Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Potápko to jsou přesně ty co myslím, mají teda dostatečně pevnou patu?
Momi33 někdo tyto botky nosí i na doma, ale je pravda, že je to zbytečně drahé ale jak vidíš tak sehnat pořádný bačkorky je někdy problém.
Panuško - podle mě určitě, zkus se podívat někde v prodejně. Ale fakt jsou super.
Panuško - s dovolením jsem jukla na profil a koukám, že Pardubice.
Jak to máš daleko do Čáslavi? Tam je zaručeně mají na poliklinice ve zdravotní obuvi.
V Pardubicích by je mohli mít tu: http://www.naturelle.cz/kontakty.htm
no čáslav nemám daleko, ale jsem bez auta
zkusím ty zdravotnický potřeby je jich ve městě víc tak snad někde na ně narazím. Díky ![]()
Panuško, máme úplně přesně ty, co jsi dávala (akorát teda modré) a jsou super. Pata je fakt pevná, mají z boku větrací dírky, podrážka je perfektně ohebná (podle mě když si dítě k něčemu klekne, tak je to mnohem lepší, než kožené sandálky s prkennou podrážkou), je i fajn, že zasahuje víc dopředu a nahoru. Akorát, když někde náhodou leze po kolenách, tak to na dlažbě kvíká ![]()
Máme šněrovací, Samíkovi seděly líp, než ty na sucháč, tam měl moc místa kolem kotníku. Jsem s nima fakt spokojená a i je moc rád nosí ![]()
Angu díky moc, taky přemýšlím spíš nad šněrovacíma, Veruš má užší nožku tak aby jí taky asi líp sedly. Zkusím pohledat ve zdravotnických potřebách a jinak objednávám z netu. ![]()
Máme ty co Angua, taky modré
ale nosil je spíš na ven. Na doma se mi zdálo, že ta kůže moc nevětrá, aby se mu nepotila nožička, tak jsem koupila obyčejné bačkůrky taky zn Pegres se žirafou tenhle tvar, ale jiná barva http://www.pegres.cz/…v/vzor-1002/?…,
Pevnou patu mají, fyzioterapeutka nám je schválila. Ale podruhé už nekoupím šněrovací
. Doma si pořád rozvazuje a vymotává tkaničky a jednu už ztratil
doufám, že jí nesnědl ![]()
Samík má spíš širší nohu a stejně tam měl moře místa. Asi, jak jsme brali o kousek větší… Takže ty zavazovací sedly líp.
Dvojitý uzel také aplikujeme ![]()
Nevím, jestli už to není out, ale já sháněla bačkorky jak blázen a nic nesedělo. Nakonec jsem sehnala u Bati ve výprodeji zlevněné sandálky ze sedmi stovek na dvě. Takže máme na doma sandálky. Sice by se mi líbily měkkčí, ale jakž takž ohebné jsou a rozhodně mnohem lepší, něž ty bačkůrky, co jsem všude potkala
Jo a pevnou patu mají a samozřejmě i atesty ![]()
Zdravím,
holky, prosím Vás, jak změřit nožky, když chci objednat dětem papučky Fare, aby to bylo OK? To jejich měřidlo nemám a chtěla bych stihnout objednat do školky a do školy. Odpovídají klasické měřící tabulky stáhnutelné na internetu? My jsme měli pouze boty Fare a jsou „větší“ - menší číslo odpovídá větší velikosti jiných značek..
Nadměrek 12 mm je podle mých zkušeností na domácí obuv dost, klidně koupím dvoje za rok.
U každé boty na jejich stránkách je délka stélky v mm - to si mám odpočítat cca ten cm(a tolik - výsledek, by mělo v mm měřit chodidlo dítěte)?
Chtěla bych objednat min. 3 páry(do školy, do školky i pro mimino a možná ještě jeden pár jako přenosné papuče do batůžku pro nejstaršího třeba na kroužky),tak bych nechtěla celou objednávku vracet a čekat na výměnu za jinou velikost nebo vrácení peněz.
Bohužel, u nás tyto papuče nikde neprodávají - jen botičky a to ještě omezené vzory a jet někam se třemi dětmi za nákupem papuček se nám dvakrát nechce ![]()
Díky za radu
Boty a papučky kupuju zásadně po vyzkoušení, ale chtěla bych Fare, které tu nemají.
@Jana206 Jani, mám tu nějaké doma, když změřím stélku, tak vel. 25 ji má 16,7 cm a vel. 23 má 15,3 cm. Jestli ti to pomůže…
Jinak nedokážu říct, já jezdím přímo do podnikové prodejny - ale je fakt, že když jsme brali jinou značku, tak se to občas lišilo, občas ne. Myslím, že s Deichmannem to sedělo
Ale je pravda, že včera jsem malému zkoušela papuče Fare v prodejně u nás a 29, kterou nosí, mít nemohl, to měl jak ploutev
Navíc neměli teda ty na sucháč, prý „to nikdo nechce“
- přitom podle mě jsou mnohem lepší, než ty klasické, pokud můžu doporučit - líp sedí na noze (malý má vysoký nárt) a mnohem líp se mu do nich leze. Takže nás stejně čeká výlet do Zlína ![]()
Já mám teda to měřidlo, ale v podstatě se to dá dělat tak jak píšeš. Změřit nožičku, připočítat 12-15mm a tolik by měla být délka stélky.
Já boty v drtivé většině objednávám, protože si v klidu vyberu ze spousty vzorů, Navíc miluju Pediped a ty tady nikde ani neseženu. Takže měřím a nakupuji podle délky stélky