Kdy jet do nemocnice - zvracení a průjem dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1078
29.7.11 12:58

Kdy jet do nemocnice-zvracení

Kdy byste jely do nemocnice? 3,5leté dítě, od 7 od rána zvrací a má průjem. Snažíme se podávat tekutiny pomalých dávkách - co a jak vím, před rokem jsme byli hospitalizováni s rotaviry - těžký průběh - na infuzích a kyslíku. V okolí se vyskytly takové jednodení virozy- totéž, vždy to trvalo max. 24 hodin - s těmi dětmi bylo dítě ve styku. Máš jet už nyní nebo vyčkat? Teplotu nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
397
29.7.11 13:04

Jestli do něj dostanete tekutiny aspoň po lžičkách a není teplota, počkala bych. U nás toto proběhlo v květnu, vypadalo to hrozivě, ale nakonec to netrvalo ani den a bylo po zvracení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
29.7.11 13:06

ivulko - já bych jela do nemocnice, pokud bych viděla, že ty tekutiny nepřijímá a začíná být malátný…my měli rotaviry letos a taky malý skončil s kapačkou, blinkal tak, že do něj nešlo nic dostat - vyblinkal do minuty vše co dostal - a to i po lžičkách.....myslím že v tomhle věku už s průjmem chvilku vydrží, pokud zvládne dost pít…
malého mi vlastně s tím rotavirem z nemocnice pustili v okamžiku kdy začal pít a nezvracel - průjem měl řádný ještě nekolik dní

krom rotavirů jsme takových 1-2denních blinkacích a průjmových epizod víc…a vždycky se to zvládlo doma, jen s piškoty, vařenou mrkví, banánem a hořkým čajem…pomohla i smecta do UM…a mlíčko AL 110 od Nestlé pro realimentaci - udělala jsem z něj malému puding :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
29.7.11 13:09

Ahoj,u nás to je taky všude. většinou celý den zvrací a mají průjem a druhý den už nic,ale jsou unavený. Já bych do nemocnice nejela,ale opravdu záleží na tobě, jestli chceš mít jistotu tak jeď, vždyť tě můžou maximálně poslat zpátky, že je to OK. Jediný co dělám, když někdo z nás chytí tuhle virozu je, že uvařím 1/2 litru černýho čaje, který smíchám s půl litrem 100% pomerančovýho džusu a půl litrem magnesky nebo matonky.Dostala jsem tuhle radu od jedný starý pani už před lety a pomáhá to. Má to dodat minerály, zastavit průjem a nebude odvodněný. A na průjem ještě ppužíváme ENTEROL, můžou ho i děti,myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21978
29.7.11 13:11

Pokud nemá teplotu a tekutiny po lžičkách v sobě udrží, nejezdila bych nikam. V tomhle věku to už není miminko, kde rozhodují hodiny, takže pokud by se mi nezdála extrémně malátná a vyčerpaná, určitě bych ji po doktorech nevláčela. Počkala bych do zítřka a jela až v případě, že by se stav zhoršoval.

Střevní příhodu zažije v životě ještě mockrát - ne každé zvracení a průjem jsou hned rotaviry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
29.7.11 13:16

právě, že si teď nemyslím, že to jsou rotaviry, ten průběh je jiný než minule - už je měla 2× jednou lehký a právě loni těžký průběh
od minula má právě fobií z velkých budov - nemocnice škola apod. a z lékařů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
29.7.11 13:30

pokiaľ aspoň trošku pije, počkala by som. My sme si tým prešli pred 2 mesiacmi, celú noc zvracala, teplota nebola. Šlo o virózu, zvracanie druhý deň už nebolo, průjem ešte pár dní trval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
29.7.11 13:33

průjem mě nestresuje, ten odezní a tekutiny, ketré podám, nějakou dobu vydrží v těle, takže část má možnost se vstřebat, ale trápí mě to zvracení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9403
29.7.11 13:34

na zvracení je dobrý Kulíšek se zázvorem,vychlazený podávat po lžičkách,takto nám to bylo doporučeno,že ten se zázvorem je vyloženě při zvracení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21978
29.7.11 13:35
ivulka píše:
průjem mě nestresuje, ten odezní a tekutiny, ketré podám, nějakou dobu vydrží v těle, takže část má možnost se vstřebat, ale trápí mě to zvracení.

A ledovou, odbublinkovanou coca-colu po lžičkách dáváš?

Taky pomáhá cucat ledovou tříšť - kostky ledu nadrtit a nechat cucat jako zmrzlinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
29.7.11 13:36

ivulko - pokud má to zvracení nějaké horší, tak by vám v nemocnici mohli předepsat motilliové čípky proti zvracení (asi to píšu blbě) a ani byste tam třeba nemuseli zůstávat…je to taky o domluvě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
29.7.11 13:46

idealni kdyz nevis je zvednout telefon a zavolat si tam ne? oni ti reknou co a jak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
30.7.11 11:03
mikitaa píše:
idealni kdyz nevis je zvednout telefon a zavolat si tam ne? oni ti reknou co a jak :wink:

to som ja raz skúšala. Nevedela som, či mám vyraziť do nemocnice, malá mala 40 horučky a zvracala, ale nedovolala som sa. Nikdo mi to nebral :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
1.8.11 08:50

No pokračování pátečního trápení - nejela jsem nikam, malá přestala zvracet v jednu. Takže jsem si řekla, je to dobrý. Ovšem v sedm večer začala zvracet znovu, začala být apatická, takže jsem nabalila tašku a jeli jsme do nemocnice, kde nás samozřejmě přijali, malé zavedli infuzi . Včera večer nás pustili domů, máme opět nějaké dietní omezení ale malá je už dobrá
Děkuji všem za názory a rady.
PS: mikitaa: už si někdy slyšela či zažila, že by ti po telefonu řekli na pohotovosti nebo v nemoc: " Nikam nejezděte, to je dobré, nic se neděje"? Neznám doktora, který by si toto vzal na triko, aby po telefonu řekl diagnozu pro 3 leté dítě. Asi si toho zažila dost málo. Každý normální doktor by řekl, ale raději přijeďte, koukneme se na ni. Věř mi, těch hospitalizací jsme si již zažili dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
1.8.11 09:50

ivulko - hlavně že už jste doma a malé je už líp!!! :kytka: ať se bzry zotaví úplně!!!! a máš pravdu - po telefonu raději každý doktor řekne ať přijedete :wink: a je fakt že jak má člověk pochybnosti, vždycky je lepší jet, než něco zanedbat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí