Biologie a ochrana zájmových organismů - VŠ

Anonymní
31.5.22 23:00

Biologie a ochrana zájmových organismů - VŠ

Zdravím, uvažuji o změně VŠ. Nemá někdo zkušenosti (obtížnost studia, uplatnění,..) s oborem Biologie a ochrana zájmových organismů na FZT v Českých Budějovicích? Jedná se o bakalářské kombinované studium.

Prosím pouze lidé, co s tímto oborem mají nějaké zkušenosti ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.6.22 05:39
@Anonymní píše:
Zdravím, uvažuji o změně VŠ. Nemá někdo zkušenosti (obtížnost studia, uplatnění,..) s oborem Biologie a ochrana zájmových organismů na FZT v Českých Budějovicích? Jedná se o bakalářské kombinované studium.Prosím pouze lidé, co s tímto oborem mají nějaké zkušenosti ;)

Ahoj, mám sice trochu jiný, nicméně taky biologický obor (Mgr.) a uplatnění si hledám velmi nesnadno. Nevím tedy, jak je to v Jižních Čechách, já jsem z Moravy. Teď sice pracuji, ale za velmi nízkou mzdu (necelých 20 hrubého). Lidi okolo mě z jiných oborů s podobnou praxí mají 40 a víc. Obecně mám pocit, že biologicky zaměřené obory nemají mimo univerzitu nejlepší uplatnění. Já si teď dodělávám Učitelství a do biologického oboru už bych znova nešla, i když mě hodně baví. :?
Anonym- obor a finance.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.6.22 06:55

Mam vystudovanou biologie, i doktorat. Ale jsem „starsi rocnik“. Pracuji ve vede, praci jsem sehnala pomerne snadno, penize ovsem potvrzuji, ze nic moc (ted mam konecne trochu vic, ale nastupak jsem mela 26.000 pred par lety). Zase pruzna pracovni doba, k detem ideal. V kazdem pripade ale kroutim pravidelne hlavou, co budou vsichni soucasni absolventi delat - posledni roky se nabira strasne mnozstvi studentu, tak velky cesky vedecky trh neni. Dost lidi odchazi do ciziny.

• Citovat
  • Upravit
152
1.6.22 10:15

Ja teda taky musím potvrdit. Mam Mgr. z podobného oboru a práci jsem po škole hledala skoro rok. A bohužel to teda není po finanční stránce žádná hitparáda a v oboru to je velmi okrajově. Mě to tehdy říkalo hodně lidí, já je neposlechla a dnes musím říct, že měli pravdu, bohužel. :) v budoucích letech to bude horší a horší v této oblasti, vysoke školy zakládají nové obory a přijímají více studentů.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.22 18:54

Děkuji za odpovědi :) Studium bylo dle vás obtížné, či se to dalo zvládat? :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.6.22 20:48

Studium bylo zajimave a mne pripadalo snadne. Mam zamereni Molekularni biologii na UK.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.6.22 10:22

Já jsem obor podobný jako molekulární biologie a studium bylo asi tak středně těžké
Mě to hodně bavilo, takže jsem se učila ráda. V rámci bakalářky, diplomky a praxe jsem strávila spoustu dnů v laboratoři. Taky tam bylo hodně praktických cvičení, na které se pak musely vypracovat protokoly. Občas jich bylo opravdu dost. Mám osobní srovnání pouze s Učitelstvím a tam ta náročnost byla výrazně nižší.

• Citovat
  • Upravit
33
9.6.22 08:00

No asi takhle, biologický obory jsou celkem náročný, ale s uplatněním je to na nic. Sestřenka takhle vystudovala molekulární biologii, je z ní bc. a pracovala za 15 čistýho. Na škole jí nic moc ndodpustili, prázdniny trávila na praxích v labinách. Uprímně bych šla raději na bc. na zdracotnický obory jako radiolog. asistent, zdrav. laborant apod. Tam aspoň není takovej problém najít práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
9.6.22 09:47
@ElenaKa02 píše:
No asi takhle, biologický obory jsou celkem náročný, ale s uplatněním je to na nic. Sestřenka takhle vystudovala molekulární biologii, je z ní bc. a pracovala za 15 čistýho. Na škole jí nic moc ndodpustili, prázdniny trávila na praxích v labinách. Uprímně bych šla raději na bc. na zdracotnický obory jako radiolog. asistent, zdrav. laborant apod. Tam aspoň není takovej problém najít práci.

Co se teď chystas studovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
28.10.22 07:40

Jsem v prváku na nutriční terapii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
28.10.22 07:57
@ElenaKa02 píše:
Jsem v prváku na nutriční terapii. [/cita
@ElenaKa02 píše:
Jsem v prváku na nutriční terapii.

Pod LF nebo nějaké soukromé? Pokud po LF, připravovala ses na přijímačky nějak (modelové otázky, přípravné kurzy?). Dcera maturuje a zvažuje tento obor na LF. Bude se tedy ještě hlásit na tu biologii, i když se jí snažím kvůli uplatnění směrovat jinam. Moji spolužáci z gymplu taky mají biologii na Přírodovědné fakultě, práce je to hezká, ale jsou málo placeni…a někteří jsou mimo obor. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.22 08:07

Za mě takt beznadějné uplatnění. Jdi na něco jiného a tohle dělej jako hobby. A to mám z biologie doktorát… jedině, že se chceš uplatnit ve vědě, ale pak jdi na jiný obor.

• Citovat
  • Upravit
33
14.11.22 20:33

@maja45 Je to pod LF, v minulosti jsem studovala medicínu a na příjmačky jsem se připravovala zase na medicínu. A na nutričním byly o něco lehčí, tak jsem se na ně nijak zvlášť nepřipravovala. U nás vzali všechny lidi, co uspěli u příjmaček. Jinak to bylo z nějakých 250 uchazečů tak 50 přijatých. Taky si nemyslím, že tenhle obor je z hlediska uplatnění nějak super. Ale baví mě to a není tak náročný jako medicína, hlavně u toho můžu pracovat.
Myslím, že mezi nejžádanější obory patří radiologický asistent a fyzioterapeut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze