Jak vysoká škola zjistí mé předchozí studium?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9085
2.6.22 13:34
@Umík píše:
Záleží, co to je za školu. Třeba Palackého v Olomouci tě nevyhodi i když nemáš splněno. Respektive i když nemůžeš postoupit dal, tak tě vedou stále jako studenta.Příspěvek upraven 02.06.22 v 12:59

Protože mají za toho studenta peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
2.6.22 13:36
@ver810 píše:
@JancaS84 ano, taky jsem tomu nevěřila. A radši tam dnes ráno zavolala, a řekli mi, že jsem stále jejich student :D Takže jsem tam dnes ráno šla na poštu poslat prohlášení o ukončení studia. :/

Rok studia zadarmo je pryč. :-(
Takže nyní už jen bakaláře přesně za 3 roky, jinak placení. A to může být hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.6.22 13:40

@JancaS84 Omlouvám se, ale opravdu jsem to nevěděla. Ale tato vysoka primo “muj” obor nemeli stanovenou kapacitu, a bylo to minuly rok v dobe covidu, takze brali vsechny. Prave v prvaku si udelali krasny síto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.6.22 13:40

@šklíbakočka ano :( co se dá dělat. Holt mám teď motivace ažaž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
2.6.22 14:16
@šklíbakočka píše:
Některé školy to kontroluji až po 1 roce. Klidně být může. Ovšem pak má smolíka, počítá se jí to do let studia, čili už ne 3+1 bakalář, ale jen 3. Jinak škola to snadno zjistí z celostátní evidence studentů (matrika) podle r. č.

Jo, hodně škol to kontroluje po roce, třeba Karlovka. :nevim: Takže jestli slečna nechodí, ať sama požádá o ukončení studia, jinak jí zbůhdarma nabíhají další měsíce. Případně se dá zadat i o anulování zápisu, ale takhle pozdě (skoro rok) to asi neprojde.

Jinak to, že není uvedeno v přihlášce předchozí studium zas tak neva, škola to zjistí sama po zanesení do systému. Žádný postih z toho nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.22 14:23
@šklíbakočka píše:
Rok studia zadarmo je pryč. :-(
Takže nyní už jen bakaláře přesně za 3 roky, jinak placení. A to může být hodně.

do 30.000 / rok odhaduji.. já platila 3 roky na jiné škole protože jsem za předchozí 4 bohužel nedokončila studium na jiné škole kvůli poslední zkoušce před státnicema a platila jsem cca 13.000 / semestr

• Citovat
  • Upravit
24995
2.6.22 14:25

Kamarádi kteří prešvihli roky zdarma psali dekanovi fakulty dopis s prosbou o prominutí poplatku. Všem bylo vyhověno. Zas tak bych se z toho nehroutila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
2.6.22 14:26
@JancaS84 píše:
Super někomu takto zabirat misto kdo by o studium stal, ale nedostal se kvůli zájmu.

Náhodou, záleží na úhlu pohledu. Díky tomu, že se slečna zapsala, se tam nedostal někdo hloupější (neboť v pořadí vždy ohrožuje jen ten lepší toho horšího, nikoli naopak). Kdyby se nezapsala, byl byl by tam místo ní méně kvalitní uchazeč a to z dlouhodobého hlediska není žádoucí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
2.6.22 14:29
@Anonymní píše:
do 30.000 / rok odhaduji.. já platila 3 roky na jiné škole protože jsem za předchozí 4 bohužel nedokončila studium na jiné škole kvůli poslední zkoušce před státnicema a platila jsem cca 13.000 / semestr

30 000 za celý rok je ještě fajné. Poslední roky to jde nahoru celkem dost, klidně 20-30% meziročně. Já třeba pamatuju, že před 10 lety u nás bylo 6000/semestr, teď je 30 000/semestr. :lol: Na ČVUTu už to snad jde i ke 40.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
2.6.22 14:35
@Tomie píše:
30 000 za celý rok je ještě fajné. Poslední roky to jde nahoru celkem dost, klidně 20-30% meziročně. Já třeba pamatuju, že před 10 lety u nás bylo 6000/semestr, teď je 30 000/semestr. :lol: Na ČVUTu už to snad jde i ke 40.

V příštím roce to dle webu ČVUT bude za 6 měsíců až 45700 Kč, dle fakulty a oboru!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pimperelle
2.6.22 14:51
@debra.morgan píše:
Kamarádi kteří prešvihli roky zdarma psali dekanovi fakulty dopis s prosbou o prominutí poplatku. Všem bylo vyhověno. Zas tak bych se z toho nehroutila.

Tak to je hodně benevolentní škola, běžně se promíjí jen ze závažných důvodů, např. zdravotních. To, že někdo ani neví, že je studentem, mezi ně běžně nepatří. Roky jsem to na jedné univerzitě řešila a mnohdy se neprominulo ani tomu, komu bych to z lidského hlediska velice přála.

• Citovat
  • Upravit
2411
2.6.22 14:52
@šklíbakočka píše:
V příštím roce to dle webu ČVUT bude za 6 měsíců až 45700 Kč, dle fakulty a oboru!!!

Tak co by ne, na Karlovce je třeba i učitelství sborového zpěvu 53 500/semestr (netuším proč, tahle taxa je většinou jen pro medicínu). :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4138
2.6.22 15:27

Nevíte někdo, jak se to počítá, když splníme všechny podmínky v termínu, ale státnice udělám až třeba na další pokus v dalším semestru? To se mne z hlediska výpočtu poplatků také počítá jako doba studia ten půl rok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
2.6.22 15:41
@Nicole 1234 píše:
Nevíte někdo, jak se to počítá, když splníme všechny podmínky v termínu, ale státnice udělám až třeba na další pokus v dalším semestru? To se mne z hlediska výpočtu poplatků také počítá jako doba studia ten půl rok?

Mně kdysi tvrdili na Karlovce, že v takovém případě se vyplatí přerušit studium a obnovit ho jen na státnice. Bohužel mi to řekli až na těch státnicích, takže jsem pěkně zacvakala celý semestr. Doporučuji tohle řešit včas a na příslušném studijním oddělení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20976
2.6.22 15:47
@Nicole 1234 píše:
Nevíte někdo, jak se to počítá, když splníme všechny podmínky v termínu, ale státnice udělám až třeba na další pokus v dalším semestru? To se mne z hlediska výpočtu poplatků také počítá jako doba studia ten půl rok?

Ano, stále jsi student.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko