Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte,chtěla jsem se zeptat,zda máte nějaké zkušenosti s průjmy u 5.měsíčního bobíška.My ho máme skoro týden a zatím jsem to neřešila,protože nemáme teploty a ani na dehydrataci to nevypadám. Malá se jen často v noci budí,klidně i 20×,ale jak dám dudlík,tak je většinou klid a spinká dál.Nějak bych to neřešila,ale zrovna jedeme na dovolenou a nechci nic podcenit.Jen kojím zatím,tak nechci nic přidávat.Přemýšlela jsem i nad zoubkama. ![]()
Ahoj, malej měl taky kolem půl roka dost průjmy a měl tam i dost hlenu, tak jsem střídala Smektu a Enterol, ale nepřecházelo to, tak jsme byli na výtěru a nic tam neměl a dr. mi řekla, že to může být z toho, jak je pořád na zemi, hraje si a všechno strká do pusy, ťape rukama po podlaze, dveřích atd a pak si je dá do pusy že jsou to pro střevní mikrofloru nové bakterie a z toho má průjem, no nevím, přešlo to až když jsme začli přikrmovat ![]()
jo tak na tom jsme podobně.Malou mám taky většinu času na zemi,kde si hraje.Sice se snažím ji hračky umývat,ale ty bakterie jsou stejně všude
jinak kdyby to nepřešlo,tak zkusím ty léky.Doufám teda,že se dají volně koupit.Jinak jedeme ke tchýni a ta má známou doktorku,tak se tak plašit asi nemusím.Snad to přejde
s viktorem jsem toto řešila na začátku července. taky měl průjem, ale jinak jedl v pohodě a byl veselý a spokojený. volala jsem kvůli tomu i na pohotovost, protože byly svátky a tam mi řekli, že pokud je to déle jak 5 dní, je lepší zajít k doktorce na stěry, aby se vyloučily bakterie a třeba salmonela… no, než přešly svátky, tak průjem odešel a vyklubal se zub
ale jinak bych tam pro klid duše zašla.
oo..tak teď mi byl nasazen brouk do hlavy.Už jsem volala k doktorce a valíme tam
Je to asi lepší,než abych se pak strachovala pořád
Tím že zajdeš k dr nic nepokazíš nám doporučil nutrolin B probiotika pokud tam není krev tak nepanikař jinak nám doporučil sladší pití vím že kojíš,ale pokud má průjem tak at hodně pije at je vše ok ![]()
Tak snad bude. U doktorky jsme se jen dozvěděly co hlídat,ale nic jsme nedostaly.Snad to teda přejde.Mějte se ![]()