Kdy jet do nemocnice - zvracení a průjem dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7
13.1.17 08:05

Ahoj, syn 2 roky, od rana od 5 hod. zvraci. Nejdrive vyhodil vsechno, pak uz jen stavy. Udelala jsem mu fenyklovy oslazeny caj…porad chce pit, musim mu piti brat, aby to nevypil najednou a snedl mi i kousek rohliku. Myslite, ze to mam nejak vice omezit? Jen na caj? A jet k lekari? Teplotu nema, ani prujem. Asi to chytl ode me. Ja uz to mela pred 3 dny. Coca colu mi nechce. Rohlik uz ma v sobe tak pul hodky a nezvraci, naopak chodi a chce dalsi…?? 8o :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25101
13.1.17 08:17

@TaDivná To se mi zdá jako běžný průběh střevní chřipky. Dcera to tam mívá i z přetažení (tak 1× do roka). Taky chce hodně pít, ale brzy to vyhodí. Tak dávám sladký černý čaj po lžičkách.
K lékaři si myslím, že je to zbytečné. Pokud chce rohlík sám, dala bych, ale pomalu, třeba jen půlku. Ty děti se z takových věcí strašně rychle otřepou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2186
13.1.17 08:21

U nás bývá zvracení, někdy nekolikrát, kdy už na konci bývají jen šťávy… dávám dětem tekutiny po lžičkách, třeba hodinu 1 lžičku co 5 minut, pak 2 lžičky co pět minut, pak 3 atd. atd., až odpoledne bych dovolila pár loků vypít
k jídlu by se podle naší dr. neměly hned dávat rohlíky a piškoty apod., prý to v tom žaludku kvasí, spíš doporučuje kukuřičné křupky a chlebíky
ale když děti moc škemrají a vypadají, že už se otřepaly, občas i ten piškot a rohlík dám
z tekutin dávám vodu, colu, čaj, kulíška, střídám, rovnou dám i smectu, i když průjem není

pokud by se po takovém postupném podávání tekutin třeba po půl dni zase zvracení vrátilo nebo pokud by dítě neudrželo ani ty trošky tekutin, asi bych odpoledne nebo večer jela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
13.1.17 08:26

Myslim si, že k lékaři ani nebude třeba jet. Pokud už má chuť k jídlu, tak to bude dobrý. Kolikrát zvracel? Ale s tím rohlíkem bych byla opatrná, aby ho do sebe nenahrnul hodně a pak znovu nezačal zvracet. Naše mudr. radí první den zvracení nejíst, jen pít pomalu po douškách. Dcera to měla 10 dní nazpět a tý jsme volali záchranku, začala omdlívat z vyčerpání, ale měla ještě horečku přes 39.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.1.17 08:35

Zvracel jednou hodne a pak uz se mu tak po hodine zvedal zaludek, ale uz nemel co zvracet. Dohromady to na nej prislo asi 5 krat. Ted uz je to hodka s cajem a kouskem rohliku a nic. Dala jsem mu opravdu jen spicku rohliku, vic mu zatim nedam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
13.1.17 09:37

Pokud už nezvrací, má zájem o jídlo a pití, tak bych k lékaři nešla- tam je hlavní pohlídat aby nedošlo k dehydrataci organizmu, tím že dítě bude zvracet a nebude přijímat tekutiny. my to měli minulý týden, řádí to u dcery ve škole i v okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí