Studium s výučním listem

3
2.6.22 20:46

Studium s výučním listem

Ahoj. Jsem vyučená pečovatelka a ráda bych studovala školu, abych mohla dělat sociální pracovnici. Ráda bych studovala na dálku. Může mi prosím někdo poradit, zda stačí podat přihlášku na školu. Musím mít prvně maturitu nebo se mohu přihlásit rovnou na vysokou školu? Děkuju. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30422
2.6.22 20:48

Vysokou školu můžeš studovat pouze s maturitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65678
2.6.22 20:49
@Zuzka2865 píše:
Ahoj. Jsem vyučená pečovatelka a ráda bych studovala školu, abych mohla dělat sociální pracovnici. Ráda bych studovala na dálku. Může mi prosím někdo poradit, zda stačí podat přihlášku na školu. Musím mít prvně maturitu nebo se mohu přihlásit rovnou na vysokou školu? Děkuju. :)

to si fakt někdo myslí, že může s výučním listem na vysokou? Musíš na maturitní obor a letos už zřejmě bude pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36404
2.6.22 20:50
@Zuzka2865 píše:
Ahoj. Jsem vyučená pečovatelka a ráda bych studovala školu, abych mohla dělat sociální pracovnici. Ráda bych studovala na dálku. Může mi prosím někdo poradit, zda stačí podat přihlášku na školu. Musím mít prvně maturitu nebo se mohu přihlásit rovnou na vysokou školu? Děkuju. :)

To je vtip ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
2.6.22 20:58

Je potřeba maturita a určitě to není tak, že stačí dát přihlášku. Dělají se přijímačky apod.. A pokud nemáte vyhlednutou školu, kde je i druhý termín, tak máte řekla bych smůlu, protože šance na přijetí je malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24868
2.6.22 21:04

Dodělejte si maturitu v nástavbovém studiu a pak můžete zkusit podat přihlášku na VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20976
3.6.22 05:07
@JancaS84 píše:
To je vtip ne?

Znám taky jednoho se zakladkou, který chtěl jít rovnou na VŠ, jelikož vůbec netušil jaky je systém vzdělávání a jeho stupně. Tady to bude něco podobnýho.

@Zuzka2865 nejdřív maturitu a pak přijímaci řízení a můžeš studovat VŠ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2995
3.6.22 09:14

@Zuzka2865 Ahoj, k výkonu soc. pracovníka stačí VOŠ, mám ji vystudovanou dálkově při práci. Nicméně maturitu potřebuješ k tomu, aby si byla přijatá na vyšší, nebo vysokou školu. :palec: Jestli ji nemáš, tak si ji mžeš dodělat dálkově při práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze