Uznání předmětu - poradíte?

1834
1.6.22 22:39

Uznání předmětu - poradíte?

Ahoj, kdo mě tu zná, tak ví :mrgreen:

Zkusím to ve zkratce: mým snem bylo vystudovat a maturovat na gymnáziu, jelikož bych to díky zdr. na Karlínským už nedala, šla jsem pře 2-lety na blízkou školu, obor Cestovní ruch, mám uznané předměty, jelikož mám maturu, uznali mi Čj, matiku, eko atd.

No a teď se naskytlo gymnázium v Teplicích, ale je to opravdu distančně, člověk se učí sám podle internetu a pak má zkoušky, paní jsem se tak nějak ptala na uznání, říkala že neví, že to bude muset zjistit.

Je to na gymnáziu a soukromé škole jiné, nebo to je podle toho, jestli se třeba člověku chce uznat či nikoliv?
Po poslání různých vysvědčení atd. napsala, že mě berou do 2 ročníku a ať vyplním přihlášku, ale o uznání se nezmínila. Budu zítra volat, jsem z toho nervózní, ani neví, že teď chodím na ten cesťák, což mě napadá jestli to taky neni problém? I když ve třídě máme taky slečnu, co studuje dálkově dvě - soukromou a státní.

Děkuju moc za jakoukoliv radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2411
1.6.22 23:34

Ty chceš mít teda 3 maturity? S tím, že jednu máš, teď studuješ cestovní ruch a chceš mít gympl, protože prostě dětský sen, rozumím tomu dobře? Jako znám lidi, co si dodělávali konzervu, a problém s tím nebyl, s tvojí situací teda nikoho neznám, ale asi to bude podobné…

Uznání předmětů řeší škola, ale obvykle se to jádro uznává (jazyk, matematika) vždycky, zbytek podle náplně, jestli je podobná - s předpokladem, že odborné předměty se neuznávají (protože jsou brány za důvod dalšího studia). :nevim:

Jinak to asi jde, jen teda myslet na to, že pro nějaké studentské zvýhodnění (teď nemyslím to obecné, to platí, ale spíš ve věci kdy člověk řeší „nezaopatřenost“) nemusí být další studium stejné úrovně (maturita + maturita) bráno jako relevantní, tak na to dávat pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
2.6.22 06:07

Nechceš spíš udělat vysokou? 3 maturity ti upřímně asi budou k prdu. Ten čas můžeš využít lépe a efektivněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
2.6.22 06:22

Jdi si udělat VOŠ nebo VŠ nebo maturitu na odborné škole. Proč gympl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65678
2.6.22 06:30
@g.sandova píše:
Jdi si udělat VOŠ nebo VŠ nebo maturitu na odborné škole. Proč gympl?

Protoze je tim gymplem uhranuta, neni to prvni diskuse

Příspěvek upraven 02.06.22 v 08:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
2.6.22 07:37

@Monik29 tak když te berou do druhého ročníku, tipla bych, ze uznávají tvé vzdělání na úrovni prvního ročníku :lol: Silně pochybuji, ze by nějaký gympl uznal celou matematiku a češtinu z odborné školy, ty nároky budou přece jen trochu jinde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
2.6.22 08:34

Jen tak ze zvedavosti… Ty nemas rodinu, deti, nejake konicky? Nebo co te vede k tomu, delat si tri maturity? Neni to zbytecne? Pokud tolik touzis po vzdelani, proc nezkusit VOS nebo VS? To ti aspon k necemu pak bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
2.6.22 17:14

Pokud maturitu mas, bez na VS nebo VOS. Ja byla rada, kdyz jsem z gymplu vypadla. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5940
2.6.22 17:29

Už nemáš sen podnikat? Založit si vlastní e-shop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1834
2.6.22 23:43

...

@mamule42 píše:
Už nemáš sen podnikat? Založit si vlastní e-shop.

Tak já nechtěla přímo podnikat, ale dotyčný programátor a bumbá, takže na to dávno zapomněl a pak když řídil, tak jsme na to jen narazili a říkal, že to je blbost.
S člověkem, co má deprese atd. a okládá vlastní povinnosti včetně hygieny, by asi nic ani nešlo…
Něco malého! na doma - krom telefonování, bych brala všema deseti, ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1834
2.6.22 23:44

...

Děkuji všem za reakce, odepíši zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1834
3.6.22 21:51

...

@Semtex píše:
@Monik29 tak když te berou do druhého ročníku, tipla bych, ze uznávají tvé vzdělání na úrovni prvního ročníku :lol: Silně pochybuji, ze by nějaký gympl uznal celou matematiku a češtinu z odborné školy, ty nároky budou přece jen trochu jinde :lol:

Jojo, taky mě překvapilo, že žádné rozdílovky, přihláška mailem, ale to uznání se jí asi moc nelíbí, zatím, že času je dost, ale nevím no :nevim:

Češtinu mi mohou uznat, jelikož z ní mám odmaturováno, tak oni mohou ledacos, záleží, jak se jim bude chtít :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1834
3.6.22 21:54

...

@Wani píše:
Pokud maturitu mas, bez na VS nebo VOS. Ja byla rada, kdyz jsem z gymplu vypadla. :lol:

Na Voš jsem už taky půl roku byla :D Ale během let a hlavně Korony hodně ubyly, hlavně dálkové, takže nic moc není, jeden navazující obor, co vypadá fajn jsem našla, ale Ostrava :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1834
3.6.22 21:55

...

@Wani píše:
Pokud maturitu mas, bez na VS nebo VOS. Ja byla rada, kdyz jsem z gymplu vypadla. :lol:

Jak jsem psala, Vošky dálkově markatně ubyly :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1834
3.6.22 22:00
@Dendiss píše:
Jen tak ze zvedavosti… Ty nemas rodinu, deti, nejake konicky? Nebo co te vede k tomu, delat si tri maturity? Neni to zbytecne? Pokud tolik touzis po vzdelani, proc nezkusit VOS nebo VS? To ti aspon k necemu pak bude…

Jej to by bylo na dlouho, mám otce, kterého jsem teď dvakrát viděla po 4 letech a žiju s matkou, pár morčátek a ostatní vztahy rok od roku ubývají… Tři matury jsem nechtěla, já toužila jít rovnou na gympl, ale tohle bylo zvládnutelné a blízko :-) Hlavně jsem si konečně přála umět jazyky a vím, že do matury to nestihnu :-(
Voš dálkově nula nula :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko