Internetová bezpečnost

Anonymní
22.10.17 23:20

Internetova bezpecnost

Je tady nekdo, kdo se trochu vic vyzna v internetove bezpecnosti? Jsem blba, ale asi jsem klikla na nejaky podezrely link…nechci to moc rozebirat, roztrzita matka, co mela chvili na vyrizeni emailu atd, neco mi tam vybehlo, co vypadalo jako dotaznik, ja nejake obcas vyplnuji, no proste za par hodin mi docvaklo, ze to nebylo uplne asi koser, hodila jsem to do vyhledavace a samozrejme, nasla jsem to v sezname scamu :zed: No nafackovala bych si, ale stalo se…stahla jsem si preventivne rovnou 2 aplikace na odhaleni maleware/viru, nic mi to nenaslo…myslite, ze muzu s klidem pouzivat net? Bylo to z mobilu, ktery je mym hlavnim zarizenim, na pocitac uz nechodim temer vubec. Je riziko, ze by mi se mi do neceho nabourali bez toho, aby mi tam neco nainstalovali? Mam pomenit ruzna hesla? Ale to bych mohla momentalne jen z toho telefonu zase. Treba na internetbanking se sakra bojim vlezt…
Sorry za anonym, pripadam si jak trotl :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1540
23.10.17 01:58

A nebylo na tom seznamu spamů napsané i o co se jedná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
23.10.17 04:51

Říkáš dotazník - co všechno jsi tam vyplnila? Nějaká hesla, kódy, atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.17 05:22

Zadna hesla, kody, jen jmeno, telefon a email (jen no…jak se to vezme). Maskovalo se to za pruzkum jednoho obchodniho retezce. Nicmene myslite, ze telefon je bezpecny, kdyz mi 2 aplikace nenasly, ze by se tam neco nainstalovalo? Co jsou schopni udelat s udaji, co jsem jim primo dala, to je druha vec, ale at mi nemuzou projet nic vic v telefonu aspon…Na tom seznamu jen bylo, ze to neni realny pruzkum, nepsali nic o tom, jak treba ty data pouzili nebo ne…jestli me budou treba spamovat ten email, tak cert to ber, nesmysly mi tam chodi kolikrat uz ted, filtr je vetsinou zachyti a zase si chvili budu davat bacha, spis aby se nedostali k bankovnim udajum nebo tak…
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
5120
23.10.17 07:34

Spis te budou otravovat po telefonu nebo posilat emaily. Nebala bych se, ze ti nejak vlezou do bankovnictvi apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
23.10.17 08:03

Budou te spamovat a pokud ti bude volat nejake divne mezinarodni cislo (prefix +206, ale není to pravidlem), tak to neber a nevolej zpět. To je teď velmi rozšířený trik (volání zpět=50Kč za každou započatou minutu), případně ti může přijít nějaký scam typu „poslali jsme ti na SMS kódy, potřebuju, abys mi je napsal“. Nic horšího asi neočekávej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.17 10:59

Dik za trochu uklidneni…jo spamy cekam, na neznama cisla nevolam a uz vubec mezinarodni, ani nezvedam, to mi tu a tam uz volalo i driv…tak snad faky nic horsiho. Ja si vzdy navymyslim katastroficke scenare, ze jsem z toho ani moc nespala a uz jsem byla v bance aspon zmenit heslo k internetbankingu…at mam trochu vetsi klid.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová