Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@hospodki Moji dceri zase strašně chutná bota, ve které chodí venku, zdrhne mi na chodbu a šup a má botu v ruce a kdyz to nestihnu tak v puse…nehroutim se z toho, spis mi vadi, ze ji olizuje pes, kterej venku žere bůhví co…především cizi hovinka ![]()
Manžel minule hlídal, a syn 9 měsíců byl bez pliny, zelezl si do kouta, pustil bobek a pak to ochutnaval, než manžel zasáhl. A máma říkala, že jsme to alespoň jednou udělali všichni
![]()
Taky chodí olizovat kolečka z kočáru
Dcera taky vymetla kde co, jsou jí 4 roky a žije, není ani moc nemocná.
To chce klid, matko.
@Cenarius píše:
Tak je snad logické, že takovej hadr a tu houbičku po použití hodíš do pračky a promáchneš to sanytolem.
Zakladatelko, klid. Ja teda vytiram tak jednou tydne, ale kazdy den vetsinou luxuju, ze jsou vsude drobky ![]()
Dcera tuhle sedela v sedacce v aute a ja mluvim na manzela, kouknu na malou a ona si oblizovala botu - temer podrazku
no, a zije, alergie nema a nic podobneho tomu. Je to vesele zdrave dite ![]()
@Cenarius píše:
Zametáním a vytíráním toho s bacilama moc nevyřešíte. Musíte kompletně desinfekcí projet celý byt! Jinak ten pár byl úplně cáklej, chudák díte. To pak bude tak nemocný, že si to nedovedou představit.
Hlavně, že měli čisto
Víc než nějaká ta bakterie nebo vir, dítěti škodí ta desinfekce. Je to chemie a dítě to dýchá, dotýká se takto ošetřené podlahy, hraček… Neříkám, že je třeba žít ve špíně, ale brát to s rozumem.
@Anonymní píše:
Dobrý den, zajímalo by mne, jak to máte vy. Já jsem celkem háklivá ohledně syna (2 měsíce). Hodně mám strach z bacilů atd. Doma každý den zametám a vytírám, aby bylo čisto. Ale například můj manžel je pohodář. Včera mi vyprávěl se smíchem, jak se mu syn u přebalování počůral rovnou na ruku a tu si pak dal hned do pusinky. Třeba mně by to stresovalo, že si dal do pusy bakterie. Nebo když si u přebalování sahá rukou na pindíka a hned ji samozřejmě dává do pusinky (tak se bojím). Tento příspěvek píšu i v souvislosti se středeční výměnou manželek.Koho příspěvek irituje, prosím neodepisujte.
Děkuji
cerstva moc by mela byt sterilni.
Jinak ja jsem taky matka antibakterial. Do roka dcery jsem nechodila na piskoviste s ni, protoze predstava, ze se hrabe v pisku, ktere slouzi jako kocici zachod, se mi delalo nevolno. A doma vse vysterilizovane, cistoucke, nazehlene. Tchyne mela reci, ale ona klidne necha decko se hrabat v kurincich, pry dobre na imunitu. A me meli omyvat z toho.
Máš OCD. Ale ono tě lezoucí a pak chodící dítě vyškolí.
Teda jestli ho pak nezavřeš do koule na křečka.
@Cenarius píše:
Tak je snad logické, že takovej hadr a tu houbičku po použití hodíš do pračky a promáchneš to sanytolem.
Já to pro jistotu vždycky večer vyvařím a pak naložím do lihu. ![]()
@Cenarius ja udrzovala hodne cisto doma, zadne strkani spinavych rucicek do pusinky, vse pekne cistounke, nazehlene a flasky sterilizuju i ted na 3 letech.
Hmmmm, dcera vubec nebyva nemocna. Ale jako vubec. Neco tady nesedi.
@TRG píše:
Já to pro jistotu vždycky večer vyvařím a pak naložím do lihu.
A není lepší naložit do lihu sebe?
Pak máš sice doma bakterie, ale je ti to tak krásně šumafuk… ![]()
@Janli píše:
A není lepší naložit do lihu sebe?Pak máš sice doma bakterie, ale je ti to tak krásně šumafuk…
Tak že bych vždycky ráno vycucla ten líh z houbičky a hadru? ![]()
@Julinka 18
Hele od roka nic necuca a teď nedávno vzal botu a labuznicky to liznul na podrazce od paty po špičku. Dneska vesele na procházce popadnul ho.no a nadšeně mi ho ukazoval. ![]()
Moč by měla být sterilní, pokud dítě není nemocné nemá bakterie v moči. Luxuji denně, vytiram obden a nemít doma psa denně neluxuji. Samozřejmě umyji mu ruce vždy když přijdeme z venku nebo vykoná potřebu do nočníku, ale je to dítě na vše saha hlavně venku, sáhne psovi do pusy, občas uteče k botníku a ochutná botu, sáhne na kolečka od kočáru v chodbě a pak strčí hračku do pusu… To bych ho musela mít přivázaný ho k noze abych ho vždy zastavila. A můj názor je : ano doma chci mít uklizeno, ale ne sterilní prostředí, učím ho základní hygieně, necháme ho očkovat i na žloutenku áčko, vysvětluji mu že to a to se necuca, ale je to batole a nějak si tu imunitu udělat musí, takže když venku na písku proste ochutná trochu toho písku no je to hnus, ale co. Všichni jsme přežili.