Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, nemůžu se rozhodnout, který z těchto kočárků pořídit… dcera má 14 měsíců, chodí, takže táhnout jednou rukou sporťák mě nebaví, mám ho těžší, potřebuji něco lehkého i do mhd. Asi by mi nevadil i walker ale ten pult nemůžu nějak zkousnout.. potřebuji něco lehkého a levného… jaké máte zkušenosti s těmito kočárky? Láká mě i handy, ale recenze jsem nenašla..neumím hledat asi ![]()
Ahoj, pořizovali jsme před dvěma roky dcerce ve stejném věku baby design tiny. Kočárek je opravdu lehký, skladný na placku. Plasty trochu vržou (ale to budou asi u všech takových kočárů) a jediné co mě trochu vadilo, že když jsem ji sklopila zádovou opěrku, aby spala, tak když byla připoutaná a sedla si, tak si tím tu opěrku sama zvedla zpátky nahoru. Není tam žádná pojistka. Jinak ale kočárek za ty peníze suprovej, dokonce na dovče zvládl i rozhrkané lesní cesty.
My mame baby design mini a naprosta spokojenost. Ten pultik u rukojeti me naopak vyhovovuje, mam tam piti, nejake krupky, ubrousky, vsechno pekne po ruce. Je lehuckej, neni problem ho sama vyzvednout do MHD.
@andmac já mám stupidní dotazy
jak se dává dolů ta zádová opěrka - páskem? nemůžu nikde najít velikost koleček a jak je přístupný košík, když je zádová opěrka do lehu.. já mám teď sporťák a to je průser, šílený přístup do košíku v jakékoliv poloze nohou ![]()
@vetrova v pohodě ![]()
Zádová opěrka se dává dolů takovou plastovou kolébkou (nevím jak to přesně nazvat, prostě takový knoflík, který se zmáčkne), která je na vrhu opěrky. Kolečka budu muset dojít změřit, napíšu později. A přístup do košíku vcelku jde, ale když je opěrka do lehu, tak se do něj nedostaneš. Už se mi to stalo a pak nezbývalo než košík odepnout z boku z konstrukce podvozku ![]()
Jinak kočár jsem kupovala v lednu 2012, takže třeba už některé chybky výrobce vychytal.
@andmac abych řekla pravdu, nečekám zase nějaký zázrak za ty prachy, taková naivka nejsem, je mi jasné že to bude mít chybky…je fakt, že chci se zbavit těžkého kočáru a chtěla bych mít tento a už to neřešit ![]()
@andmac velká prosba, mohla bys mi jít přeměřit ty kolečka, ať mám představu.. budu muset objednávat přes net.. pravděpodobně ![]()
@vetrova Konečně jsem se k tomu dostala, kolečka mají průměr 15 cm. Já mám teda ty zdvojený jen vpředu (oproti letošnímu modelu), ale velikost bude asi stejná.
Taky jsem objednávala z netu, v okolí žádný obchod s kočárky nemám, tak jsem to musela risknout.