Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zametáním a vytíráním toho s bacilama moc nevyřešíte. Musíte kompletně desinfekcí projet celý byt! Jinak ten pár byl úplně cáklej, chudák díte. To pak bude tak nemocný, že si to nedovedou představit.
Nu.. jako ze si strci rucicku do pusinky.. co az poleze? Mam dve deti..u toho druheho to uz nijak moc nehrotim.. musi sii budovat nejakou imunitu..takze trocha selskyho rozumu.. nemuze se diteti vytvaret sterilni prostredi prece..co az pujde do skolky, skoly.. bude porad nemocne a z toho se zblaznis… ![]()
Už jsi někdy slyšela o budování imunity? O tom, že děti žijící ve sterilním prostředí mají velké zdravotní problémy? Čerstvá moč je sterilní, takže fakt klid.
Vytírám jednou týdně, někdy i jednou za deset dní, když není potřeba častěji. Vysávám denně. Kupodivu se můj syn dožil dvou let. Sedmiměsíční dcera se nejraději válí po zemi a vysmejčí každý kout. Ale denně vytírat a vše desinfikovat fakt nestíhám. Ani nechci.
Moji synové si kolikrát při přebalování do té pusy rovnou načůrali
neřeš to, nemůžeš mít dítě ve sterilním prostředí, nebude mít imunitu a pak chytne první bacil co se kolem mihne.
Já bych se teda spíš bála přehnaného uklízení a sterilniho prostředí. Doma jsem to s úklidem u miminka nepřeháněla, žádné každodenní vytirani ani luxovani, žádné neustále mytí dudliku nebo omyvani hraček.
Moč je sterilní. Nejvíc bakterií je na mobilu. Jestli saháš na mobil a pak neumytýma rukama na miminko…
V mokrém hadru se bakteriím určitě taky daří. A kolik jich je na/v houbičce u dřezu!
Moje je deti neziji ve sterilite a nebudou. Maji samozrejme hygienicke navyky, ale proste standartni uklid atd. Jsou zdrave. Zadne alergie. Jsou hodne venku, hrabou se v pisku, stavi hraze v potoku. Jsem za budovani imunity a ne za sterilni prostredi. To je podle mne cesta do pekla. ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, zajímalo by mne, jak to máte vy. Já jsem celkem háklivá ohledně syna (2 měsíce). Hodně mám strach z bacilů atd. Doma každý den zametám a vytírám, aby bylo čisto. Ale například můj manžel je pohodář. Včera mi vyprávěl se smíchem, jak se mu syn u přebalování počůral rovnou na ruku a tu si pak dal hned do pusinky. Třeba mně by to stresovalo, že si dal do pusy bakterie. Nebo když si u přebalování sahá rukou na pindíka a hned ji samozřejmě dává do pusinky (tak se bojím). Tento příspěvek píšu i v souvislosti se středeční výměnou manželek.Koho příspěvek irituje, prosím neodepisujte.
Děkuji
To je pro mě „čistá špína“, takže nevadilo, ale spíš je to nechutný, ale zvlášť klukům, se to stává. Na výměnu nekoukám a moc asi nechápu. Myslela jsem, že má být řeč o návštěvách, chřipce, neštovicich
já měla koupený ještě aquaint a ten pravidelně stříkala prvních pár měsíců na vše.
@TRG píše:
Moč je sterilní. Nejvíc bakterií je na mobilu. Jestli saháš na mobil a pak neumytýma rukama na miminko…V mokrém hadru se bakteriím určitě taky daří. A kolik jich je na/v houbičce u dřezu!
Tak je snad logické, že takovej hadr a tu houbičku po použití hodíš do pračky a promáchneš to sanytolem.
@Cenarius píše:
Tak je snad logické, že takovej hadr a tu houbičku po použití hodíš do pračky a promáchneš to sanytolem.
Ne, není. Netrpím podobnou obsesí a pár bakterií mě nevyděsí. Já mám hrůzu spíš z toho sanytolu… ![]()
@Cenarius píše:
Houbicku po pouziti do pracky?
Dobrý den, zajímalo by mne, jak to máte vy. Já jsem celkem háklivá ohledně syna (2 měsíce). Hodně mám strach z bacilů atd. Doma každý den zametám a vytírám, aby bylo čisto. Ale například můj manžel je pohodář. Včera mi vyprávěl se smíchem, jak se mu syn u přebalování počůral rovnou na ruku a tu si pak dal hned do pusinky. Třeba mně by to stresovalo, že si dal do pusy bakterie. Nebo když si u přebalování sahá rukou na pindíka a hned ji samozřejmě dává do pusinky (tak se bojím). Tento příspěvek píšu i v souvislosti se středeční výměnou manželek.
Koho příspěvek irituje, prosím neodepisujte.
Děkuji