Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky,
syn jde v září do školky a já se s naší Dr. radila ohledně zvýšení imunity. Doporučila mi Baktevir, prý je výborný a účinný a i když je určen pro děti až od 6 let, tvrdila mi, že ho může malému dát. Já se pro jistotu dívala na web a všude píší, že je opravdu až od 6 let a dříve by se dávat neměl. Dr. jej prodává přímo v ordinaci a určo z toho má provizi, takže může být „ovlivněná“. Jinak jsem s ní ale moc spokojená.
Dávala jste ho některá i mladšímu dítěti než 6 let?
Děkuji ![]()
Já ho kdysi brala, ale nevím, tříletýmu dítěti bych ho asi nedala. Jediný, co dětem v zimě na imunitu dávám jsou laktobacily a občas rakytníkový sirup.
Dala bych. Počítám, že to máš Diochi.
Roční dceru jsem léčila Diocelem ekzém (úúúspěšně!!!)a v pohodě. Jen dej malou dávku - 1-2 kapičky denně. Úplně to postačí.
Jedna kúra 3 týdny, pak týden pauza a zase…
Je dobře, že i klasičtí lékaři už s tímhle pracují
já na to fakt nedám dopustit, protože co jsme si s ekzémem užili, hrůza… já teď sobě a synovi léčím migrénu, to bude asi na delší trať, teď jsme oba v reverzi, takže nic moc…
Ale že pořídím Baktevir do lékárničky, jsem uvažovala.
tak ať to pomůže
Já dávám Baktevir 4-leté dceři, teď skončila první 3týdenní kůru, dávala jsem 1-2 kapky 2× denně. Doufám, že jí to pomůže ve školce neboť minulý rok byl strašný!! ![]()
Enoulik píše:
Já dávám Baktevir 4-leté dceři, teď skončila první 3týdenní kůru, dávala jsem 1-2 kapky 2× denně. Doufám, že jí to pomůže ve školce neboť minulý rok byl strašný!!
tak klidně dej pak vědět, mě by to zajímalo…
NiKi ![]()
Byla jsem ho u Dr. vyzvednout a dávkování určila na 5 kapek 3× denně. Mě se to zdá celkem hodně, ale Dr. tvrdí, že je to na jeho věk akorát. Radši budu dávat jen 2× denně.
Eliškaaa píše:
Byla jsem ho u Dr. vyzvednout a dávkování určila na 5 kapek 3× denně. Mě se to zdá celkem hodně, ale Dr. tvrdí, že je to na jeho věk akorát. Radši budu dávat jen 2× denně.
já bych dávala taky jen 2×.
Ahoj, chtela bych obnovit tuto diskusi.
Myslim, ze ted v obdobi chripek, viroz a ruznych nachlazeni bude aktualni.
Mate nekdo zkusenost s Baktevirem od firmy Diochi?
Mam 3,5 leteho, ktery chodi od zari do skolky. Cely prosinec a cast ledna byl doma, prodelal zapal plic s ATB. Pak nastoupil zpatky do skolky, kde byl pouhy tyden. Dotahl brutalni virozu (teploty 38,5 - 39,2 C). Hned od prvnich priznaku jsem nasadila Baktevir 2× denně 5 kapek. Nemohu posoudit, zda to melo efekt. Davam to dal, abych dodrzela 3 tydenni kuru.
Dekuji za jakykoliv nazor. ![]()
Ahoj,
máte někdo další zkušenosti s Baktevirem? Popřípadě Sinudren, Abelia Lymfa, Diocel, Engystol. Na doporučení bych měla dávkovat např. Baktevir pro 5leté dítě 4×10kapek denně a to týden, poté 2×10kapek denně. Zdá se mi to nepřiměřeně mnoho oproti v diskuzi nahoře. ![]()
@Lililil ahoj, me to teda prijde taky hodne. ja davam 4letemu 5 kapek rano 5 kapek vecer, 3 tydny v kuse a pak tyden pauza.kdo ti to doporucil?