Po mateřské co a jak ohledně práce

611
23.10.17 10:51

po mateřské co a jak ohledně práce

Ahoj holky, mám ještě rok čas než se vrátím do práce po dvou mateřských, ale už si pomale zjištuji co a jak a kam pak jít. jsem stále zaměstnaná na dobu neurčitou, tam se již vracet nechci, chci si najít místo blíže domovu kvůli dětem, jak to je, zaměstnavatel prý už stejně moje místo zrušil, co v tomto případě mám dělat? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
121
23.10.17 11:26

Taky by mě zajímalo, co se děje, když zaměstnavatel to místo zrušil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
23.10.17 12:06

@esmeralda44 Pokud zaměstnavatel to místo zrušil = provedl organizační změnu, takže není schopen ti přidělit práci dle pracovní smlouvy, tak ti může dát výpověď z organizačních důvodů, ale to může udělat až po skončení RD. V takovém případě pak máš nárok na odstupné a na náhradu mzdy za dobu, kdy ti pro překážky na své straně nemůže přidělovat práci než skončí výpovědní doba (to je dohromady cca 5-6 platů, podle toho, kdy v měsíci ti končí RD). Je možné se taky se zaměstnavatelem dohodnout na ukončení pracovního poměru k určitému datu, pokud to bude z organizačních důvodů (mělo by být v dohodě uvedeno), tak máš taky nárok ze zákona na 3měsíční odstupné + si můžete dojednat i víc.

Pokud ale zaměstnavatel bude vědět, že nastupuješ někam jinam, budeš mít horší vyjednávací pozici…může tě chtít tlačit k tomu, abys dala výpověď ty, protože bude vědět, že následující den po RD stejně nastoupit nemůžeš. Pokud bys dala výpověď ty nebo jste ukončili PP dohodou z jiného důvodu (na tvé straně), tak by to bylo bez nároku na odstupné.

A pokud to místo zrušil, protože např. zrušil pobočku, tak pak může dát výpověď i během RD s odstupným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
23.10.17 13:37

@Lendeš děkuji za informaci, a může mi nabídnout jinou pozici pracovní? protože už dopředu vím, že mi nebude chtít dát odstupné, jen, když mi měl proplatit dovolenou na RD tak dělal vše možné, aby nemusel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
23.10.17 13:42

@esmeralda44 Může Ti nabídnout jinou pracovní pozici, ale ta pozice musí být v souladu s tvou pracovní smlouvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová