Jakou rekvalifikaci?

Anonymní
2.6.22 23:22

Jakou rekvalifikaci?

Vystudovala jsem humanitní obor. Nebyl úplně lehký, ale nic moc vlastně neumím, kromě jazyka (angličtina). Momentálně pracuju v jiném oboru, ale nechci současnou práci dělat nadosmrti. Zvažuji rekvalifikační kurz a teď jde o to, jaký? Napadla mě zubní instrumentářka, ale dál me nic moc nenapadá…ráda bych něco v oblasti zdravotnictví, poradí někdo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
3.6.22 02:29

Zubní instrumentářka musí mít v průběhu kurzu hodně hodin praxe. Je možné to zvládnout se součastnou prací?
A nevím, zda není potřeba mít už nějaké zdravotnické povolání jako základ.
Co co spíš vystudovat Bc zdravotnický směr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20976
3.6.22 04:34

Oblast zdravotnictví je ideálně na nějakou VOŠ, Bc. Atd. Není to jen tak přehazovat obor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
3.6.22 06:10

Takhle - jestli vyloženě nesnášíš administrativu a práci hlavou nebo tě to prostě táhne jinam, tak má rekvalifikace smysl, a klidně i úplně změnit směr o 180° (mám v okolí pár lidí, co vyloženě třeba sběhli k řemeslu nebo podnikání).

Jinak bych spíš šla cestou rozšíření kvalifikace k tomu, co máš a nějakým způsobem se od toho odpíchnout - nabrat kurzy (podle zájmu), je hodně oborů, kam se dá stále ještě dostat čistě se zájmem o věc a učíš se za pochodu - jen to chce vědět, co přesně tě zajímá a kde se výhledově vidíš. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
3.6.22 06:25

Začni studovat ve zdravotnictví máš možností dost, střední zdravku na dva roky, VOŠ nebo VŠ.
Máš maturitu, určitě, že?

Kurz zubní instrumentarky je dobrý, nemusíš mít nutně zdravotnické vzdělání.
Jsou společnosti, kde nevyzaduji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3569
3.6.22 10:15

Co třeba ošetřovatelský kruz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emouen
3.6.22 13:47

Masérka, ošetřovatelka, dula?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.22 20:34

@lasička1 To je prave problém. Současná práce mi právě neumožní třeba pátky vynechávat nebo dělat jen krátce, abych stihla výuku… :( @g.sandova Zdravka se dá studovat jen dva roky? Myslela jsem, že je vše jen maturitní obor na 4 roky nebo voška…Jít znovu na střední, to je hrozně na dlouho. Mám gympl, tak možná by mi uznali třeba matiku, češtinu, ale možná ani to ne…

• Citovat
  • Upravit
2216
5.6.22 21:37
@Anonymní píše:
@lasička1 To je prave problém. Současná práce mi právě neumožní třeba pátky vynechávat nebo dělat jen krátce, abych stihla výuku… :( @g.sandova Zdravka se dá studovat jen dva roky? Myslela jsem, že je vše jen maturitní obor na 4 roky nebo voška…Jít znovu na střední, to je hrozně na dlouho. Mám gympl, tak možná by mi uznali třeba matiku, češtinu, ale možná ani to ne…

Neda, dnes uz na 3 roky a 2× tydne obor prakticka sestra. Je to pomaturitni studium a mas tam pouze odborne predmety, anglictinu a samozrejme praxi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
5.6.22 21:54
@Anonymní píše:
@lasička1 To je prave problém. Současná práce mi právě neumožní třeba pátky vynechávat nebo dělat jen krátce, abych stihla výuku… :( @g.sandova Zdravka se dá studovat jen dva roky? Myslela jsem, že je vše jen maturitní obor na 4 roky nebo voška…Jít znovu na střední, to je hrozně na dlouho. Mám gympl, tak možná by mi uznali třeba matiku, češtinu, ale možná ani to ne…

Jde si rozšířit maturitu na dva roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.22 10:15

Holky a myslíte, že to je vůbec reálné, když jsem roky šprtala jenom dějepis, literaturu a jazykovedny rozbory? :?
A popr. je lepší praktická sestra nebo všeobecná? Upřímně nevím, jaký je mezi tím rozdíl :oops:
Ráda bych nějaký praktický obor, se kterým najdu kdykoli uplatnění, zvlášť teď, kdy se ekonomika hroutí. Mimo technické obory mě napadá jen to zdravotnictví…

• Citovat
  • Upravit
15814
7.6.22 10:26
@Anonymní píše:
A popr. je lepší praktická sestra nebo všeobecná? Upřímně nevím, jaký je mezi tím rozdíl :oops:

všeobecná. vyšší kvalifikace, vyšší kompetence, vyšší plat, možnost specializací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
8.6.22 00:51
@Anonymní píše:
Holky a myslíte, že to je vůbec reálné, když jsem roky šprtala jenom dějepis, literaturu a jazykovedny rozbory? :?
Ráda bych nějaký praktický obor, se kterým najdu kdykoli uplatnění, zvlášť teď, kdy se ekonomika hroutí. Mimo technické obory mě napadá jen to zdravotnictví…

Praktická sestra - jen maturita. Dodělala by sis druhou maturitu z odborných přesnětů. Omezené kompetence. Nemůžeš dělat všechny výkony, které jsou na běžném lůžkovém odděleni potřeba. Někde se to řeší při nedostatku personálu tak, že pracuješ bez dohledu a tyto výkony děláš. Ale je to o průšvih. Tebe i vedení. Jinde se dodržuje, takže o praktické sestry je menší zájem. Ale mohla by si mít uplatnění v ambulanci a u obvodnich lékařů.
Všeobecná sestra. Studovat Bc nebo DiS. Poté máš kompetence k plnohodnotné práci, vesměs v nemocnici. Tam i vyšší plat.
Plat v soukromé ambulantní sféře je cca stejný u praktické i všeobecné sestry. Lékař si určí, kolik je ochoten sestře zaplatit. A nezohledňuje tabulky ani odpracovaný roky. Pokud stojí o konkrétní sestru, tak často dá i vyšší plat, než by dal komukoli jinému, neznámému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.22 21:01

@sagina @lasička1 Děkuji za odpovědi, holky. A ještě se zeptám, co dětská sestra? Co si o tom myslíte - uplatnění, náročnost, plat? Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.22 21:05
@Anonymní píše:
@sagina @lasička1 Děkuji za odpovědi, holky. A ještě se zeptám, co dětská sestra? Co si o tom myslíte - uplatnění, náročnost, plat? Zakl.

Jsem dětská sestra. Můžu pracovat u dětí i u dospělých.
Pracuji v nemocnici, u dětí. Práce krásná, pozitivní. Svoje povolání bych neměnila, rozhodla bych se dnes stejně.
Plat krásný, bez přesčasů cca 45 čistého.
Negativa - není dostatek dětských sester, tzn. sloužíme často po jedné sestře, místo dvou. Takže služba je hodně náročná a málokdo by takový frmol chtěl zvládat. Za druhé víkendy, svátky, vánoce, v práci, méně s rodinou. Léto, díky tomu, že je potřeba se vystřídat v dovolených, tak dva týdny dovolená a zbytek léta jedna služba za druhou. Koncem prázdnin jsou všichni hrozně unavený. Takže všichni se těšíme na září, říjen, kdy si bereme každá týden dovolené abychom si odpočinuly.
Práce na ranní - plat cca 20-25 čistého. A dovolená se podřizuje lékaři, u kterého pracujete. Takže žádné takové to - chceme jet s partou první týden v červenci na vodu…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze