Jak vysoká škola zjistí mé předchozí studium?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak vysoká škola zjistí mé předchozí studium?
Ahoj, mohla bych se zeptat, jak škola zjistí mé předchozí studium? A kde se popřípadě dá dohledat, že jsem zde studovala?
Jelikož jsem po maturitě chtěla na jednu vysokou školu, ale z důvodu toho, že jsem nenašla žádné ubytko, tak jsem šla do jiného města na pomaturitní studium. Ale na zápis té vysoké školy jsem šla, a do školy ani jednou nenastoupila. Nyní budu končit pomaturitní studium, a před měsícem jsem si podávala přihlášky, ale nenapsala jsem žádnou předchozí vysokou školu, jelikož jsem až teď zjistila, že jsem student té vysoké školy.
Myslíte, že se to tedy počítá jako neúspěšný/ztracený rok bakalářského studia, a nebo se to nepočítá, jelikož status studenta na pojišťovně mám z toho pomaturitního studia.
Děkuji moc za případné odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jako ze jsi stále student te VS kde jsi nesplnila za celý rok (2 semestry) jediný zápočet, nebo zkoušku. To těžko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Většina vysokých škol po prvním semestru (cca leden/únor) vyhazuje ty, co nesplnili podmínky (určitý počet kreditů). Takže neboj, studentem na VŠ určitě nejsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jsi na tu školu nenastoupila, tak tě pravděpodobně na konci prvního semestru vyloučili za nesplnění podmínek.
Měla bys k tomu dostat písemné vyjádření školy.
Pokud si nejsi jistá, zavolej si přímo na studijní oddělení dané školy a poptej se tam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Jako ze jsi stále student te VS kde jsi nesplnila za celý rok (2 semestry) jediný zápočet, nebo zkoušku. To těžko.
Některé školy to kontroluji až po 1 roce. Klidně být může. Ovšem pak má smolíka, počítá se jí to do let studia, čili už ne 3+1 bakalář, ale jen 3. Jinak škola to snadno zjistí z celostátní evidence studentů (matrika) podle r. č.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cullenova píše:
Většina vysokých škol po prvním semestru (cca leden/únor) vyhazuje ty, co nesplnili podmínky (určitý počet kreditů). Takže neboj, studentem na VŠ určitě nejsi.
To bych netvrdila tak jiste, jsou skoly, ktete to resi az po roce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ver810 píše:
Ahoj, mohla bych se zeptat, jak škola zjistí mé předchozí studium? A kde se popřípadě dá dohledat, že jsem zde studovala?Jelikož jsem po maturitě chtěla na jednu vysokou školu, ale z důvodu toho, že jsem nenašla žádné ubytko, tak jsem šla do jiného města na pomaturitní studium. Ale na zápis té vysoké školy jsem šla, a do školy ani jednou nenastoupila. Nyní budu končit pomaturitní studium, a před měsícem jsem si podávala přihlášky, ale nenapsala jsem žádnou předchozí vysokou školu, jelikož jsem až teď zjistila, že jsem student té vysoké školy.
Myslíte, že se to tedy počítá jako neúspěšný/ztracený rok bakalářského studia, a nebo se to nepočítá, jelikož status studenta na pojišťovně mám z toho pomaturitního studia.
Děkuji moc za případné odpovědi.
Záleží, co to je za školu. Třeba Palackého v Olomouci tě nevyhodi i když nemáš splněno. Respektive i když nemůžeš postoupit dal, tak tě vedou stále jako studenta.
Příspěvek upraven 02.06.22 v 12:59
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napiš si na studijní oddělení dané fakulty, ale pokud si šla na řádný zápis, tak si byla jejich studentka a to, že si nedošla na jedinou přednášku/zkoušku je jedno. My teprve teď ukončujeme studenty na základě výsledků zimního semestru. Administrativa, odvolací lhůty, to všechno natáhne celý proces.
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 píše:
To bych netvrdila tak jiste, jsou skoly, ktete to resi az po roce.
Proto jsem psala většina
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cullenova píše:
Proto jsem psala většina.
Jasně a pokracuje ti, takze neboj, studentem urcite nejsi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
O půl roku studia zdarma jsi přišla určitě. Možná o rok, záleží co to bylo za školu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.
myslim si ze po nejakym case by ti mel prijit dopis o vylouceni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 ano, taky jsem tomu nevěřila. A radši tam dnes ráno zavolala, a řekli mi, že jsem stále jejich student
Takže jsem tam dnes ráno šla na poštu poslat prohlášení o ukončení studia. :/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ver810 píše:
@JancaS84 ano, taky jsem tomu nevěřila. A radši tam dnes ráno zavolala, a řekli mi, že jsem stále jejich studentTakže jsem tam dnes ráno šla na poštu poslat prohlášení o ukončení studia. :/
Super někomu takto zabirat misto kdo by o studium stal, ale nedostal se kvůli zájmu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit