Bacily a miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.2.20 08:30

@Kukacka123 My máme z druhé stany ložnice bohužel kotelnu… a tam se myši dost drží a ti šmejdi si prokousaly cestu kolem potrubí až do pokoje! A ta díra, ta byla stěží viditelná! Třikrát jsme pokoj stěhovali, než jsme jí našli! Prostě tohle je starej barák, izolace na nic, podlahy se dělaly dřív jen z nějaký škváry nebo co, žádný pořádný betonování… Prostě díru si sem myši udělaji natotata. :,(

• Citovat
  • Upravit
7712
18.2.20 08:35
@Anonymní píše:
@Kukacka123 My máme z druhé stany ložnice bohužel kotelnu… a tam se myši dost drží a ti šmejdi si prokousaly cestu kolem potrubí až do pokoje! A ta díra, ta byla stěží viditelná! Třikrát jsme pokoj stěhovali, než jsme jí našli! Prostě tohle je starej barák, izolace na nic, podlahy se dělaly dřív jen z nějaký škváry nebo co, žádný pořádný betonování… Prostě díru si sem myši udělaji natotata. :,(

Tak to je na houby no :? Holt stary baraky no…musite nejak predejit, aby tam lezli a nejak to zabezpecit. Si vem, ze by v noci vlezla k maly do postylky treba (ale asi se boji spis, kdyby tam lezela, nevim), ale i tak. Nebo kdyz tam nejste, ze tam v postylce smejdi a ty tam pak malou das no, protoze to nevis :nevim:
No snad to vyresite, ale nedavej maly nic z podlahy. I hracky bych radsi otrela, jestli je cuca…dobry je dezinfekcni prej na hracky, dudliky aquaint sprej (male x velke baleni) - maji treba v dm nebo i po netu se da objednat. Ja nosim v prebal. tasce a maly jsem tim strikala a pak kapesnickem otrela treba hracku, kdyz ji spadla venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.2.20 08:43

@Kukacka123 pokud je v okolí víc domů nebo mají myši zásoby na zimu, tak je to v pohodě, ale my jsme první dům hned na ráně, navíc tady těch myší je fakt hodně. Okolo nás jsou neudržovaný zahrady a louky. Takže dvě tři myši si k nám každý rok cestu najdou. Ono stačí mít na podzim otevřený dveře, aby ti do domu vběhla. My máme navíc dům ve svahu, takže ke střeše to má myš ani ne metr. Půdu nemáme, máme podkroví a obložený dřevěnýma palubkama a někdy se ta myš protáhne škvírou až do domu. Když jsme se sem nastěhovali a než proběhla rekonstrukce, tak to bylo šílený. Než jsme to tady vyvraždili a pořídili kocoura, tak tady byla myš každou chvíli.

• Citovat
  • Upravit
7712
18.2.20 08:49
@Janli píše:
@Kukacka123 pokud je v okolí víc domů nebo mají myši zásoby na zimu, tak je to v pohodě, ale my jsme první dům hned na ráně, navíc tady těch myší je fakt hodně. Okolo nás jsou neudržovaný zahrady a louky. Takže dvě tři myši si k nám každý rok cestu najdou. Ono stačí mít na podzim otevřený dveře, aby ti do domu vběhla. My máme navíc dům ve svahu, takže ke střeše to má myš ani ne metr. Půdu nemáme, máme podkroví a obložený dřevěnýma palubkama a někdy se ta myš protáhne škvírou až do domu. Když jsme se sem nastěhovali a než proběhla rekonstrukce, tak to bylo šílený. Než jsme to tady vyvraždili a pořídili kocoura, tak tady byla myš každou chvíli.

Tak to je masakr teda…na to mi nejak vadi ty drevostavby a nebo dreveny podkrovi (jeden z duvodu).
Nasi jsou taky prvni barak na rane, fakt vim, o cem mluvis - vedle hned louky z obou stran, udrzovane halabala. Ale od mala jsem naucena zavirat dvere, aby tam prave ta mys nevlitla. I kdyz i v lete se nekdy nechaji otevrene, na podzim a mys nam nikdy nevlitla a to maji zahradu povrtanou radne. Ackoli nez jim umrel pes, tak se mysi moc nedrzely, ted je to sila…a i tak doma nejsou :nevim:

Ale ok, dejme, ze se domu dostane. Ale kdyz teda se dostane, tak mi prijde zvlastni se ptat, jestli davat diteti spadly jidlo z te zeme zas jist. A v prvni vete tvrdit, jak mi vadi bacily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.20 11:51

@Kukacka123 Tak já ji ze země zatím nic nedala… Hračky když spadnou, tak je hned otřu, jídlo vyhazuju, ale po tom koberci leze, tomu se nevyhnu… Ségra mi říká, že jsem padlá na hlavu a že už mi hrabe, jak všechno čistím… Ze z koberce nemůže malá nic chytit, i když tam ta myš lezla… Ale zkusím ten Sanytil aspoň… Jinak nedávno jsem byla s malou u pediatra. Přišla tam maminka s cca 9mes miminkem. Přišla, dala ho na zem, a miminko jak tam začalo lezt, tak olizalo podlahu v čekárně, šlapku na koši a nohy od laviček… Cumela jsem jako blázen, že ji to nevadí!

• Citovat
  • Upravit
7712
18.2.20 12:00
@Anonymní píše:
@Kukacka123 Tak já ji ze země zatím nic nedala… Hračky když spadnou, tak je hned otřu, jídlo vyhazuju, ale po tom koberci leze, tomu se nevyhnu… Ségra mi říká, že jsem padlá na hlavu a že už mi hrabe, jak všechno čistím… Ze z koberce nemůže malá nic chytit, i když tam ta myš lezla… Ale zkusím ten Sanytil aspoň… Jinak nedávno jsem byla s malou u pediatra. Přišla tam maminka s cca 9mes miminkem. Přišla, dala ho na zem, a miminko jak tam začalo lezt, tak olizalo podlahu v čekárně, šlapku na koši a nohy od laviček… Cumela jsem jako blázen, že ji to nevadí!

No, tak to je podle me teda cune ta mama u dr no :nevim: nerikam nebudovat imunitu, ale vse ma svy meze teda…beztak cumela do mobilu ne? :roll:
Na segru nedej a kup si ten Sanytol, to je to nejmensi. Ze zeme ji nic nedavej ;) minimalne dokud budou mysi. Jako ja dceri obcas dam, ale je ji vic, kazdej den luxuju (nerikam, ze ty ne), ale hlavne nemame doma ty mysi no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
18.2.20 12:51

@Kukacka123 S psem resim to samé a nase fena na voditku prostě chodit neumi, na 20 kilo…dcery si nevsimá a najednou se rozbehne a šup uz je oliznutá…snazim se olizovani zabranit, ale nekdy to prostě nejde uhlidat..ono se snadno rekne, dej psa na voditko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
18.2.20 12:54
@Anonymní píše:

Hele, dceři kdyz venku spadne hračka na zem, tak to taky nedezinfikuju, v herně strčí do pusy snad úplně vse, co ji projde rukou..kdyzcji upadne rohlik na zem, neřeším to…samy ty rohliky jime a vime prd, kde komu upadli a kde se vyvaleli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
18.2.20 14:00
@Julinka 18 píše:
@Kukacka123 S psem resim to samé a nase fena na voditku prostě chodit neumi, na 20 kilo…dcery si nevsimá a najednou se rozbehne a šup uz je oliznutá…snazim se olizovani zabranit, ale nekdy to prostě nejde uhlidat..ono se snadno rekne, dej psa na voditko

A proc na voditku neumi? Neni tak naucena? :think: a kdyz vis, ze to dela…ono se snadno rekne, ze to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
18.2.20 14:01
@Julinka 18 píše:
Hele, dceři kdyz venku spadne hračka na zem, tak to taky nedezinfikuju, v herně strčí do pusy snad úplně vse, co ji projde rukou..kdyzcji upadne rohlik na zem, neřeším to…samy ty rohliky jime a vime prd, kde komu upadli a kde se vyvaleli

Takze tobe vadi olizovani psem a tohle ne? 8o nechapu…
Jako ja nerikam, ze se da vzdy a vsemu zabranit, dcera si taky uz olizla botu, strcila pisek do pusy, kaminek. Ale abych ji vedome davala rohlik ze zeme, kor kdyz to maji ozuzlany…nebo nechavala v klidu vse v herne olizovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
18.2.20 14:40

@Kukacka123 Bydlime na vesnici a ona je strašný blázen a jit na vodítku vydrzi stylem ze ji co 3 vteřiny říkáš k noze…a hlavně oes se na voditku prostě nevyvenčí, potřebuje pohyb, proběhnout se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
18.2.20 14:45

@Kukacka123 Nenechavam ji to vedomě olizovat, ale taky ji nehlidam co vteřinu, jestki neco necucá…prostě to dělá…urcite se zctiho nehroutim, nejsem holt matka co by diteti neustále utirala ruce, pusu a hracky se kterymi prijde do styku…ji ji 18 měsíců a kromě 2 x slabší rymy je zdravá…a imuta se má budovat ne vse dezinfikovat…to je muj nazor…rozhodne se nehroutim z toho, co vse olizne…nechávám ji taky žít…samozřejmě, kdyz prijdeme z venku, obchodu atd jdeme si umyt ruce

Příspěvek upraven 18.02.20 v 14:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
18.2.20 14:45

@Julinka 18 imunolog by z tebe byl nadsenej. Vazne.

• Citovat
  • Upravit
1055
18.2.20 14:53

@lolink Naštěstí žádného neznám…holky udělejte si to jak chcete, buďte nervozni z bacilů, hysterické z oliznutí čehokoliv..bohuzel vim, co prehnaná hygiena zpusobuje, jak se dezinfekci stavaji bakterie a viry rezistentnimi…jak jsou dneska deti alergické i na vzduch…vseho s miroua chladnou hlavou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
18.2.20 15:59
@Julinka 18 píše:
@Kukacka123 Bydlime na vesnici a ona je strašný blázen a jit na vodítku vydrzi stylem ze ji co 3 vteřiny říkáš k noze…a hlavně oes se na voditku prostě nevyvenčí, potřebuje pohyb, proběhnout se

Tak jak je naucenej, tak jde no…ja nerikam celou dobu na voditku ale.

@Julinka 18 píše:
@Kukacka123 Nenechavam ji to vedomě olizovat, ale taky ji nehlidam co vteřinu, jestki neco necucá…prostě to dělá…urcite se zctiho nehroutim, nejsem holt matka co by diteti neustále utirala ruce, pusu a hracky se kterymi prijde do styku…ji ji 18 měsíců a kromě 2 x slabší rymy je zdravá…a imuta se má budovat ne vse dezinfikovat…to je muj nazor…rozhodne se nehroutim z toho, co vse olizne…nechávám ji taky žít…samozřejmě, kdyz prijdeme z venku, obchodu atd jdeme si umyt rucePříspěvek upraven 18.02.20 v 14:47

Ty si strasne protirecis, vis to? Jednou pises, ze ji klidne das rohlik ze zeme, ted pises, ze vedome to nedelas. Takze jak to teda je? :think: a ja nekde psala, aby se vse dezinfikovalo? Precti si muj prispevek jeste jednou. A veta: nechavam ji taky zit…to je u rok a pul stareho ditete vtipny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí