Bacily a miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1055
14.2.20 20:17

@warita Výjimka potvrzuje pravidlo…uz dcera chodí do školky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
15.2.20 00:03
@Julinka 18 píše:

Ano. Sice jen omezene ale chodi. Sterilniho prostredi se stejne neda v realnem svete dosahnout a ani se o to nepokousim. Takze styk s patogeny ona samozrejme ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
15.2.20 00:03
@Julinka 18 píše:

Ano. Sice jen omezene ale chodi. Sterilniho prostredi se stejne neda v realnem svete dosahnout a ani se o to nepokousim. Takze styk s patogeny ona samozrejme ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
17.2.20 22:11
@warita píše:
@Cenarius ja udrzovala hodne cisto doma, zadne strkani spinavych rucicek do pusinky, vse pekne cistounke, nazehlene a flasky sterilizuju i ted na 3 letech.Hmmmm, dcera vubec nebyva nemocna. Ale jako vubec. Neco tady nesedi.

Nic není 100%, ale přehnaná hygiena je například faktor u dětské leukémie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.2.20 23:10
@rozand píše:
Nic není 100%, ale přehnaná hygiena je například faktor u dětské leukémie.

tak ja myslim, ze zase tak prehnane to nebylo.

A silene jsem rostla z tchyne, kdyz jsme byli u nich na statku na navsteve. Dcera zrovna dobrala ATB (jeji jedine antobiotika v zivote) a tchyni vubec nevadilo, ze decko se chce hrabat v kurincich, pry to ji udela dobre na imunitu. Jo to urcite. Pak vecne veku byla v dome nemocna kocka, co mela mega zanet na oku a o vsechno se otirala. Moje dcerka miluje zviratka, takze vzdy nadsene pistela ze cici a chtela ji mazlit. Tchyne chodila stale s placackou na mouchz po kuchyni, obcas nejakou tu mouchu sejmula a pak se konverzacne tou placackou poklepavala po stehnu nebo po ruce a nasledne zacala tou rukou hladit dcerku. Po par dnech jsem mela uz tik v oku. A ty vecne diskuze, co jsem musela vest s tchyni a furt vysvetlovat, ze ty kurince tomu decku zcela urcite neudelaji dobre na imunitu. Tchyne jaksi uz pozapomela, jak se jeji decka mazlily se svini a pak lezely ve spitale s zloutenkou.

Ne proste NE. At si rika kdo chce co chce, ale moje dite se ve spine a zvirecich vykalech hrabat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
17.2.20 23:36

@warita Tak to už je zas druhý extrém, ne? 8o Teda moje dítě olizuje MHD, takže kuřince jsou možná podobný :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sybilla2020
17.2.20 23:43
@Anonymní píše:
Dobrý den, zajímalo by mne, jak to máte vy. Já jsem celkem háklivá ohledně syna (2 měsíce). Hodně mám strach z bacilů atd. Doma každý den zametám a vytírám, aby bylo čisto. Ale například můj manžel je pohodář. Včera mi vyprávěl se smíchem, jak se mu syn u přebalování počůral rovnou na ruku a tu si pak dal hned do pusinky. Třeba mně by to stresovalo, že si dal do pusy bakterie. Nebo když si u přebalování sahá rukou na pindíka a hned ji samozřejmě dává do pusinky (tak se bojím). Tento příspěvek píšu i v souvislosti se středeční výměnou manželek. :) Koho příspěvek irituje, prosím neodepisujte. :andel: Děkuji

Mně tvůj příspěvek vůbec neirituje, naopak Tě chápu. Já byla prvních pár měsíců to samé, ale mění se to a už nejsem ohledně bacilů tak úzkostlivá… Hlavně se to tedy změnilo tím, že jsem si přečetla docela dost článků právě o tom, jak přílišná hygiena opravdu může dětem hodně škodit… snad i víc, než samotní bacilové...…….. Takže se neboj! Mimino musí nějak získat imunitu jinak bude pořád nemocný..…

• Citovat
  • Upravit
Sybilla2020
17.2.20 23:46

@Litta OCD nemá, to vypadá jinak…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.20 00:02

Ženy, když jsme teda u těch bacilů, mám dotaz. Já bacily asi taky trochu hrotim, ale vím, že to neni dobře a bojuju s tim. Takže v hloubi duše se mi dělá dobře při představě, že se na tyhle věci vykašlu a dítě nechám olizovat cokoliv… Ale k tomuhle stavu jsem teda ještě uplně nedozrála. Každopádně by mě zajímaly vaše názory na tyto tři věci, který nevím, jestli mám prožívat nebo se na ně vykašlat (a omlouvám se všem, je to nechutný):
1. Nedavno jsme v baráku měli pár myší, než jsme je chytli, tak běhaly všude možně, např. jsem jednu viděla bežet kolem postýlky, kam mimču pořád padají hračky nebo jídlo… Malý ted např. dávám kůrku chleba na kousání, který jí ale věčně padá na to místo, kde běžela ta myš… Sebraly byste ho a daly jí ho zpátky ke kousání nebo vyhodily a daly nový?
2. Pes - nedavno přilítnul a oblíznul jí celou pusu a samozřejmě ona se hned oblízla sama, takže psovi sliny v její puse samozřejmě… Nestihla jsem jí umýt, ale když se to stane příště, řešily byste to nebo ne? To sam když psa hladí… umejt pokaždý ruce nebo ne???
3. U prarodičů mi leze mimino po zemi, po který chodí děda s plísní na nohách…nechaly byste tam mimčo lézt nebo ne?
Ještě bych mohla vyjmenovat nějaký jiný nechutný případy, ale tohle mě zajímá nejvíc. Díky ženy za rady! Jinak jsem anonymní, pančto se prostě stydím za tento dotaz, tak snad se nebudete zlobit…

• Citovat
  • Upravit
7712
18.2.20 06:35
@Anonymní píše: Ženy, když jsme teda u těch bacilů, mám dotaz. Já bacily asi taky trochu hrotim, ale vím, že to neni dobře a bojuju s tim. Takže v hloubi duše se mi dělá dobře při představě, že se na tyhle věci vykašlu a dítě nechám olizovat cokoliv… Ale k tomuhle stavu jsem teda ještě uplně nedozrála. Každopádně by mě zajímaly vaše názory na tyto tři věci, který nevím, jestli mám prožívat nebo se na ně vykašlat (a omlouvám se všem, je to nechutný):
1. Nedavno jsme v baráku měli pár myší, než jsme je chytli, tak běhaly všude možně, např. jsem jednu viděla bežet kolem postýlky, kam mimču pořád padají hračky nebo jídlo… Malý ted např. dávám kůrku chleba na kousání, který jí ale věčně padá na to místo, kde běžela ta myš… Sebraly byste ho a daly jí ho zpátky ke kousání nebo vyhodily a daly nový?
2. Pes - nedavno přilítnul a oblíznul jí celou pusu a samozřejmě ona se hned oblízla sama, takže psovi sliny v její puse samozřejmě… Nestihla jsem jí umýt, ale když se to stane příště, řešily byste to nebo ne? To sam když psa hladí… umejt pokaždý ruce nebo ne???
3. U prarodičů mi leze mimino po zemi, po který chodí děda s plísní na nohách…nechaly byste tam mimčo lézt nebo ne?
Ještě bych mohla vyjmenovat nějaký jiný nechutný případy, ale tohle mě zajímá nejvíc. Díky ženy za rady! Jinak jsem anonymní, pančto se prostě stydím za tento dotaz, tak snad se nebudete zlobit…

To se ti teda nedivim, ze se stydis. Hrotis bacily? Myslis to vazne, kdyz vam doma behaj mysi v loznici ci obyvaku (predpokladam)? 8o
Pokud vam doma behaj mysi, coz je teda desna predstava 8o, ze zeme bych ji teda cucat nic nedala, ani jist :poblion: sama bys to jedla? :think: ja teda ne…

Co se tyce psa, to asi neni nic hroznyho, temer vsechny ti reknou, ze je to na klid, mne oaobne to treba vadi, takze ja bych umyla. Kdyby se ale oblizla, tak bych nesilela teda. Ale nenechavala bych psa v blizkosti miminka, aby ho mohl lizat. Nikdy nevis, kdy psovi rupne a dite kousne, staci, aby ho za neco zatahlo. Znam z okoli…porad: ten pes deti miluje, je trpelivej…ale trpelivost pretekla a pes dite rafnul do obliceje, dite ho tahalo za ocas. Ale na obranu: ti rodice to nechavali, protoze jejich milacek je trpelivej prece…

A plisen na nohou…jako jak moc? Ale asi ne, nenechala bych dite lizt tam, kde chodi nekdo s plesnivejma nohama, fuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.20 07:02

@Kukacka123 Jo, myslím to vážně. Bydlíme momentálně ve starém baráku a prostě se nám sem na zimu dostalo pár myší… Barák není tak dokonale izolovaný, a i když na podzim vždycky kontrolujeme, jestli někde neni nějaká dírá, tak se to prostě stalo a pár myší nám sem bohužel vlezlo no :,( A bohužel běhaly v ložnici i obýváku, kde máme koberce, jenže si je nemůžu dovolit ted vyhodit no :,( Co je na tom nepochopitelného? A sama bych to asi nejedla, ale nejedla bych ani další věci, který děti občas zblajznou, když lezou… Jako například tu někdo psal vajgly, hovínka, atd… Co se týká psa, když jedeme ven ve sportáku, tak to prostě nemůžu uhlídat, pes je občas rychlejší než já a prostě mimino oblízne. A s tou plísní - jo, má na nohou nějakou plísen a potírá si to krémy a bohužel po podlaze občas chodí bos…

• Citovat
  • Upravit
Janli
18.2.20 07:52

Rozhodně nejsem cimprlich na hygienu, ale myši teda hrotím. Ono to není sranda, bohužel přenášejí celkem dost nemocí. O víkendu jsem zjistila, že se jedna dostala dětem do šatny, takže jsem udělala kompletní desinfekci a oblečení vyprala. Všechno. Koberec můžeš postříkat Sanytolem, ten desinfikuje dobře. Jen to nejdřív vyzkoušej někde v rohu, aby nepustil barvu. Nicméně, pravděpodobnost nějaké nákazy je mizivá. Psi mi vadí taky, venku se s oblibou vyválí v čemkoliv a sežerou cokoliv, takže ruce dětem umývám.

@Kukacka123 podívej, bydlíme v dome u polí a myši se sem v zimě prostě občas nastěhujou. To je jako by jsi chtěla zabránit mouchám, aby ti v létě lítali domů. Vždycky se nějaká dovnitř dostane. To není nic o čistotnosti, ale o tom, kde bydlíš a myš se ti domů dostane i otevřenou ventilačkou nebo střechou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.20 08:00

@Janli Ten Sanytol vyzkouším! ještě mě napadlo si pujčit čistič koberců! To by šlo! Ono mě ty myši taky hrozně vadí, ale vždycky si sem mrchy prostě nějak cestu najdou a my tu pořádáme hony. A jsem z toho zoufalá prostě… Jako myší bobky tu nejsou, všechno jsem xkrat luxovalo a do oblečení malé nikdy nešly, to mám nahoře, ale prostě lezly po zemi… A já nevim, jaká je možnost nějaké nákazy, když někde přeběhne myš a za den potom po tom místě přeleze dítě… Prostě nevím :( My děláme proti myším všemožná opatření, ale někdy je to prostě k ničemu… Barák u polí bez pořádné izolace no :,(

• Citovat
  • Upravit
7712
18.2.20 08:21
@Anonymní píše:
@Kukacka123 Jo, myslím to vážně. Bydlíme momentálně ve starém baráku a prostě se nám sem na zimu dostalo pár myší… Barák není tak dokonale izolovaný, a i když na podzim vždycky kontrolujeme, jestli někde neni nějaká dírá, tak se to prostě stalo a pár myší nám sem bohužel vlezlo no :,( A bohužel běhaly v ložnici i obýváku, kde máme koberce, jenže si je nemůžu dovolit ted vyhodit no :,( Co je na tom nepochopitelného? A sama bych to asi nejedla, ale nejedla bych ani další věci, který děti občas zblajznou, když lezou… Jako například tu někdo psal vajgly, hovínka, atd… Co se týká psa, když jedeme ven ve sportáku, tak to prostě nemůžu uhlídat, pes je občas rychlejší než já a prostě mimino oblízne. A s tou plísní - jo, má na nohou nějakou plísen a potírá si to krémy a bohužel po podlaze občas chodí bos…

Jasny, tak asi vis no…
Ano, deti obcas neco zblajznou, ale to jako bys ji to davala vedome? 8o jinak bych se teda snazila nejak zabranit, aby tam ta mys vlezla. Kudy tam leze? Jinak bych to poradne vydezinfikovala vse, jak tu zaznelo.
A ohledne toho psa - to snad neee..pokud ti to vadi, tak psa vezmu na voditko? Pokud ti to nevadi, tak to neres ;) pes mi vadi, nenechavam malou lizat zadnym psem. Ani od nasich, ani od tchanu a to maj gaucaka. I tak se jde vyvencit a strci cumak do vseho…

Příspěvek upraven 18.02.20 v 08:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
18.2.20 08:23
@Janli píše:
Rozhodně nejsem cimprlich na hygienu, ale myši teda hrotím. Ono to není sranda, bohužel přenášejí celkem dost nemocí. O víkendu jsem zjistila, že se jedna dostala dětem do šatny, takže jsem udělala kompletní desinfekci a oblečení vyprala. Všechno. Koberec můžeš postříkat Sanytolem, ten desinfikuje dobře. Jen to nejdřív vyzkoušej někde v rohu, aby nepustil barvu. Nicméně, pravděpodobnost nějaké nákazy je mizivá. Psi mi vadí taky, venku se s oblibou vyválí v čemkoliv a sežerou cokoliv, takže ruce dětem umývám.@Kukacka123 podívej, bydlíme v dome u polí a myši se sem v zimě prostě občas nastěhujou. To je jako by jsi chtěla zabránit mouchám, aby ti v létě lítali domů. Vždycky se nějaká dovnitř dostane. To není nic o čistotnosti, ale o tom, kde bydlíš a myš se ti domů dostane i otevřenou ventilačkou nebo střechou.

Hele srovnavat mouchy s mysma je kapku jako michat jablka s hruskama. Nasi bydli na vesnici u poli a v zivote jsme doma nemeli mys, to samy babicka. Mozna nekde v garazi, ktera je pres leto otevrena (v zime ne). Ale tak z garaze jsou do chodby zavrene dvere. Ventilacky i balkon mivame taky v lete otevrene a fakt jsme mys nemeli nikdy, proto se divim, ze az v loznici :nevim: Strechou mozna, ale tak je na pude ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí