Bakalářská práce (vedoucí)

Anonymní
5.6.22 08:25

Bakalářská práce (vedoucí)

Ahoj, ani nevim, proc sem pisu, ale asi abych slysela nazor z jineho uhlu. Pisi bakalarskou praci na nejmenovane vs, praci jsem mela odevzdavat zacatkem kvetna, nicmene jsem si nebyla svou praci jista, nebot muj vedouci budto nekomunikoval nebo mi pri konzultaci, rekl, ze si poslanou praci necetl. Druhy termin pro odevzdani mam koncem tohoto mesice, mam zhruba trictvrte prace, avsak si porad praci nejsem jista. Vedouci si i pres emaily i online konzultace praci dodnes zcela neprecetl. Tak zvazuji zda to napsat dopsat sama, udelat si korekturu a nejak se modlit, zda jsem postupovala spravne. Jsem z toho uz na nervy…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1894
5.6.22 08:59
@Anonymní píše:
Ahoj, ani nevim, proc sem pisu, ale asi abych slysela nazor z jineho uhlu. Pisi bakalarskou praci na nejmenovane vs, praci jsem mela odevzdavat zacatkem kvetna, nicmene jsem si nebyla svou praci jista, nebot muj vedouci budto nekomunikoval nebo mi pri konzultaci, rekl, ze si poslanou praci necetl. Druhy termin pro odevzdani mam koncem tohoto mesice, mam zhruba trictvrte prace, avsak si porad praci nejsem jista. Vedouci si i pres emaily i online konzultace praci dodnes zcela neprecetl. Tak zvazuji zda to napsat dopsat sama, udelat si korekturu a nejak se modlit, zda jsem postupovala spravne. Jsem z toho uz na nervy…

Tak v první řadě, praci máš psát celý rok a ne poslední měsíc. Vedoucí nemá asi jen vás. Konzultace měly probíhat celý rok… Co jsi dělala? Dopis to a pošli to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
5.6.22 08:59

Vedoucí BP je z vaší školy? To je naprosto neprofesionální přístup od něj.. jenže vyhrožovat mu stížností do školy (či to rovnou udělat) by znamenalo, že si ho proti sobě postavíš a bůh ví co by napsal za posudek..
proto bych si narychlo našla placeného konzultanta (pro svůj klid) a v poděkování pak zmínila jeho… s někým znalým to probrat musíš, jak kvůli obsahu, tak kvůli formě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
5.6.22 09:00

Urcite bych to byt tebou dopsala a odevzdala. Ja bakalarku i diplomku posilala vedoucimu az finalni verzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
5.6.22 09:23

No ono ti nic jiného než práci dopsat sama a odevzdat ji nezbyde. Těžko takto soudit, jak komunikace s vedoucím vypadá a zda po něm nechceš vyjádření na poslední chvíli. Ale pokud chceš jít ke zkouškám, musíš se s tím poprat sama. Případně je dobrý nápad najít si rychle jiného konzultanta externě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.22 09:29

@Lucy75
Je bohuzel z nasi skoly, vedet, ze ma k tomu takovy pristup, tak bych si ho nevolila. O konzultantovi jsem premyslela, nicmene nevim, jak takoveho cloveka najit..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.22 09:32

@epsice praci jsem zacala psat zhruba od konce unora. Jsem ten typ cloveka, co na praci pracovala s dostatecnym predstihem oproti spoluzakum, ale jakmile nevim na cem sem, protoze si to vedouci necte, tak mi to dela vrasky ja cele kort kdyz slysim od ostatnich, ze jim to vedouci cte kazdy tyden, vpisuje revize apod… :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.22 09:44
@Anonymní píše:
Ahoj, ani nevim, proc sem pisu, ale asi abych slysela nazor z jineho uhlu. Pisi bakalarskou praci na nejmenovane vs, praci jsem mela odevzdavat zacatkem kvetna, nicmene jsem si nebyla svou praci jista, nebot muj vedouci budto nekomunikoval nebo mi pri konzultaci, rekl, ze si poslanou praci necetl. Druhy termin pro odevzdani mam koncem tohoto mesice, mam zhruba trictvrte prace, avsak si porad praci nejsem jista. Vedouci si i pres emaily i online konzultace praci dodnes zcela neprecetl. Tak zvazuji zda to napsat dopsat sama, udelat si korekturu a nejak se modlit, zda jsem postupovala spravne. Jsem z toho uz na nervy…

Mám stejnou zkušenost. Našla jsem si na fakultě jiného člověka, který mi práci prakticky vedl(vede semináře k závěrečným pracím). Po dohodě s ním jsem nežádala výměnu vedoucího, protože by to musel schválit ředitel ústavu a můj vedoucí by přišel o odměny, které za vedení práce má. A taky nás zkoušel u státnic z toho nejtěžšího stěžejního předmětu. Tomu člověku jsem neskutečně vděčná a snad jsem mu dostatečně poděkovala, že mi pomohl nad rámec svých povinností. Jsem ráda, že mám udělen titul Mgr. a tato zkušenost mě odrazuje od případného dalšího studia do budoucna.

• Citovat
  • Upravit
31439
5.6.22 09:49

Fakt zalezi. Letos jsme meli diplomantku, ktera posilala kapitoly na posledni chvili a na preskacku… Finalni verzi cele prace jsme vlastne videli az po odevzdani. Na me kmenove skole bylo celkem bezne, ze se vedouci vyjadril az k finalni verzi, kterou chtel mit ale nejmin 2 tydny pred odevzdanim. Zas jsi vysokoskolacka, nikdo ti nebude schvalovat osnovu, pak nazvy kapitol… Takhle to fakt nefunguje. Standard je, ze student dostane nejaky soupis zdroju, ze kterych by mel cerpat, u nas mame i experimentalni cast a s tou studentum pomahame (s merenim), ale vyhodnotit data by si uz meli samostatne. Tak nejak na VS clovek ocekava, ze v bakalarce udela nejake kosmeticke upravy, pripadne pomuze s diskusi, ta je tezsi :think:. Osobne za skolitelem chodis nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.22 10:37

Já jsem nekonzultovala nikdy nic - a taky jsem za to dostala u několika diplomek kartáč, vedoucí se mi od toho dokonce distancovali, z toho dvakrát jsem obhájila za jedna a jednou mi to hodili na hlavu jako nevyhovující (nicméně jsem na tu „nevyhovující“ práci následně dostala roční grant v Německu, takže myslím, že se prostě jen kousli, protože se urazili). :nevim:

Takže já bych za laxní vedení byla ráda - na druhou stranu, témata jsem si vždycky formulovala individuálně a sama a byly to fakt úplně nezpracované věci, takže ani moc nebylo co konzultovat (i metodologii jsem vyvíjela sama), když o tom nikdo moc nevěděl. Nicméně vím, že spolužáci konzultovali a fakt zmiňovali, že jim vedoucí pomohli, takže kdo tu pomoc (i kdyby jen ve formě povzbuzení, ujištění, tě to je OK) potřebuje, tak by tu možnost asi mít měl.

• Citovat
  • Upravit
10032
5.6.22 10:50
@epsice píše:
Tak v první řadě, praci máš psát celý rok a ne poslední měsíc. Vedoucí nemá asi jen vás. Konzultace měly probíhat celý rok… Co jsi dělala? Dopis to a pošli to.

A kde pise, ze se s nim snazila spojit jen poslední mesic? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.6.22 11:01

Měla jsi si dělat zadní vrátka a posílat ji průběžně vše ke kontrole. My jsme takhle se spolužákem měli smůlu na stejnou vedoucí, která nekomunikovala. Evidentně nás měla celou dobu u prd… My jsme se pak domluvili, že si oba každý e-mail uložíme. Aby bylo vidět, že na naše 3-4 e-maily odpověděla po několika měsících. Až se uráčila vzpomenout si, že má připomínkovat a vede práce. Chtěli jsme na ni podat oficiální stížnost rektorovi. Aby věděl, jaké tam platí lidí. Měla štěstí, že nám dala slušné hodnocení ve finále. Tak jsme ji nechali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.22 11:13
@Anonymní píše:

Můj vedoucí mou práci taky nečetl a upozornil mě na to od začátku. Ať si vždy na konzultaci připravím body, co se chci zeptat, případně úryvky. Číst cele to bude až po odevzdání, když bude chystat posudek. Ale byl ochotný konzultovat kdykoli. Ne každý vedoucí celé práce čte a provádí krok ta krokem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.22 11:14

Dopisuji - BP jsem obhájila dobře.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.22 11:24

S vedoucími práce je problém.
Znám velmi málo komunikujicich.
Nechápu za co berou odměnu, když nedělají lautr nic.
Student je v pasti, stěžovat si je kontraproduktivní. Jsem ráda, že mám tu pakárnu za sebou.
Strašně moc jsem se sama musela držet u obhajoby. Jedna mě topila, druhé se práce líbila a ocenila aplikační presah v praxi.
Díky extrémně rozlišným názorům jsem dostala i divné hodnocení ve smyslu aby se vlk nažral a koza zůstala celá.
Studetovi to může negativně lzměnit život a stejně ta situace nemá řešení. A přitom úplně zbytečně.
Systém na VŠ je takový stát ve státě, dělají si co chtějí.
Z tohoto důvodu už ani v dalším studiu pokračovat nechci.
Už chápu, proč se často říká, že kdo neumí, učí… Neříkám, že všichni…
Psát práci celý rok je utopie. Stejně je to o tom, že se to pořád předěláva sem a tam a nakonec se bere první verze. To je zase ten druhý extrém, kdy si vedoucí BP myslí, že asi neexistuje ani nic jiného. Mě tak dlouho nutila vp předělávat praktickou část, až na psaní té teoretické jsem měla možná necelé dva týdny. Pořád jsem neměla začít psát teorii, když výzkum nebyl u konce. Tak ona to vyžadovala. Byly to zbytečné nervy, zbytečně se to celé vyhrotilo. Studovala jsem při práci a dvou dětech, na takové úskoky jsem fakt čas neměla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze