T. A.Edison, Albert Einstein nebo Winston Churchil
Vyčítáš mi, že ti stále něco vyčítám, že tě kritizuji, že s tebou nesouhlasím. Až zjistíš, že jsem ti přestal vyčítat a že s tebou ve všem souhlasím, věz, že mi na tobě přestalo záležet. Jsem totiž zcela zdvořilý k těm, kdo jsou mi lhostejní …
Jeden přítel mi rekl: „Podivej se zpet za svym zivotem, uvidis na sve ceste dva druhy stop.Sve a me.“Zeptala jsem se:„Proc na te ceste, kde mi bylo nejhure jsou pouze jedny stopy? To jsi me opustil?“Odpovedel:„Ne, neopustil, to¬ jsem te nesl..“
Trochu pro zasmání ![]()
Když tě osud srazí na kolena, ještě to můžeš zamaskovat zavazováním tkaniček.
Řekni člověku, že je na nebi 978301246569987 hvězd, a uvěří ti. ale napiš na lístek „čerstvě natřeno“ a každý si sáhne.
Nikdy nesmíš zadržovat větry, protože ti to vyběhne přes páteř do mozku a odtud pak přicházejí ty nápady na hovno
Život je hra! Měň si pravidla, podváděj, fauluj, hádej se, riskuj, lži ve svůj prospěch, ale hlavně, hraj!!!
„Kdo se plazí, nezakopne!“
Když jste na konci s argumenty, můžete ještě začít nadávat.
Abychom poznali sami sebe, nemusíme nutně spadnout až na dno, můžem taky narazit hlavou o strop.
Jediné světlo mého života je světlo v ledničce…
Nespouštěj své oči z hvězd a své nohy ze země.“ - (Nečum po hvězdách, čum kam šlapeš)
Příspěvek upraven 23.10.17 v 19:45
Než budeš někoho kritizovat, napřed ujdi kilometr v jeho botách.
Protože pak budeš kritizovat z bezpečné vzdálenosti on bude bos.
@Kskaja Nebo: „Pokud o vás lidé mluví za vašimi zády, tak si prostě prdněte.“ ![]()